Козуначени кифлики, как?

  • 48 606
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 423
Аз поне ги оставям да втасат след омесване дори повече от 15 мин. и на топло.След като оформя кифличките пак ги оставам в тавата  и после в загрята фурна и готово.

Благодаря ти, за отговора ще пробвам по този начин! Тия дни ще направя и аз кифличките!



labrex хубави са ти станали кифличките сигурно са много вкусни.

# 16
  • Мнения: 22 867

labrex хубави са ти станали кифличките сигурно са много вкусни.

Благодаря! Не можах да ги докарам на вид като на Джемма, но на вкус наистина бяха страхотни. Ще работя повече върху естетиката! Grinning

# 17
  • Мнения: 388
Кифлите станаха страхотни,направих и солен вариант със сирене и кремвирши,поръсени с кашкавал.
Благотаря за рецептата   bouquet

# 18
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Благодаря ви , момичета. Радвам се, че са ви харесали. Това всъщност е рецепта за козунак, но продуктите трябва да се умножат по 3. Така че, labrex- смело си пробвай козунака.

А за тестото, помислих си, че знаете. РАзбира се , че след омесване се остава да втаса. След това се оформят кифличките и пак се оставят да втасат, мажат се с яйце , ръсят се със захар, може сусам или мак и се пекат.

# 19
  • Мнения: 1 436
А за тестото, помислих си, че знаете. РАзбира се , че след омесване се остава да втаса. След това се оформят кифличките и пак се оставят да втасат, мажат се с яйце , ръсят се със захар, може сусам или мак и се пекат.

Съвсем лаишки въпрос  Embarassed - а маята трябва ли да шупне в млякото преди това. Или как точно се слага в тестото?

# 20
  • Мнения: 423
Здравейте, на всички!
Най после и аз да се похваля, кифличките станаха наистина страхотни!
Благодаря, пак на Джемма за прекрасната рецепта  smile3525!

# 21
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз съм за бой, че не обясних както трябва.Основното правило при теста с мая е ,че първо се прави така нареченото маяно тесто. Т.е първо се разтваря маята в малко мляко със захар и се прибавя малко брашно да стане на кашица. Оставя се да втаса. След това се добавя към останалите продукти. Замесва се тестото, оставя се да втаса. При питки и козунаци се премесва още веднъж и пак с еоставя да втаса. При кифличките е достатъчно едно втасване. След оформянето на изделието/ята се оставя да втаса отновои чак тогава се пече.

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Като увеличаваш продуктите и маята ли става 2 пакетчета? На 1 суха мая пише че се слага на 1 кг. брашно.

# 23
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
О, може би има различни сухи маи. Аз имам предвид на д-р Йоткер, тя е 1 пак (7 гр)- за 500 гр брашно. Може да ползвате прясна , още по-добре. Аз понеже меся в хлебопекарна, а там се препоръчва използване на суха, затова рецептите ми са със суха.  Peace

# 24
  • Мнения: 50
От мене един съвет: никога не слагайте тесто за козунаци в хладилника или в камерата. След това няма да може да втаса. Моите козунаци втасват цели два дена на най-топлото място в стаята и стават много хубави.

# 25
  • Мнения: 349
Грани, привет и поздравления за твоите кифлички   bouquet, трябва да споделиш рецептата.
Аз използвам (а и други) т. нар. "хладилно" тесто - при него има комбинация от прясна мая и сода бикарбонат. Този вид тесто вече е коментирано във форума. Втасва в хладилник (не в камера) - вечерта се замесва -  към обяд се изпича .
Съгласно политиката на форума, а и от моите принципи - не бих  си позволила да заблудя или подведа някого със съвет или рецепта.

# 26
  • Мнения: 293
Най после и аз да се похваля, кифличките станаха наистина страхотни!
Благодаря, пак на Джемма за прекрасната рецепта  smile3525!
Пълнежа е локум и халва .По късно ще пусна и снимков материал
Благодаря  smile3525 smile3525 smile3525 станаха невероятно вкусни и мекички!!!!

# 27
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Хайде и аз отивам да спредна тези кифлички ,че нещо огладняхме пък и да се пробвм за Великден

# 28
  • Мнения: 1 175
Аз моите кифлички ги правя по рецептата за малък козунак,която намерих при рецептите за машината.Досега нямам несполучлив опит.За пълнеж слагам течен шоколад.Правих ги днес за закуска.Омесих козуначеното тесто от вечерта.Втаса в машината и след това направих кифличките.Завих тавите с найлон и ги прибрах в хладилника.На сутринта втасаха във фурната.Така на мен ми е по- лесно.Приготвям си ги вечерта,а ги пека сутринта.

# 29
  • София
  • Мнения: 3 679
Момичета,а в кухненските роботи може ли да се меси тестото? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт