За три-цветния кекс

  • 7 107
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 251
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154866.msg2991787#msg2991787
Ето тук съм написала по коя рецепта го правя аз.
Кекса става разкошен, не изсъхва бързо, както при другите, които са с набухватели. Мек е, вкусен и е радост и за очите и за устата...
sylya , аз не прекарвам вилица ,за да образува формички. Когато разсипваш сместа, ако е добре разбита, тя е въздушна и с достатъчна гъстота и заема определена форма. И с всяка следваща смес се образуват все интересни формички / личат си при разрязването/. Ако желаеш , можеш да разпределиш в двата края повече /ако правиш в продълговата форма/, а по средата по малко и ще се получи този ефект, като на снимката.

# 16
  • Мнения: 3 537
Моя кекс е готов  Grinning Преди малко го нарязах, станал е супер, ама е доста рохкав и малко ми се поначупи.Иначе е супер   bouquet Мерси на mari_eta , по нейната рецепта го правих Hug
Виж и това със течния шоколад ще го пробвам следващия път  Grinning

# 17
  • София
  • Мнения: 375
Чудесна идеа за 8 март наистина Peace
Ще го пробвам и аз да шашна колежките Mr. Greenа и тъкмо да го пробвам че чесно казано несъм яла такова чудо ощи никъде, дано дастане, и благодаря за рецептите  bouquet

# 18
  • София
  • Мнения: 3 914
Правила съм този кекс по рецепта на galq4.

Резултата можете да видите на линка в поста ми :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15367.msg283563#msg283563

Ефекта от вида му е поразителен.
 

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Ааааа....този кекс първо ще го пробвам после ще го направя за 8-ми март. Някой има ли по-голяма снимка на разрязан такъв??? Достатъчно ли е сладък? Понеже какаото е горчиво.
Сигурно е супееееер....
и как иначе!!!? Нали е бил станал "ХИТ" във Виенските заведения по време на новогодишните празници.

Ще се пробва! Решено

# 20
  • Мнения: 3 537
Ето какво ми стана на мен, като за пръв път мисля, че е сполучливо, защото на мен по принцип рядко ми стават кексовете Rolling Eyes Нормален е на сладост, само в бялата част другия път ще сложа малко повееч захар иначе е екстра.Аз го направих в продълговата форма за кекс,мисля, че ако се направи във кръгла ще се надуе повече, незнам...малко го препекох от горе, ама не е ми читава много фурната, може би и затова стана толкова рохък и се поразтроши.Мисля другия път да сложа и течен шоколад вътре. Ако не прекалиш с какаото няма да стане горчиво, слага се леко колкото да се покрие повърхността. Сложих и орехи вътре.
http://img84.imageshack.us/img84/6564/s4014247oi5.jpg

# 21
  • Мнения: 3 647
Страхотен е кекса! Мен са ме черпили с такъв и го казвам аз, която по принцип не обича кекс.
az go prawq postoqnno
 но никога не е ставал сух
  bouquet

# 22
  • Мнения: 3 647
Ето какво ми стана на мен, като за пръв път мисля, че е сполучливо, защото на мен по принцип рядко ми стават кексовете Rolling Eyes Нормален е на сладост, само в бялата част другия път ще сложа малко повееч захар иначе е екстра.Аз го направих в продълговата форма за кекс,мисля, че ако се направи във кръгла ще се надуе повече, незнам...малко го препекох от горе, ама не е ми читава много фурната, може би и затова стана толкова рохък и се поразтроши.Мисля другия път да сложа и течен шоколад вътре. Ако не прекалиш с какаото няма да стане горчиво, слага се леко колкото да се покрие повърхността. Сложих и орехи вътре.
http://img84.imageshack.us/img84/6564/s4014247oi5.jpg

като за пътви път е станал супер
  bouquet

# 23
  • Мнения: 4 053
утре е моят ден,
ще го врътна и ще пиша как е станал,
замина ми диетата  Mr. Green

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Ооооо......това и аз ще го направя утре.

Ще ти дам 1 идея: В жълтата смес сложи 1 пакет /малък/ шоколадови пръчици и разбъркай. Така като го изпечеш жълтият пласт ще е с черни точици, а това е много ефектно.

# 25
  • Мнения: 4 053
Ооооо......това и аз ще го направя утре.

Ще ти дам 1 идея: В жълтата смес сложи 1 пакет /малък/ шоколадови пръчици и разбъркай. Така като го изпечеш жълтият пласт ще е с черни точици, а това е много ефектно.

 smile3503 newsm10

# 26
  • Мнения: 382
Да кажа и аз-снощи правих кекса по рецептата от" Гответе с мен".
 За вкус -добре,но за вид може да се желае още(снимка ще сложа по-късно).Мисля,че има още някаква тънкост,която не се споменава от авторките на рецептата.Например ,при мен бялата смес се оказа недостатъчна за да покрие кафявата,а да не говорим да образува и фигурки(понеже бе споменато,че сместа става много аз приготвих съответно по-голяма форма),жълтата смес пък ,като по-тежка направо избута бялата и сухото какао излезе отгоре над жълтата смес.И това,че се изсипват смесите с лъжица....Ами всяка лъжица ще избута съответно количество смес  ще стане на хапки,мисля че е по-добре да се наливат смесите за да се получи равномерно оцветяването.За втория опит ще пробвам рецептата на Мари ета,там ми се струва,че трите смеси са със сравнително еднаква консистенция и няма да се изместват при насипвнето.
 И за печенето-отне ми точно 90 минути при печене на 150 градуса(не исках да рискувам и понеже беше пухкаво,затова го пекох бавно).

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 10:47 от didik

# 27
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Дидик, гаранция, че при моята смес не се изместват, а освен това изсипвам направо от купата на миксера. Не, че се хваля, но става много добре.

# 28
  • Мнения: 370
mari eta може ли да ти задам един въпрос2Слагат ли се някакви набухватели-сода,бакпулвер?Благодаря ти за отговора на тъпият ми въпрос предварително. Hug

# 29
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
mari eta може ли да ти задам един въпрос2Слагат ли се някакви набухватели-сода,бакпулвер?Благодаря ти за отговора на тъпият ми въпрос предварително. Hug
Не, бухва достатъчно от многото яйца.

Общи условия

Активация на акаунт