Как приготвяте лазаня?

  • 4 676
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
А аз, като ме мързи да правя тесто, приготвям лазаня с юфка. Става също вкусна и по-бързо, разбира се.
Е как така с юфка?  newsm78
Дай рецептата моля!   bouquet

И на мен ми стана интересно  Thinking

# 16
  • Мнения: 22 867
А аз, като ме мързи да правя тесто, приготвям лазаня с юфка. Става също вкусна и по-бързо, разбира се.
Е как така с юфка?  newsm78
Дай рецептата моля!   bouquet

Даже и с варени макарони става. Използват се вместо корите, когато ти се яде лазаня, а няма откъде да ги купиш в момента. Grinning

# 17
  • Мнения: 354
Аз я приготвям по тази рецепта става супер
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13822.0

# 18
  • Мнения: 2 323
Аз я приготвям по много мързелив начин:
купувам си кори без варене, кайма и Маги Фикс за спагети болонезе.
Редя в тавичка ред кори, ред кайма и така докато свършат (може и гъбки, ако има), и накрая заливам с Фикса. След като е готово настъргвам кашкавал и това е!

Какви са тези кори без варене?...

# 19
  • Мнения: 1 983
Аз я правя по рецептата на Бу, има я в Готварската книга, казва се Оригинална рецепта за лазаня на Бу.Става просто чудесна.Едните ни приятели, които не обичат бешамел много я харесват и то точно с този сос.
Ммммм, мисля да направя довечера.

# 20
  • Мнения: 356
еми аз ги купувам от Билла, от Европа. Не помня само името. И са "удобни" за готвене. Като ги видя в магазина ще кажа как се казват

# 21
  • Мнения: 1 906
Аз правя лазанята така:
Запържвам 1-2 цели скилидки чесън (после ги изваждам) и домати (от буркан белени) като се посгъстят добавям предварително запържената кайма. Оставям малко на огъня и слагам чубрица.
За бешамеловия сос запържвам в масло брашно и добавям прясно мляко, вода и 1/2 бульонче. Като се сгъсти го махам от огъня.
Намазвам тавичката с олио и на дъното изсипвам половината бешамелов сос. Отгоре редя един пласт сухи кори за лазаня. Изсипвам от доматения сос, после пак кори и пак доматен сос. Някъде на средата слагам върху доматения сос плътно наредени дебели парчета кашкавал. Най-отгоре слагам кори и ги заливам с другата половина бешамелов сос. Покривам с фолио и пека около 30-40 мин. След това махам фолиото и оставям малко да се запече. Отгоре рендосвам кашкавал и пак запичам.
Става неустоимо вкуснооо!  chef

# 22
  • Мнения: 375
Просто сварявам юфка вместо кори за лазаня - иначе се приготвя по нармалния начин - редя юфка, бешамелов сос, запържени лук, кайма, парче наденица, домати, пак юфка... и пека.

# 23
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Казват че става и с кори за баница ,но от по-дебелите.Аз не съм правила виждами се сложно.Но вие ми вдъхнахте кураж -щом има мързелив начин Hug

# 24
  • Мнения: 413
това е от една приятелка, мажа и е италианец.



ЛАЗАНЯ



- пармазан



- 1 пакет кори



- кайма 500 гр



- консерва грах



- доматен сос 500 мл



- бешамел



- 5-6 яица ( предварително сварени )



- шунка ( ситно нарязана)



- кашкавал ( настърган)



- мозарела 1-2 пакетче



- черен пипер, сол, лук



СОСА: нарязвате на ситно  лука, леко се запържва, прилагате каймата, и бъркате като за мусака, слагате черен пипер, сол, и бъркате, след това  прибавяте доматения сос и 200 мл топла вода, граха, всичко да ври на бавен огън около 30-40 минути, Така  на намазана тава с олио слагате корите вертикално и после слагате от соса , шунка, мозарела, кашкавал, пармазан, яицата ( нарязани на филиики) , и пак слагате кори хоризонтално, и пак сос и всичко остамало, и пак кори вертикално и така редувате.Завършвате с сос и кашкавал само!!!! И около 30 минути печете на 200 градуса, предварително загрята фурна.

# 25
  • Мнения: 780
|Ще задам един глупав въпрос ,че досега не бях яла лазаня и днес за първи път направих . Та въпроса ми е корите като се изпече лазанята едни такива меки ли трябва да са - като спагети ? Преди малко я опитах и много ми хареса , но тези кори  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт