За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 882
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 255
Каква разлика правите между хапки и почерпка в горното питане?

# 721
  • Русе
  • Мнения: 5 221
Скрит текст:
Здравейте. Моля ви да ми дадете идея за домашно приготвена почерпка за приятели, с които ще се събираме другата седмица. Всеки ще направи по нещо и ще занесе на събирането ни. Имаме повод. Не става дума за основно ядене, хапки, картофи, пържоли и т.н., а по-скоро разновидности на сладка и солена почерпка. Ще има домашни сладки, солен кекс, сладкиш с шоколад и орехи, кашкавални пръчици. Чудя се какво бих могла да приготвя аз. Имате ли идеи, нещо интересно, представително, вкусно, но и да не отнема 3 часа.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_24.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_27.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post_17.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/04/blog-post.html
Скрит текст:

# 722
  • Sofia
  • Мнения: 21 694
Здравейте. Моля ви да ми дадете идея за домашно приготвена почерпка за приятели, с които ще се събираме другата седмица. Всеки ще направи по нещо и ще занесе на събирането ни. Имаме повод. Не става дума за основно ядене, хапки, картофи, пържоли и т.н., а по-скоро разновидности на сладка и солена почерпка. Ще има домашни сладки, солен кекс, сладкиш с шоколад и орехи, кашкавални пръчици. Чудя се какво бих могла да приготвя аз. Имате ли идеи, нещо интересно, представително, вкусно, но и да не отнема 3 часа.
Фалафели с дзадзики;  сандвичи с разни плънки (солени или сладки)  с тост хляб и нарязани на 4 триъгълничета;   пънчета краставица пълнени с крема сирене и хайвер или пушена сьомга;  галет или тарт - солен или  сладък...

# 723
  • Мнения: 2 503
Памук погача, Кодрид Кадир, плодова салата.

# 724
  • Мнения: 364
Преди доста години бях правила едни много пухкави и меки палачинки. Направо като облачета седяха и се топяха в устата. Уви, рецепта не съм запазила, а и не успявам да намеря в интернет по снимки нещо подобно.
Тестото седеше по-гъсто и много се надигаха - ставаха към 2 пръста дебели само от една лъжица смес. Спомням си даже как се бях притеснила дали ще се опекат хубаво като са толкова дебели Sweat Smile
Пробвах да търся американски палачинки, че нали те са по-пухкави, но сякаш не са те. Направих една доза с прясно млако, бакпулвер и яйца, като разбих белтъка на сняг. Въздушни седят, но не се надигнаха особено и не е това което търся.
Някой да е срещал такива палачинки?

# 725
  • Мнения: 13 063
Мне, това не са типичните американски палачинки, по-скоро търси такива тип суфле, поне си мисля че така се водят. С рецепта не мога да помогна защото не правя такива неща, но поне ако мога да те ориентирам какво да търсиш.

# 726
  • София
  • Мнения: 19 262
Здравейте. Моля ви да ми дадете идея за домашно приготвена почерпка за приятели, с които ще се събираме другата седмица. Всеки ще направи по нещо и ще занесе на събирането ни. Имаме повод. Не става дума за основно ядене, хапки, картофи, пържоли и т.н., а по-скоро разновидности на сладка и солена почерпка. Ще има домашни сладки, солен кекс, сладкиш с шоколад и орехи, кашкавални пръчици. Чудя се какво бих могла да приготвя аз. Имате ли идеи, нещо интересно, представително, вкусно, но и да не отнема 3 часа.
Предлагам да се разберете кой какво да направи, за да не станат прекалено много тестени неща, хората често се засилват с тях. А интересните и представителни неща отнемат време.
Аз съм правила на клечки домати, шунка и маслина, но си иска време - с дъщеря ми 2 часа ги бодохме за РД на сина ми, казвам го, понеже видях, че го предлагат.

# 727
  • Мнения: 1 703
Да не са тези Soufflé Pancakes | Japanese fluffy pancakes



Или може би тези

Fluffy Pancakes (Easy and Quick)

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 15:47 от Danifin1

# 728
  • Мнения: 364
Не, не са. Не съм ползвала такива технологии при самото печене/пържене. Слагах ги с лъжица, защото тестото не беше като на класическите палачинки, но само това.
Ще разгледам все пак в тази посока нещо, благодаря!

# 729
  • Sofia
  • Мнения: 21 694
И според мен са Суфле палачинки - те са точно описаните, американските са плътни.  Много вариации по темата няма според мен. Simple Smile
 

# 730
  • Русе
  • Мнения: 5 221
Скрит текст:
Преди доста години бях правила едни много пухкави и меки палачинки. Направо като облачета седяха и се топяха в устата. Уви, рецепта не съм запазила, а и не успявам да намеря в интернет по снимки нещо подобно.
Тестото седеше по-гъсто и много се надигаха - ставаха към 2 пръста дебели само от една лъжица смес. Спомням си даже как се бях притеснила дали ще се опекат хубаво като са толкова дебели Sweat Smile
Пробвах да търся американски палачинки, че нали те са по-пухкави, но сякаш не са те. Направих една доза с прясно млако, бакпулвер и яйца, като разбих белтъка на сняг. Въздушни седят, но не се надигнаха особено и не е това което търся.
Някой да е срещал такива палачинки?

Вместо кефир, сложи кисело или прясно мляко. Стават като катми.
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/02/blog-post_23.html

# 731
  • Мнения: 624


Моля за идея за рецепта. Навремето дядо ми правеше много вкусна каша, но от пресни челядинки. Много съм боса в кухнята. Може и някоя супа евентуално?

# 732
  • In transit
  • Мнения: 11 901
Скрит текст:

Моля за идея за рецепта. Навремето дядо ми правеше много вкусна каша, но от пресни челядинки. Много съм боса в кухнята. Може и някоя супа евентуално?

Ароматна гъбена супа с червено вино

аз слагам и други гъби освен челядинки, но не е задължително.

# 733
  • Мнения: 2 599
Много обичам гъбена каша, в супичка рецептата винаги е точна и най се доближава до моята
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BD%D0%BA%D0%B8

# 734
  • Мнения: 4 237
Искам да направя критараки на фурна с пилешко. На пакета пише  100гр в 1 литър вода да се свари.
Аз сурово ще го сложа във фурната и се чудя колко вода да сипа. Пилешкото ми е сварено, само морковите ще са сурови. 20-30 мин мисля да го държа във фурната

Общи условия

Активация на акаунт