ЗОНАТА и ние - тема 16

  • 10 031
  • 178
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 548
Ето менюто ми за утре за работа:
Закуска - 1 филийка груб хляб от лидъл, обикновено ползвам безглутеновия им - 2 блока въглехидратите.  Две бъркани яйца - 2 блока протеин. Малко масло - 2 блока мазнина.

Обяд - половин глава айсберг, един малък морков, четвърт червена и четвърт зелена чушка - 1 блок въглехидрати. 22 грама в сурово състояние безглутенови макарони- 2 блока въглехидрати. Общо 3 блока въглехидрати.
105 грама риба тон в собствен сос -3 блока протеин.
Чаена лъжа зехтин за салатата -3 блока мазнини.

Следобедна закуска -130 грама скир за 2 блока протеин, 200 грама ябълка за 2 блока въглехидрати и 12 грама чия за 4 блока мазнини, удвоени заради скира.

Вечерята ще я мисля утре вечер.

# 46
  • Мнения: 1 318
Колко грама домат е един блок? В таблицата на Зоната пише 330, а в сайта на Зоната в обясненията как да си сглобим първата закуска пише 240. 90 грама разлика е един цял малък домат Thinking

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 2 419
Със сестра ми сме се загледали в този режим, изглежда ми доста здравословен.
Но при нея е по-проблемен, защото не яде месо, а и пости регламентираните пости.
Имате ли опит с вегитарианските и веганските протеини? Мисията невъзможна ли е да се спазва Зоната с веган храни?

# 48
  • Мнения: 12 985
За чисто веганство без яйца и млечни, Зоната е да не кажа невъзможна, но много, много трудна.
Ако на всяко яднене ще кара на растителен протеин на прах, то “здравословното” отива в коша.
Тук идеята е да ядем балансирано и колкото се може по чисти и прости храни. Протеин на прах за 1 блок е ок но за 12 не е.

330 гр е 1 блок домат

# 49
  • Мнения: 1 318
Благодаря Жаклин.
Ето и моето първо надявам се Зоново меню:
З: 100 гр.домашно ценено кис.мляко, 40 гр.овесени трици, 2ч.л.филирани бадеми - 2 блока
О: Салата от 290 гр.домати(защото не бях сигурна в грамажа и избрах нещо средно), 45 гр.кафява леща, 4 маслини и 2/3ч.л.зехтин+100 гр.пилешки гърди на скара - 4 блока
Сл.з: 160 гр.грозде, 100гр.цедено домашно кис.мляко, 6 бадема - 2 блока
В: Салата от 300 гр.зеле, 1 морков, 2/3ч.л.зехтин+50 гр.печена пъстърва - 2 блока
За утрешната закуска ще заместят 1 блок ов.трици с плод, че ми беше сухо днес. Остатъкът от денят ще го мисля в сутрешната пауза.

# 50
  • Мнения: 2 548
Момичета, вие как смятате продукти по етикет или по таблицата?

# 51
  • Мнения: 1 318
Едва ли въпросът е към мен като новачка, но е логично пресните продукти да са по таблица, а консервираните и миксовете по етикет.

# 52
  • Мнения: 12 985
Аз по таблицата, не мога да се занимвам да смятам по етикет, смесени продукти избягвам, няма ли ги в таблицата не са за мен😅
Или ако съм навън и нямам кантар и таблица гледам да ям най прости неща- риба със салата и плод, месо с груловани зеленчуци, да не стават грешки.)

# 53
  • Мнения: 2 548
Вчера реших да направя режимно Чили конкарне с пуешка крайма.  Започнах да смятам по етикети и като видях каква огромна разлика има с таблицата се хванах за главата. В крайна сметка по таблицата го направих.
18 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Един блока е 78 грама готова храна. Ох не знам какво става, хем почнах и да тренирам и пак кантарът на горе върви. Сутринта станах е 5.30 в 6.10 вече бях на спининг байка...
Ето го Чилито.
500 грама пуешка кайма и останалите продукти мога да ги напиша при интерес.

# 54
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 026
Пиши, пиши Hug

# 55
  • София
  • Мнения: 17 283
И аз хващам големи разлики и съм си затворила леко едното око и действам по таблицата. Иначе изобщо не ми се връзваше как пилешкото е 20 и колко там грама за блок, а свинското 30. Ми не е правилно сметнато, ама нали на нещо трябва да се стъпи. Гледах при Сиърс, да не би нашите момичета нещо да са объркали, ама не са, така са и при него блоковете.
По етикет смятам само каквото го няма в таблицата - напоследък доста си правя замразени зеленчукови миксове и на тях им смятам В по етикет. Усетих, че от толкова много сурови зеленчуци започваше да ме боли корема и сега гледам повече да са печени и задушени. Или от пликче замразен микс, или си пека тиквички, чушки, карфиол.

# 56
  • Мнения: 2 548
Бърди, масата с повече мазнини и по малко протеини са повече, като грамаж, за да се стигне количеството протеин за блок.

Направих си за утре овесена палачинка с шунка, скир с чия и ябълка- това за двете закуски и Чили за обяд.
Ето рецепта за чилито:
500 г пуешка кайма 18 блока протеин
285 г царевица от консерва 7 блока въглехидратите
240 г чврвен боб 5 блока въглехидрати
400 г доматен сос 3 блока въглехидратите
42 г киноа - 3 блока въглехидрати

Днес за вечеря омлет от две малки яйца и 35 г пуешка шунка, с няколко листа спанак и малко червена чушка. Тортата като за два блока въглехидрати и салата с малко киноа за трети блок вх.

# 57
  • София
  • Мнения: 17 283
Девойки, имаме ли мнение за протеиновите хлябове - от този сорт https://www.ebag.bg/khliab-pn-proteinov-naturalen/578308
Като бягах от въглехидратите си ги купувах, ама сега не смея, че не знам как да го смятам.

# 58
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 026
Правя си вече няколко пъти салата, копнах я от една позната по зоната - печено пил. филе, печена червена чушка, краставица, домат, нахут/червен боб от консерва, копър, сол, лимонов сок. Смятам си грамажите по блокове, много вкусно, обемно, разбира се Grinning

# 59
  • София
  • Мнения: 1 819
Изпуснала съм, че има нова тема.

Etty, това е и моето основно меню. Като често, вместо пиле, слагам риба тон.

Общи условия

Активация на акаунт