Телешко месо нарязано на много тънки ивици се на4уква с 4ук4е за месо, отгоре върху всяко пар4е се слагат сол, 4ерен пипер, с4укан 4есън (може и без него), поръсва се с пармиджано и нарязан магданоз.
После месото се навива на руло и се "закоп4ава"с кле4ка за зъби. Така приготвените рулатини се слагат в тенджера където предварително сме загряли 2 суп. лъжици олио и малко пар4енце масло/маргарин/. Запържваме месото от двете страни, след това прибавяме малко бяло вино, намаляме огъня и разбъркваме, след още 5 мин прибавяме още толкова бяло вино, бъркаме. Виното трябва да е не пове4е от половин водна 4аша. Когато рулатините са готови, прибавяме нарязан на ивици бял лук и доливаме с 2 4аши бульон. Готвим още 10 минутки на слаб огън докато бульона малко поизври и сервираме.