Кашкавал пане на фурна

  • 18 891
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 167
Снощи и аз направих този кашкавал пане на фурна ама не6то не стана май.... newsm78. Всичко направих по рецептата, сложих и малко олио на тавата да не залепне. Фурната ми беше на 200 градуса и ... отгоре опе4ено от вътре седеше като "крем карамел" както се изказа мъжо. На дъното имаше и вода или пък млякото не беше добре усвоено от консистенцията. Защо така се полу4и--даЛИ ФУРНАТА беше силна или нещо друго..???  #Crazy Я кажете къде греша???

# 46
  • София
  • Мнения: 3 271
desiniko , явно е нормално да остава вода, май на всички ни остава в тавичката. Колкото до консистенцията тип крем-карамел - аз постоянно го разклащах лекичко, още докато се печеше и като се постегна го извадих.

Искам да ви споделя, че на мен ми остана (не го изядохме на един път) и го прибрах в хладилника. На другата вечер беше перфевктно да се яде студено Peace Peace Peace, даже по-вкусно от топлия вариянт

# 47
  • София
  • Мнения: 205
Ако към студеното мляко се добави 1 лъжица брашно мисля,че вода няма да остане. Довечера ще пробвам.

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

Правила съм абсолютно същото, само бях прибавила 2 лъжици брашно. Цялата смес се обърква и се пече. На мен не ми остана вода, предполагам заради брашното.

# 49
  • Мнения: 286
Момичета зависи от кашкавала.Аз използвах по твърд"Тити".
Но леля ми пък каза, че слагала и малко брашно, така, че давайте смело.
Със сигурност ще се получи.

# 50
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Тъй като повечето се оплаквате от останалата течност в ястието и тъй като аз не обичам да прибавям брашно за сгъстяването и -
Какво направих  вчера:
400гр. кашкавал - за паниране на Дядо Либен
4 яйца
и САМО
150 гр.  Прясно мляко

Ако искате може  да сложите колбас
НЕ МИ ОСТАНА НИКЪКВА ВОДА В ТАВАТА

Ако искате да слагате гъби и домати - трябва предварително да ги задушите до изчезване на течността

Много сполучливо стана и страшно съм доволна от рецептата  Peace

# 51
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Това ястие го правят в детската кухня - казват му "кашкавал суфле"! Страхотно е!

Ъхъ, и в нашата се е случвало.

# 52
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Довечера ще пробвам Peace
Само че и аз мисля,да сложа по-малко мляко Rolling Eyes
Мерси за рецептата  bouquet

# 53
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Пак правих, по същия начин.
Вода нямаше този път.

# 54
  • Мнения: 6 958
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

Незнаех тази рецепта, мерси много  Hug Обожавам кашкавал  Blush

# 55
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Всички обичаме кашкавал, така че ще го пробваме. А това с водата си мисля, че ще е от кашкавала. Може би трябва да е по-твърд.

# 56
  • Мнения: 3 478
Хммм, даже не съм и чувала до сега за такова чудо, но изглежда много вкусно. Задължително ще го пробвам и аз, само  тази вода дето я казвате че остава много не ми хареса. Може би ще пробвам на шуши вариянта.

# 57
  • Мнения: 11 607
Моят свекър прави подобно нещо, но първо в тавата разстила картофено пюре, после го залива с яйца и сирене(и прясно мляко ако има) и накрая настъргва кашкавал и пече. Става разкошно!!! Понякога слага и нарязан салам на парченца.

От тази тема за кашкавала си откраднах рецептата за огретена и днес бяхме на него.... Благодаря на свекъра на Гигова.....  bouquet

# 58
  • Мнения: 1 269
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

Правила съм абсолютно същото, само бях прибавила 2 лъжици брашно. Цялата смес се обърква и се пече. На мен не ми остана вода, предполагам заради брашното.
Да, точно там е разликата, че не слагате брашно. Аз от години правя подобна рецепта (от БГ-мамма я знам естествено). Слагам настърган кашкавал до половин кг, няколко яйца, чаша кисело мляко и половин чаша брашно. Поръсвам с червен пипер и се получава  златист цвят.

# 59
  • Мнения: 271
И аз пробвах рецептата. Сложих 2 лъжици брашно в млякото и не се получи воднисто. Всъщност много ми хареса и ще повторя  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт