Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 507
  • 351
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 255
 
Бонита, за какво питаш - идея за украса или рецепта за торта?

И за двете wel. Не съм много на "ти" със правенето на торти, затова искам не6то и лесно и красиво. Лесно ли се работи със марципан "Варна" , трансфера и бонбоните... (не се се6там как се казват)?
Благодаря ви.

# 166
  • София
  • Мнения: 581
Моми4ета,от доста време 4ета тази тема и съм о4арована от вашите умения.Страхотни сте.  bouquet
Реших да направя и аз трансфер.В4ера направих торта ,като отгоре я оставих на крем и днес запо4нах трансфера.Разпе4атах си кола по желание на сина ми и запо4нах.С 4ерен шоколад направих о4ертанията,сложих го в хладилника и то стегна по4ти веднага.След това обърках пудра захар,белтък, лимон и боя и запълних.Стана много добре направо не повярвах но..
4аках около 4 4аса но сместа не стегна с много усилия я сложих върху тортата оформих я и стана добре но..
След около половин 4ас по цялата торта се бе6е разтекла боя направо се ужасих #2gunfire
Моля ви моми4ета кажете къде сбърках имам много голямо желание да се нау4а.
Благодаря предварително и дано съм обяснила добре.

# 167
  • Мнения: 9 814
Моето плодово тортоправене продължава:


Последна редакция: ср, 30 май 2007, 15:52 от zdd-g

# 168
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
didimka, ако крема ти не е бил маслен, това е неизбежно. Всички покрития на основата на пудра захар се разтопяват от сметановия крем и се разтичат. Или върху тортата е трябвало да има тънък слой маслен крем. Или пък е трябвало да направиш трансфера с бял шоколад.

Не съм много на "ти" със правенето на торти, затова искам не6то и лесно и красиво. Лесно ли се работи със марципан "Варна" , трансфера и бонбоните... (не се се6там как се казват)?
Благодаря ви.
Не е трудно, но от мен съвет да изчетеш това което момичетата са писали по тези въпроси. На много места се обяснява къде трябва да се внимава.

А за торта ти препоръчвам тортата с рула - ето моите торти с рула

Последна редакция: ср, 30 май 2007, 15:50 от М_е_г_и

# 169
  • Мнения: 972
Bonita, най-лесно е да вземеш готови блатове и направиш само крема. Във форума има много рецепти избери си и следвай рецептата. А за работата по украсата е писано многократно в тази тема и предишната, ще трябва да я прочетеш вниматалнои после да питаш което не ти е ясно. Ще ти отговорим според компетенцията си Simple Smile

# 170
  • София
  • Мнения: 581
didimka, ако крема ти не е бил маслен, това е неизбежно. Всички покрития на основата на пудра захар се разтопяват от сметановия крем и се разтичат. Или върху тортата е трябвало да има тънък слой маслен крем. Или пък е трябвало да направиш трансфера с бял шоколад.
А с белия шоколад как се процедира? Embarassed

# 171
  • Мнения: 729
Ще си позволя да отговоря, макар и не старша в кулинарството, но наскоро правила трансфер: разтопяваш и оцветяваш шоколада, после запълваш картинката! Внимавай с готовите бели шоколади, нещо се объркава като се добави боя. Тогава се прибавя малко топло мляко, но много топло.

# 172
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Има го обяснено няколко пъти в темата (или в предишните). Ваня беше обяснявала, Наталина също.
Ще се опитам да си спомня нещо, че не ми се рови сега - виж ако аз правя торта чета всички теми назад.

Разтопява се шоколада и се оцветява с бои. Може да се наруши консистенцията му (с кафявия се работи по-лесно), тогава се слага по лъжичка топло прясно мляко и се бърка. Ваня пък беше използвала разтопено (направо вряло масло). Изобщо трябва да се внимава с белия шоколад. Марката също има значение - дали Своге, дали Нестле или някой друг... Малко по-назад в тази тема пише кой е за предпочитане, но аз не съм запомнила. Също, че и в Халите има блокчета по 55 ст с големината на обикновен шоколад. Това помня аз.

# 173
  • София
  • Мнения: 581
Има го обяснено няколко пъти в темата (или в предишните). Ваня беше обяснявала, Наталина също.
Ще се опитам да си спомня нещо, че не ми се рови сега - виж ако аз правя торта чета всички теми назад.
4ета много тази тема но явно то4но това съм пропуснала а  и нямам много свободно време знам 4е това не ме оправдава но 6те се радвам ако някой го обясни пак Embarassed

# 174
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Добре, ето ти в тази тема - следи постовете на Ваня, тя разказва за всички свои перипетии с белия шоколад http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.msg1586414#msg1586414 - малко по-напред започва разговора, ако искаш почни от началото на темата.

Ето и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.msg1673328#msg1673328

Ето и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190750.msg4013484#msg4013484
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190750.msg4018768#msg4018768
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190750.msg4025072#msg4025072

Последна редакция: ср, 30 май 2007, 16:36 от М_е_г_и

# 175
  • Мнения: 243
Принтираш си рисунката. Слагаш я в офис-джоб и започваш да очертаваш  с разтопен кафяв шоколад контурите /с пош/. Кафявият шоколад се разтапя в микровълновата и с него се работи много лесно. Вземаш бял шоколад. Разтапяш необходимото количество или на водна баня, или в МВ. Консистенцията му е по-гъста, затова добавяш много малко количество прясно мляко /ще се ориентираш за гъстотата като я сравняваш с тази на кафявия/ и оцветяваш с боя - моите са на прах. Запълваш желаните участъци с този цвят. Същото правиш и с други цветове. Накрая разтопяваш 1 бял шоколад, отново с малко прясно мляко и заливаш цялата рисунка с дебел пласт. Слагаш трансфера в камерата и когато тортата е готова, го обръщаш и разлепваш внимателно джоба. Става също и с хартия за печене. В някоя от старите теми имаше картинки стъпка по стъпка как точно става. Успех!  Peace

# 176
  • Мнения: 243
Сега си купих сухи сладкарски бои с 85% оцветител от склада на фирма Аркомерс. Боите са австрийски - Esarom. Имат и течни. Годността им е 36 месеца. Минималната разфасовка е 100 гр. Аз си купих по 100 гр от жълтата, зелената, ягодово червена и оранжева. Обаче, ми се вижда много. Ако някой от Пловдив иска може да си разделим половината /по 50гр от боя/
Склада и офиса на фирма Аркомерс се намират на бул. "В. Априлов" 20 /срещу Копчето/, тел. 541296,640309. Ще ви пусна цените, които са за кг и без ДДС и са различни за различните цветове. Само да спомена, че до края на седмицата ще получат и кафяв цвят, който беше около 45 лв /100 гр - 4,50/
Ягодово червено - 30 лв/кг/без ДДС /100гр-3лв/
Оранж - 25 лв  - 100гр-2,50
Зелена - 51 лв - 100 гр-5,10
жълта - 25,50-100 гр-2,55

# 177
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
В някоя от старите теми имаше картинки стъпка по стъпка как точно става. Успех!

Мисля, че е в началото на темата - в поста на Наталина

Tрансфер

Ето как се прави трансфер: http://community.webshots.com/album/111071540UEhrpE

Маслен крем - подходящ за трансфер:

1/2 чаша твърд маргарин
1/2 чаша масло
1с.л ванилия
4 чаши пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко

С миксер се разбиват маслото и маргарина. Прибавя се ванилията и постепенно се прибавя захарта - чаша по чаша. Бие се на средна степен, като е добре да разбърквате покрай стените и на дъното. Когато захарта е добре разтворена, сместа изглежда доста суха. Тогава прибавяме 2 лъжици мляко и отново разбиване докато стане пухкава и гладка сместа. Покрива се с навлажнена кърпа, до използването. Ако няма да използвате веднага, съхранявайте в хледилник(макс. 2 седмици). Преди използване разбийте отново. Може да се оцвети по желание.
Това е рецептата за основен маслен крем взета от Cake central!

Това обаче което използват тук е глазура, която се прави от еднакво количество крем и царевичен сироп(мисля че може да се замести с течна глюкоза). Разбърква се внимателно и консистенцията, трябва да е подобна на мед. след това се пълни фунийка и се използва.

Човека пише, че е необходимо много малко количество. За червените части е използвал около 2 с. лъжици.

Трансфер може да се направи за по-лесно и само с шоколад. Като при разтапянето на тъмният  шоколад прибавете малко масло, но при белия само топло прясно мляко.

Ето и линкове с картинки подходящи за трансфер:

http://www.peppitext.de/WiCo1/index.html

http://www.coloring-page.com/

http://www.coloring.ws/coloring.html

# 178
  • София
  • Мнения: 581
Благодаря на вси4ки  bouquet ще опитам с бял шоколад дано стане Embarassed.

# 179
  • Мнения: 255
Благодаря ви момичета     bouquet.
Реших едната торта да я направя с марципан "Варна", а другата с трансфер. Блата  6те направя от пандишпан . Въпроса ми е- Задължително ли трябва  под марципан "Варна"  и трансфера, тортата да е намазана с маслен крем?

Общи условия

Активация на акаунт