Moите любими....................

  • 14 422
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 647
 палачинка за дюнер
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170249.msg3366616#msg3366616
Мраморни пастички и печено руло с картофи
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181433.new#new

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 07:23 от ANGYA

# 16
  • Мнения: 3 647
сметанови  гъби
2-3 стръка пресен лук  и 2-3 зелен чесън
400гр пресни гъби
250 грама заквасена сметана
1 морков
50гр сладка царевица
50гр грах
1  пиперка
1 малък домат
50 гр краве масло
магданоз 4-5 стръка
сол.черен пипер, къри,червен пипер

лука и чесънът се нарязван на ситно, моркова, пиперката и домата на жулиен, магданоза на ситно, гъбите на филийки ( с пънчето заедно )
В предватително загрятото масло  с вода  се задушават чесънит и лука, след 2 мин се прибавя моркова, след 2 мин граха, след 2мин. сладката царевица, след 2 мин. пиперката  след още 2 мин се добавят гъбите + солта - котлона се намаля и се оставят около 15 мин да се задушават, 5 мин преди готовност се прибаря доматите +подправките и магданоза + заквасената сметана  бърка се непрекъснато до сгъстяване
  bouquet  chef

# 17
  • Мнения: 3 647
маслинова салата
300гр пастет от зелени маслини
150гр извара
червен пипер, половин връзка копър нарязан на ситно
разърква се и се поднася с полукръг от крутони
  bouquet  chef

# 18
  • Мнения: 3 647
нещо като млечна салата
кофичка  кисело мляко 3.6 %
200 гр сирене ( пасирано или  натрошено)
150 гр краставици ( мариновани или  пресни) -нарязани на кубчета
4-5 натрошени ореха, 4-5 натрошени ( нарязани  бадема)
чесън ( сух  4-5 скилидки ) нарязан на ситно или чесън на  прах
връзка копър нарязана на ситно
сол и черен пипер
Краставицата се смесва с копъра,чесънът  и солта и се остава 5 мин., през това време се смесва натрошеното сирене с киселото мляко ( може и кофичка заквасена сметана),  смесва се с другата смес пеибавя се черния пипер. Орехите и бадемите се поръсват  непосредствено преси сервиране
 може да се поднесе върху  венец от печени пиперки, като пълнеж за шункови  фуниики, палачинки
  bouquet  chef

# 19
  • Мнения: 3 647
Яйца сос тар-тар
10-15 твърдо сварени яйца
буркан мариновани краставички
250гр майонеза
копър, черен пипер
яйцата се нарязват  на половини или четвъртини и се нареждат в подноса, в който ще бъдат сервирани
краставичките се нарязват на жулиен, смесват се със ситно нарязания копър и майонезата, принавя се част от маринатата на краставичките до получаване на консистенция на боза, накрая се овкуява със черен пипер, оставя се сместа дапрестой 30 мин. във хладилник и се поливат яйцата
може да се украси с  роза от краставица или лебед от ябълка
  bouquet  chef   

# 20
  • Мнения: 3 647
домашен чили сос
100гр, ситни червени люти чушки
100гр олио
50гр соев сос ( може и без него или да се замести със доматено пюре или кетчуп)

чушките се нарязват на ситно ( заедно със семенцата вътре)
запържват се около 5 мин във врящо олио, 2 мин сле изклучването  на котлона се прибавя соевия сос или доматеното пюре
използва се не повече от няколко капки за овкусяване
  bouquet
 
втори вариянт:
лютите чушки се накисват във  силна ракия ( пак няколко капки в ястието )

# 21
  • Мнения: 3 647
зеленчукови зелеви сърми
сместа за плънката:
ситно нарязан лук, 100 грама грах, 100 грама сладка царевица, един голям морков наразан на кубчета с големината на граха, 200гр ориз,
 задушава се  лука + сол , последователно се прибавят моркова, царевицата, граха , ( може и мариновани гъби), последен се прибавя ориза и се  бърка до оставяне на мазнина
след изтиване на сместа се добавя яйце, 150гр бяло саламурено сирене ( натрошено) и ситно нарязан копър , подправя се със къри и черен пипер
завиват се сърмите е се варят до готовност на ориза

със същата плънка може да се напълнят и  печени  пиперки
  chef  bouquet

# 22
  • Мнения: 3 647
патладжанова мусака
8-10 големи патладжана
5-6 печени червени пиперки
200 грама пюре от броколи
150гр. сирене, 3 яйца, 5-6 лъжици брашно , кофичка кисело мляко

опечените и обелени  патладжани се посоляват и оставят да се отцедят
след което се измиват и пак се отцеждат
в намаслена тава  се нарежда 2/3 от падладжана, отготе него се постилат червените пиперки и се заливат със  пюрето  от броколи,
сиренето се пасира с едно яйце и  брашното и се излива в/у  пюрето от броколи
отгоре се наревда останалата час от  патладжана , налива се чаша две вода
  пече се на умерена фурна  около 15-20 мин
прави се заливката  от киселото мляко сол и 2те яйца
и се допича

може да се поднася и студена
  bouquet

# 23
  • Мнения: 3 647
шантавата салата
3-4 варени картофа
2 ябълки
1/2 кисело мляко
2с.л мед
50 грама лешници
картофите и  ябълките се нарязват  на кубчета с големината на лешниците
киселото мляко се смесва със меда и малко канела
всичко се обърква заедно
лешниците се добавят непосредствено преди  сервиране
 може да се добави и манго
  bouquet

Последна редакция: сб, 28 апр 2007, 07:24 от ANGYA

# 24
  • Мнения: 3 647
Грах
задушава се до полуготовност  400 грама замразен или пресен  грах
докато е още горещ се добавя един домат  нарязан на малки кубчета
чесън, копър  и сусам, черен и  червен пипер + къри
 остава се да изтине и се прибавя една кофичка кисело мляко

# 25
  • Мнения: 3 647
Американски Чийзкейк
продукти:
80гр. краве масло;
80гр захар;
4 яйца
сок от един лимон -кората настъргана преджарително
150гр захар
680гр меко сирене Филаделфия - (може и с  фета)
150гр брашно (125 за основата и  25гр за крема)
30 мл пр. мляко

начин на приготвяне:
за блата: разбиват се маслото със захарта, добавяме 1 яйце+1/3 от лимоновия сок , част от лимоновата кора, добавя се 125гр от брашното, разбърква се и се оставя да отлежи 1ч. в хладилника
готовото тесто се разтила в тавичка 23см като ръбовете се вдигат на 5см
пече се 10 мин на 230 градуса
мекото сирене се разбива с 150гр захар,остатъка от  лимоновата кора,лим.сок,25гр брашно, 3те яйца се прибавят едно по едно до пълното  разбиване и  30 мл. прясно  мляко
готовия  крем се изсипва в/у блата и се запича  още 10 мин, след което  се намаля фурната на 120 градуса и се пече още 40 мин. , реже се топъл и се охлавда в хладилник
може да се поднесе с боровинково сладко отгоре

# 26
  • Мнения: 3 647
ябълков пай от  Масачузетс
продукти:  chef
250 гр. кр. масло
350 гр. брашно
1           яйце
1 ч.л.    оцет
             канела
1/3ч.ч  захар
2 ябълки
 Приготвяне :   chef
Ябълките - обелени и  нарязани  на кубчета, посипани със захарта и  канелата +2с.л брашно.
Забърква се тесто от : останалото  брашно , маслото и 2 с.л вода, в която са  разбъркани половината от яйцето и оцетът.
Тестото се разделя  надве равни части - разточват се две кори. С едната се  постила дъното на малка  тава (намаслена и посипана с малко  брашно), така че ръбовете на кората да  са малко вдигнати  -  прибавя се  пълнежът от ябълки и се застила и  втората  кора. С  нож да декориране може да се набразди  на ромбоиди.Запича се н след около  10  мин. се намазва с жълтък и се посипва кристална захар и се допича.

Общи условия

Активация на акаунт