Рибните филета се размразяват, посоляват се обилно в морска сол и се оставят да престоят в малко студена вода за няколко часа с цел да не се разпаднат при пърженето.
Филетата се подсушават добре без да се мият от солената вода, поръсват се с млян черен пипер и се запържват леко от двете страни в горещо масло.
Слагат се в дълбок съд за сервиране, напр. йенска тенджера, заливат се със соса и се сервират с пресни сварени картофки и сварени зелени аспержи или броколи
Винен сос
В същия тиган без да се мие се задушават в малко масло 2 глави лук, ситно нарязани, заливат се чаша бяло вино и се оставя да покъкри малко, след което се прецежда и с бъркане се изсипва при смес от 2 разбити жълтъка и 100гр те4на сметана, подправя се с естрагон.
Сосът се бърка на слаб огън до завиране, премества се от котлона и се разбърква с 1 с.л. масло.
Готовият сос се изсипва върху рибата и се оставя да престои така поне час преди сервиране.