Диета без глутен и казеин - Трудния път към успехa 2

  • 90 563
  • 382
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 058
Да попитам и тук в маята има ли глутен?

# 181
  • Мнения: 3 591
няма, но е силен алерген също.
Аз ползвам сода бикарбонат.

# 182
  • Мнения: 1 058
няма, но е силен алерген също.
Аз ползвам сода бикарбонат.
Мерси за бързия отговор. Помислих си за сода, но един път съм му правила кекс и много го боля корема и сега не смея пак да пробвам.

# 183
  • Мнения: 3 591
Ради , невярвам че от содата ще го боли... Моя мъж пие сода като го боли корема да му мине - тя неутрализира киселините. По скоро нещо друго в кекса го е подразнило - евентуално ванилията ако е изкуствена/ванилин май се казваше/, оцветител някакъв или нещо друго. А най-вероятно въобще не е било от кекса Simple Smile А може и от самата смес да боли - ако е хапнал повечко, ако има царевица, тя нали се раздува в корема  Thinking

А я ми кажете, тези от вас които имат машина за хляб, колко големи са ви съдчетата в машината - аз гледах тук какви продават, ама те всичките са със съд по-малък от една форма за кекс или обикновен хлаб от магазина. Ако ще ползвам такава машина с моето лакомо домочадие трябва да си купя поне 4 от тях  ooooh! И за всеки хляб ли отиват толкова много часове да се приготви? В книжката пишеше някакви 8 часа  ooooh!

# 184
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Да попитам и тук в маята има ли глутен?
Според мен има, защото има и безглутенова мая.

# 185
  • Мнения: 4 585


Любознателна, виждала ли си да се продава такава и къде?

# 186
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Не съм тук в Пловдив, но се надявам nadejda.v.l да се включи с информация.

# 187
  • Мнения: 3 591
Всичката "прясна мая" е безглутенова. /освен ако някой умен производител не реши да слага и в маята "екстри" #2gunfire /  Когато готвим обаче безглутенови брашна трябва да се ползва по-голямо количество. Солта и маслото в сместа и намяляват ферментацията, захарта и яйцата я увеличават.

# 188
  • Мнения: 549
Мисля, че в прясната мая има глутен. Не виждам как иначе ще се замеси в тази форма и консистенция(на кубчета). Нали тези дрожди трябва да се "хранят" с нещо?
Аз използвам една френска суха  мая . Поне продавачката в диетичния магазин твърди , че в тази няма глутен,  което означава , че вероятно има маи съдържащи глутен.
Мисля, че и в тази на д-р Йоткер също няма глутен.

Ако сте обърнали внимание на този мой постинг, тук наистина има няколко полезни теми и съвети за хляб без мая, и други без глутен, и без казеин рецепти:


мая за тестени изделия без глутен

списък на съдържащите глутен храни

брашнени смеси за хляб и хлебни изделия

хрупкави хлебчета без глутен и казеин

палачинки без глутен (с опция за без казеин)

хляб от оризово брашно

безглутенов хляб 1 (с опция за бе казеин)

шоколадов сладкиш без глутен и мляко

"Киш" без глутен и животинщини

Последна редакция: нд, 02 сеп 2007, 23:59 от nadejda.v.l

# 189
  • Мнения: 3 591
тук има рецепти за приготвяне на домашна мая /и не само - и други набухватели/

Незнам как я приготвят, ама никаде не срешнах да съдържа глутен в нета  Thinking. Освен това точно прясната мая на кубчета, която може да се замразява е една от храните в листа на разрешените при целиакрия /правилно ли го написах  Confused  -coeliac-friendly foods /

# 190
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Аз съм малко на Вие с английския, но електронния ми преводач каза, че домашната мая от линка съдържа и ръжено брашно.

А ето какво намерих в руския форум:
1 1/2 ч.л. GFCF дрожжей (в принципе, они все GFCF если ничего случайно не попало внутрь)
- по принцип те всички (маята) са GFCF (без глутен и казеин), ако нещо случайно не е попаднало вътре.

# 191
  • Мнения: 1 058
[desi] вчера си купих машина за хляб с опция хляб без глутен. Прави три размера 0,750гр.,1000гр. и 1500гр. Мисля, че са големи . На мен даже ми идва доста. Времето за месене, втасване и печене е 2 часа и 15мин, а за обикновен хляб има и три часа в зависимост от програмата.
Аз също ползвам тази френска мая, но нещо на никой нямам вяра, а домашната мая не можах да я направя.

# 192
  • София
  • Мнения: 2 351
Ради, Защо се интересуваш от храни без глутен.Не, че си длъжна да ми обясняваш - но ми е любопитна твоята история.

# 193
  • Мнения: 3 591
ljuboznatelna, аз съм голям заплес. Crazy Права си - домашната е с ръж.
най-сигурното значи си остава содата  Mr. Green

За машината на хляб - голямо мерси. Аз се чудя дали да не си купя, ама ми се сториха много малки /може би има различни модели и аз да съм видяла някакъв портативен  Shocked / Не искам да давам пари за неща които после няма да ползвам....имам 6 различни кафемашини в нас - и пием нес кафе накрая.... Само ми пълнят шкафовете. А машината за хляб ако и нея трябва да я тикам някъде  ooooh! И незнам дали си заслужава като инвестиция - в нея само хляб ли се прави?  Защото аз и да имам незнам дали няма да се изкушавам да си купувам безглутеновия хляб - не е толкова скъп, а и много бързо става  Mr. Green
Моите момчета умират за кексове вкякакви - незнам дали може да се пекат такива неща вътре newsm78

# 194
  • Мнения: 1 058
[desi] още не знам точно какво се прави с машината.  Аз я взех за безглутенов хляб. А ти от къде купуваш хляба? Аз търсих в големите вериги и не намерих никъде. Ако се продава някъде и аз бих си купила. Доста по-лесно и бързо ще става.
Малкия е алергичен и сега май ми прави алергия към глутена и затова го изключвам от менюто. Тепърва ще правим изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт