Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 483
  • 351
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 581
Може ли да попитам само този марципан Варна как е на вкус , става ли за ядене и от това което е по рецепта колко излиза като количество newsm78

# 316
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Според нашето семейство е по-добър на вкус от готовата моделираща маса. Но тя пък е по-еластична - тортата се реже без проблем и след 2-3 дни, докато марципан Варна се втвърдява и леко се пука където минава ножа (но не е фатално).
За количеството - зависи от тортата, зависи от фигурките (изобщо колко украса има), зависи от това колко тънко ще го разточиш. Обикновено за 2 торти и още малко ми остава.

Искам да ви попитам как се използва блясък за торти и как се казва на английски.
Дали е Glitter?

Разтваря се в алкохол и се нанася с четка. На английски и аз не знам как е.

# 317
  • Мнения: 265
Здравейте , някой знае ли какво е съдържанието на моделиращата смес?Моята малка принцеса е с алергия към белтъка на кравето мляко и понеже още я кърмя не мога да ям от тортата,та  си викам ако няма млечни продукти и яйца в  нея-поне украсата да си хапна  Laughing че само да правиш и да гледаш как др си похапват -не е работа  Cry
  И  още  един въпрос-от къде да си дръпна програмата с която се "четат" книжките?мнг. бих искала  да разгледам някои от  тях
  Мерси,лека и спокойна  вечер  Heart Eyes

# 318
  • Мнения: 4 392
Здравейте , някой знае ли какво е съдържанието на моделиращата смес?Моята малка принцеса е с алергия към белтъка на кравето мляко и понеже още я кърмя не мога да ям от тортата,та  си викам ако няма млечни продукти и яйца в  нея-поне украсата да си хапна  Laughing че само да правиш и да гледаш как др си похапват -не е работа  Cry
  И  още  един въпрос-от къде да си дръпна програмата с която се "четат" книжките?мнг. бих искала  да разгледам някои от  тях
  Мерси,лека и спокойна  вечер  Heart Eyes
Има голяма трайност, което предполага много консерванти. Sick
В твоя случай по- добре да се въздържиш.
Аз така и не я опитах (белих я от парчето) и на детето не дадох.

# 319
  • Мнения: 1 698
Днес правих торта-подарък за една приятелка. Тортата е за утре. Покрита е с  бавносъхнещата смес. Сега обаче се чудя дали да я слагам в хладилника за тази нощ, да не ми се прецака покритието или панделките /още не съм ги сложила отгоре, че не са изсъхнали/.
Какво да я правя? newsm78

# 320
  • Мнения: 25
Здравейте , някой знае ли какво е съдържанието на моделиращата смес?Моята малка принцеса е с алергия към белтъка на кравето мляко и понеже още я кърмя не мога да ям от тортата,та  си викам ако няма млечни продукти и яйца в  нея-поне украсата да си хапна  Laughing че само да правиш и да гледаш как др си похапват -не е работа  Cry
  И  още  един въпрос-от къде да си дръпна програмата с която се "четат" книжките?мнг. бих искала  да разгледам някои от  тях
  Мерси,лека и спокойна  вечер  Heart Eyes
https://http://www.ircfast.com/lv/group/view/kl26337/Adobe_Reader.htm

Adobe reader 8 ако съм те разбрала правилно

# 321
  • Мнения: 4 392
Днес правих торта-подарък за една приятелка. Тортата е за утре. Покрита е с  бавносъхнещата смес. Сега обаче се чудя дали да я слагам в хладилника за тази нощ, да не ми се прецака покритието или панделките /още не съм ги сложила отгоре, че не са изсъхнали/.
Какво да я правя? newsm78
А снимките къде са?! Crossing Arms
да кажат експертите тук. Аз я сложих в хладилника. Нищо не и стана..
Как направи панделките така, че да стоят прави? Thinking Има ли някаква тънкост?

# 322
  • Мнения: 1 698
хаха, Ради, още не се знае дали ще стоят прави  Laughing. Не съм ги сложила върху тортата, затова не съм ги снимала още. Сега съхнат, като панделките съм ги поставила върху направена панделка от фолио.

# 323
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Панделките няма нужда да ги слагаш в хладилник - нали трябва да съхнат, а в хладилника е влажно. Тортата може да я сложиш, но внимавай да не капне капне капка отгоре и, разтваря се боята. Но пак не е фатално, стига да не е много намокрянето.

# 324
  • Мнения: 1 698
Тортата без панделките е в хладилника, а тази смес много бавно съхне Rolling Eyes. Нали не съм си купила от бързосъхнещата, та дано до утре стегнат малко панделите. Утре ще ви я покажа. Grinning

# 325
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Искам да ви попитам как се използва блясък за торти и как се казва на английски.

Дали е Glitter?

Мисля, че е lustre.

КорНиШонка, чудна ти е тортичката! Peace

mimes, дръж я до последно върху фолиото. Ще чакаме снимката!

Аз искам да попитам някой купи ли бързосъхнеща маса и какви са ви впечатленият от нея?

# 326
  • Мнения: 491

Аз искам да попитам някой купи ли бързосъхнеща маса и какви са ви впечатленият от нея?
Консистенцията и е малко по-твърда от бавносъхнещата, по-трудно се меси. Изсъхва много, много по-бързо, абе почти веднага, при мен обаче се пука като изсъхне. Незнам дали грешката е в моя телевизор.

# 327
  • Мнения: 1 698
smiling, а да е останало половин килце примерно, за продан Praynig

# 328
  • Мнения: 491
Тането ги раздели и за мен имаше само едно кило. Може да вземем пак.

# 329
  • Мнения: 1 698
ооо, сега виждам, че си чак във Варна. Търся си бързосъхнеща смес, малко ми трябва, ама от софиянки, че ще ми излезе много скъпо това половин килце Wink

Ето ми част от подаръка за днешната рожденичка Simple Smile

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/10/16

с бавносъхнещата маса е невъзможно да се направят панделки, тя просто не съхне Sad

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 14:37 от mimes

Общи условия

Активация на акаунт