Италианска кухня - 2

  • 48 059
  • 173
  •   1
Отговори
# 135
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Една бърза рецепта за Рулатине алла дженовезе


Телешко месо нарязано на много тънки ивици се на4уква с 4ук4е за месо, отгоре върху всяко пар4е се слагат сол, 4ерен пипер, с4укан 4есън (може и без него), поръсва се с пармиджано и нарязан магданоз.
После месото се навива на руло и се "закоп4ава"с кле4ка за зъби. Така приготвените рулатини се слагат в тенджера където предварително сме загряли 2 суп. лъжици олио и малко пар4енце масло/маргарин/. Запържваме месото от двете страни, след това прибавяме малко бяло вино, намаляме огъня и разбъркваме, след още 5 мин прибавяме още толкова бяло вино, бъркаме. Виното трябва да е не пове4е от половин водна 4аша. Когато рулатините са готови, прибавяме нарязан на ивици бял лук и доливаме с 2 4аши бульон. Готвим още 10 минутки на слаб огън докато бульона малко поизври и сервираме.

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 22:07 от Lindita

# 136
  • Мнения: 5 462
Една бърза рецепта за Рулатине алла дженовезе


Телешко месо нарязано на много тънки ивици се на4уква с 4ук4е за месо, отгоре върху всяко пар4е се слагат сол, 4ерен пипер, с4укан 4есън (може и без него), поръсва се с пармиджано и нарязан магданоз.
После месото се навива на руло и се "закоп4ава"с кле4ка за зъби. Така приготвените рулатини се слагат в тенджера където предварително сме загряли 2 суп. лъжици олио и малко пар4енце масло/маргарин/. След 1- 2 минути, след като сме сложили месото, прибавяме малко бяло вино, намаляме огъня и разбъркваме, след още 5 мин прибавяме още толкова бяло вино, като междувременно обръщаме периоди4но месото така 4е да се сготви и от двете страни.Когато рулатините са готови, прибавяме нарязан на ивици бял лук и доливаме с 2 4аши бульон. Готвим още 10 минутки на слаб огън докато бульона малко поизври и сервираме.
  chef Heart Eyes  bouquet

# 137
  • Мнения: 5 713
Направих салатата с резене на Astrea от 1-ва стр. Допадна ни. Много лека. Simple Smile

# 138
  • Мнения: 5 476
  Вери, радвам се, че ти е допаднала!

  xenia , от аншоата трябва малко да слагаш, защото наистина е много солена.  Confused
 Аз не я обичам особено, така че не съм специалист.  Rolling Eyes

Ето още една лека салата.  Wink

Салата от цикория

600 г  цикория
100 г. пушен бекон
зехтин
главичка лук
сол
оцет

Приготовление:

Почистваме салатата, нарязваме я, добавяме нарязания на ситно лук, поливаме със  сол ,оцет и  зехтин на вкус. Peace
Бекона леко се запържва в малко олио, оцежда се и се добавя към салатата.  Peace

# 139
  • София
  • Мнения: 462
Здравейте синьорини  Flutter

Много бих искала да ме посъветвате,как да направя спагети с песто.
Имам 3 вида (песто), в бурканчета, преди месец си ги купих от Рим.
Едното е сицилиана,другото е...едно зелено,мисля че само босилек и зехтин има в него,
и третото е росо.
Та въпросът ми е...обработва ли се допълнително пестото, с какво мога да го комбинирам (напр. риба тон с кой от горните видове )
и какво количество е достатъчно за една порция паста?
Аз в началото мислех че е бурканче на порция,ама надали  Thinking

Благодаря предварително  Grinning

# 140
  • Мнения: 6 167
Страхотно е нарастнала тази тема!
Ако италианските булки ги готвят тези манджи направо заставам в ъгъла засрамена!
Аз научих 4-5 неща и само тях въртя... #Crazy Евала!

ПС : Имам молба - може ли, ако някой е правил да ми обясни рецепта за кассата.

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 20:12 от Lennie

# 141
  • Мнения: 5 476
...обработва ли се допълнително пестото, с какво мога да го комбинирам (напр. риба тон с кой от горните видове )
и какво количество е достатъчно за една порция паста?
Аз в началото мислех че е бурканче на порция,ама надали  Thinking
Благодаря предварително  Grinning

  Принципно не се добавя нищо към пестото -  евентуално малко зехтин, ако е много постно и накъсан пресен босилек или пиноли (кедрови семки) .  Peace
  Сваряваш пастата (обикновено се препоръчва  по 80 гр. на порция , ако има второ  Wink) и гарнираш с бурканчето. Peace
  Зависи и то колко е голямо, но обикновено е предназначено за едно ядене на 3-4 души.  Peace
  Пестото трябва да придаде цвят,  не да плува в сос. Може да се добави и настъргано формаджо.
 Нещо такова :

 

Аз съм пробвала към зеленото песто добавен сварен и изцеден зелен фасул или  скариди. Peace

С риба тон не съм опитвала, може и да е добра комбинация.  Rolling Eyes
 
Макар че пестото е дотатъчно ароматно  и няма нужда да му се добавят допълнителни продукти. Peace
 

 

# 142
  • Мнения: 275
               СПЕШНО искам съдействие Laughing Laughing!!!!!
На италианска вълна съм и нищо друго в момента не ме интересува....Бях в рим италия за нова година и по принцип  се върнах , но само тялом иначе духом още се разхождам по уличките и милионите фонтани и така......
   Немога всичко да прочета написано до тук а и честно да си кажа не виждам ясни рецепти , затова ще кажа какво и какви продукти купих от хит преди малко пък който се включи да помага .                
      Налични продукти:
канелони- за пълнене грамадни
талиатели-ленти с яйца
паста региа-тръбички
дамати консерва
гъби печурки
патладжани -продълговати и дълги
сметана
синьо сирене
пармедзан
сметана меггле
шунка
кайма -можеби е гадна
pesto-бурканче, с печени зеленчуци и босилек
зехтин
орехи
замразен спанак
торта тирамису -за сглобяване
 
                      

# 143
  • Мнения: 6 167
Aз ще ти помогна за канелоните: Има рецепта на 1 стр, но ще я повторя
- пълнеж:
спанак ( използвай замразения, сваряваш и изцеждаш), извара ( в твоя случай), сол, пармиджано, малко канела
пълниш ги.
нареждаш ги в тавичка.
правиш си сос бешамел и рагу ( рецепта има в началото).
Заливаш  с бешамел и рагу, поръсваш с пармиджано и печеш.

# 144
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ето виж тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192732.msg4214742#msg4214742 нещо с патладжани...вкусно е



и тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188786.msg3903638#msg3903638


Има няколко рецепти на Лени, които са много сполучливи, особено лазанята  Hug, докато бях в Италия често я правех . Рагуто е основен сос там за паста, лазаня и пълнене на канелони.За тирамису виждам че нямаш маскерпоне за крема, но можеш да го заместиш с извара или/и подсладена сметана. Рецептата е поместена най- отпред на тематa.Успех!

# 145
  • Мнения: 6 167
по-добре не. Продават маскарпоне и в София по магазините  Laughing

# 146
  • Мнения: 275
Така , реших вече пък вие италианките ще ме поправите ако трябва....
   1)за талиателите - Гъбите запържени + шунката и сметана +подправка ???коя
   2)за канелоните-спанака + синьото сирене + сметаната +канела ли ....+ смляните орехи
   3)за малките тръбички- домати запържени +чесън + pesto
Нямам маскарпонето и моцарелата и изварата и мъж ми покани гостите за 18 часът  #Crazy
Торатат е кутия тирамису с всичко прилежащо там и още не съм я отворила.....отивам в кухнята

# 147
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Талиателите можеш да направиш и без шунката, но ако държиш на нея я прибави, и на мен ми харесва повече с шунка.
Та запържваш в олио две скилидки чесън нарязани на малки парчета които да можеш после да отстраниш. След като порозовеят , прибавяш гъбите малко да се позапържат и те , наливаш 200 гр. бяло вино и като поизври виното прибавяш магданоз, сол, пипер, разбъркваш , след това  прибавяш сварените талиатели в тигана , прибавяш на тънка струя сметаната и бъркаш докато талиателите поемат от сметаната и соса с гъбите. Преди поднасяне махаш чесънчетата и сервираш.
За канелоните аз съм ги правила само с рагу, което е дом. сос с кайма, а за тръбичките идеята ти е добра, но може и без пестото. Пестото си го запази за още едно готвене талиатели.
По принцип смесването на песто с  домати и чесън май се казваше сицилианско песто, ако го направиш пак е вкусно.
Страхотно меню!

# 148
  • Мнения: 1 248
Можете ли да ме посъветвате по един италянски въпрос? Embarassed
Преди години правех спагети карбонара,но незнам защо доста дълго не съм се сещала за тях, а мажа ми се е сетил,и е по зле от малките деца. ooooh!
Та правих аз вчера-от течна сметана ,яйце,шунка и подправки,но много ми се сгъсти соса,чак се пресече.Знаете ли къде ми е грешката, или ако знаете линкче за изпитана рецепта?
Мноооооого ви благодаря!  bouquet

# 149
  • Мнения: 4 380
Можете ли да ме посъветвате по един италянски въпрос? Embarassed
Преди години правех спагети карбонара,но незнам защо доста дълго не съм се сещала за тях, а мажа ми се е сетил,и е по зле от малките деца. ooooh!
Та правих аз вчера-от течна сметана ,яйце,шунка и подправки,но много ми се сгъсти соса,чак се пресече.Знаете ли къде ми е грешката, или ако знаете линкче за изпитана рецепта?
Мноооооого ви благодаря!  bouquet


Сложила си го на силен огън и яйцето се е опекло. На 1 ч. течна сметана, 3-4 жълтъка, и бъркаш на бавен огън до сгъстяване. Добавяш към сместта запърженате отделно чунка. Подправяш с пармезан. Това е. Може да добавиш малко горгонзола или маскарпоне.

Общи условия

Активация на акаунт