Номинации за най-голяма муня (тема 7)

  • 74 953
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
Не съм много добра по химия, но нямам спомен да може масло, каквото и да е, да е среда за развитие на мухъл.
Опаковката обаче може да развие мухъл при влага, или да внесеш бацили с ножа като режеш, като пипнеш с мръсни ръце или като кихнеш отгоре му и въобще много начини 😁

# 736
  • Мнения: 2 354
  Точно това масло и на мен ми се е случвало да мухляса, като го описа се сетих.
  По мунската част - разредих си кафето с газирана вода без да искам (ужасно е, не пробвайте) и накиснах във вода печени бадеми (още по-гадно).

# 737
  • Мнения: 5 402
Не е нормално маслото да мухлясва. Или при опаковането е замърсено, или има някакви примеси. Винаги имам масло отвън в кутия, стои със седмици. Само лятото като почне да се разтича го държа в хладилника. Пожълтява, но не е мухлясвало.

# 738
  • Мнения: 5 828
Аз ползвам една определена марка, което е от по-високия ценови клас. Имам в хладилника от една година, не е мръднало.
И понеже съм се затъжила за едновремешните торти с пандишпанов сиропиран блат и маслен крем може да преажля някой пакет скоро.

# 739
  • Мнения: 3 399
Аз ползвам една определена марка, което е от по-високия ценови клас. Имам в хладилника от една година, не е мръднало.
И понеже съм се затъжила за едновремешните торти с пандишпанов сиропиран блат и маслен крем може да преажля някой пакет скоро.
Е, как пък ме улучи или надуши Simple Smile
Точно такива две правя днес, но не са още готови напълно. Оставих ги на студено (не казвам къде Stuck Out Tongue Winking Eye ) да се спояват, преди да ги глазирам.
П.П. Вероятно за Президент говориш - и аз го предпочитам, а това инцидентно 2-3 пъти ММ взел и последното беше именно с тези тъмни петна. Естествено, повече не сме го купували, те това вече щеше да е мунско - да продължа.

# 740
  • Мнения: 5 402
Аз държа резервното масло във фризера, мисля че може да изкара вечно там Grinning забравяла съм го мнооого след срок на годност, нищо му няма.

# 741
  • Мнения: 7 097
Аз държа резервното масло във фризера, мисля че може да изкара вечно там Grinning забравяла съм го мнооого след срок на годност, нищо му няма.

Въпреки, че съм чела къде ли не колко е вредно да се замразява маслото, аз правя същото.
Никога не ми се е случвало маслото ми да мухляса.

# 742
  • Мнения: 3 399
То не мухлясва, защото му е минал срокът на годност или е престояло в камера или другаде, а си е било вероятно заразено по някакъв начин. Въпросното масло си миришеше на масло, не на ацетон, както се случва с някои престояли масла в магазина (обичайно тях намаляват и не ги вземам).
И аз замразявам, ама какво да се прави...особено в селската къща не ще да хукна да търся читаво масло, че ще правя сладкиш или друго.

# 743
  • Мнения: 5 402
Сега вече се почувствах муня, никога не съм чувала, че е вредно да се замразява. Отивам сега и аз да прочета, но няма да спра да замразявам.

# 744
  • софия
  • Мнения: 25 525
И аз замразявам масло. Вие сте ме учили.
Утре ще ходя да чета защо е вредно.

# 745
  • Мнения: 5 402
Аз на бързо търсене нищо не намерих. Пипи, като пускаш мухи, хайде сега да ни обясниш какво-защо Grinning

# 746
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 051
Екстра си е замразеното масло, да знаете само колко намерих във фризера забравени и колко коледни сладки направих.... 😁 Всъщност за Коледа не ми се наложи да купувам масло.

# 747
  • Мнения: 7 097
Сега вече се почувствах муня, никога не съм чувала, че е вредно да се замразява. Отивам сега и аз да прочета, но няма да спра да замразявам.

Първо в този форум прочетох, в коледната тема за сладкиши.
Така и не разбрах защо, но продължавам да замразявам.

# 748
  • Мнения: 3 360
Аз на бързо търсене нищо не намерих. Пипи, като пускаш мухи, хайде сега да ни обясниш какво-защо Grinning
Пише, че масло може да стои във фризера до 5 месеца, а солено масло до 9. Това по американски стандарти. Европейските може да са различни, но и ние замразяваме.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт