Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 26 257
  • 432
  •   2
Отговори
# 360
  • Мнения: 133
От ноември съм пратила тенджерите под налягане в отпуска. И показвам питката от тази вечер

Ей това е супер, браво!
Ще споделите ли рецептата, съответната програма и време?

# 361
  • Мнения: 1 215
Може ли да ми дадете рецепта за агнешко с картофи или поне насоки на коя програма за колко време да готвя. С Инстант пот дуо крисп със запичащ капак съм.

# 362
  • Мнения: 6 766
Аз да се похваля. Днес получих моя Инстант пот дуо крисп. 😃
Довечера ще го разучавам.
Вчера тенджерата ми под налягане окончателно ме ядоса (не успях да сготвя гювеч с диво прасе). Дали мога да досготвя яденето в инстант пота?

# 363
  • София
  • Мнения: 13 848
Първо сложи агнешкото, ако имаш време, за 6-8 часа на бавно на под 100 градуса. Околия го, сложи малко подправки, като черен пипер, джоджен, червен пипер.
Като го изключиш, сложи картофите за 5 минути под налягане, остави на естествено спадане и после запечи за 10 минути.

# 364
  • Мнения: 1 908
Здравейте, извинявам се, ако е обсъждано, уж четох.
Някой правил ли е допълнително тефлоново покритие на кошницата на duo crisp& air fryer и може ли да сподели резултат?

# 365
  • Мнения: 1 215
Първо сложи агнешкото, ако имаш време, за 6-8 часа на бавно на под 100 градуса. Околия го, сложи малко подправки, като черен пипер, джоджен, червен пипер.
Като го изключиш, сложи картофите за 5 минути под налягане, остави на естествено спадане и после запечи за 10 минути.

Имам време.Агнешкото ми трябва за утре на обяд, а съм нощна смяна. Това е перфектната рецепта. Голямо благодаря Flowers Hibiscus

# 366
  • Мнения: 13 580
Може ли да ми дадете рецепта за агнешко с картофи или поне насоки на коя програма за колко време да готвя. С Инстант пот дуо крисп със запичащ капак съм.
Това съм си запазила от Фейсбук.

# 367
  • Мнения: 6 026
юрист рецептата може да е всяка една рецепта за питка. Тази е направо  на око две яйца, мая, чаша прясно мляко щипка сол,1-2 лъжици олио.брашно до меко тесто. Около 2/3 от формата беше запълнена, втаса и на 150 градуса на bake 50 min.

# 368
  • Мнения: 162
Как съхранявате бульон? Дали ще може да го прехвърля в пликчета за замразяване и да стои в камерата?
Сложих пуешко и оцет на slow за 24ч и след малко ще стане, а изобщо не предвидих какво ще го правя после. 😄

# 369
  • Мнения: 290
Как съхранявате бульон? Дали ще може да го прехвърля в пликчета за замразяване и да стои в камерата?
Сложих пуешко и оцет на slow за 24ч и след малко ще стане, а изобщо не предвидих какво ще го правя после. 😄
Слагам в буркан, който не пълня съвсем догоре и без проблем съхранявам в камерата. След това размразявам на стайна температура.

# 370
  • Мнения: 3 115
И аз замразявах бульони в стъклени буркани, но се беше пукнал един. То е логично, че може да стане така. В плик с цип ще е по-добре, или в пластмасова бутилка. А най-удобно е във формички за лед, после кубчетата в пликче и си ползваш колкото искаш, без да размразяваш цялото количество. По същия начин замразявам и настъргани домати и ползвам колкото ми трябват доматени кубчета за супи.

# 371
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 814
Зависи как и по колко ще се ползва. Аз съхранявам или в бутилки или в кутии. В стъкло вероятността да се спука е много голяма. Днес изхвърлих един такъв буркан, който незнайно как се е озовал във фризера.

# 372
  • Асеновград
  • Мнения: 514
Аз в кофички от кисело мляко . И не само бульон . И други работи . Имам и едни пластмасови по половинка , които купих преди да ги спрат от производство.

# 373
  • Мнения: 133
Здравейте, интересува ме, на каква програма, време и температура правите кюфтета?
Кайма, смес от свинско и телешко месо.

Има ли разлика (ако да, каква), когато се приготвят на  програмите air fryer и roast?

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 13:33 от юрист

# 374
  • Berlin
  • Мнения: 11 275
Зависи колко са големи и какви са градусите, но да речем 12-15мин. air fry.

Общи условия

Активация на акаунт