За любителите на салати - тема 6

  • 30 185
  • 268
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 9 590
На киселото зеле добавям и праз лук, освен червен пипер и зехтин. Любима салата е при нас.

# 196
  • Мнения: 1 823
Печена сиврия с копър и лимон



Картофена салата

# 197
  • Мнения: 6 790
Не знам в момента на каква салата е сезона, но у нас взеха да вървят основно зелени. Наскоро правих от варено червено цвекло и си мислих , че ще ми е сега последното и минаваме на по-пролетни и неварени салати .  Но нищо специално за снимка. Днес обаче купих чикоре и сега се оглеждам за видове салати. Ако нищо не намеря ще направя един чеснов сос с авокадо , лимонов сок, 10% кисело мляко, магданов и див лук и ще направя чикорето на листа и ще топкаме в соса. Това измислих за утре че ще имаме съпер слънце и грил .

# 198
  • Мнения: 7 099
Днес обаче купих чикоре и сега се оглеждам за видове салати.

Правя го, но през есента, когато пуснат големите зрели смокини. С леко запечено на тиган пилешко филе, смокини и дресинг със сладка горчица. Много я уважаваме у нас!
Иначе си го слагам в зелената салата.

# 199
  • Мнения: 6 790
Пипи мерси. Ще си запазя , но сега гледам малко по-пресни да ползвам. Може би зимата ми е дошло много от пригорвени съставки. Simple Smile

# 200
  • Мнения: 35
Тази салата я открих на старата си работа и оттогава съм влюбена и не спирам да си я правя. GREEN CLUB я бяха кръстили, с две ръце съм за нея винаги. С микс салати (аз си ги взимам готови от Фантастико), краставици, авокадо, пилешко филе, зелени маслини, лайм, пармезан и горчичен дресинг, много засищаша, но и калорична, не смятам, че е удобна за хора, които се опитват да свалят някое и друго килце.

# 201
  • Мнения: 580
Тази салата я открих на старата си работа и оттогава съм влюбена и не спирам да си я правя. GREEN CLUB я бяха кръстили, с две ръце съм за нея винаги. С микс салати (аз си ги взимам готови от Фантастико), краставици, авокадо, пилешко филе, зелени маслини, лайм, пармезан и горчичен дресинг, много засищаша, но и калорична, не смятам, че е удобна за хора, които се опитват да свалят някое и друго килце.
Фемили, чИ то направо манджа, бре Simple Smile

Лично аз авокадото си го мажа на препечена филиика с малко подправки отгорв

# 202
  • Мнения: 993
Толкова се напъвам да го харесам това авокадо и не мога и не мога. Винаги ми оставя една неприятна тежест в стомаха, ако случайно не ми стане лошо още докато го ям. Явно не е за мен. Вкъщи също никой друг не може да го оцени. А постоянно се говори колко е полезно.

# 203
# 204
  • Мнения: 6 790
Толкова се напъвам да го харесам това авокадо и не мога и не мога. Винаги ми оставя една неприятна тежест в стомаха, ако случайно не ми стане лошо още докато го ям. Явно не е за мен. Вкъщи също никой друг не може да го оцени. А постоянно се говори колко е полезно.

и аз така с изкл. на вариации на guacamole . Т.е. с малко авокадо и с различни добавки.

# 205
  • Germany
  • Мнения: 1 581
Авокадото е неутрарен продукт без аромат и вкус, няма как чист да сте във възторг от него. Затова и се овкусява, няколко капки лимон, малко зехтин, сол, лук, чушки, подправки, босилек, кориандър, чесън и др. могат да го направят много вкусно. Всичко е въпрос на вкус и фантазия.

# 206
  • Мнения: 993
Ама аз не го ям чисто. То ясно, че без подправки и изолирано от други продукти има вкус на сапун. Натъртва ми, та чак до колики ме е докарвало.

# 207
  • Мнения: 13 015
И аз не съм му фен, но затова не се и мъча да го ям. Има достатъчно от какво друго да си направя салата, то пък не е речено всеки да харесва всичко.
Води се полезно - спор няма. Но и няма нищо незаменимо в него като храна, оставям го всичкото на който би го оценил.

# 208
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 821
Аз го обожавам, във всякакви варианти - гуакамоле, печено на барнбекю, панирано, на дипове и сосове. Правими впечатление , че това в България не е от особенно високо качество. ММ като си ходи посления път ми днесе от Текаса авокадо, ами освен, че е голямо е съвсем различно на вкус.
Да ви кажа един трик, за да не почернява авокадото. Болшинството слагат киселина, напр. лимонов сок. Същия ефект има ако се остави костилката въре

# 209
  • Мнения: 13 015
Възможно е наистина тези които внасят тук да не са вкусни, не споря. Вероятно и те доста се различават като сортове, ти виж само домати примерно колко различни има и пак все е домат иначе.
За мен е продукт дето хем не ми е вкусен, хем ми идва скъп, та съм си добре и без него. Че и да го дебна кога колко е узряло, за мен не си заслужава ако и да било полезна храна. Гледам полезните мазнини в салатата ми да идват от зехтин и маслини и не смятам че нещо губя като не го ям.
Но вкусове и хора различни, хубаво е че има за всеки.

Нещо пак съм на вълна интересни олиа за салатите. Освен сусамово и тиквено, какво друго бихте предложили което да стои интересно в салата? Орехово съм пробвала също преди време, май ми вървеше най-много с кисело зеле, та вече не мисля да е то Grinning

Общи условия

Активация на акаунт