Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 36 627
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 624
Аdi 5 -с какъв нож си изрязала шестоъгълниците за топката?
Меги-нямам думи за чантата,нямам думи,прекрасна е Hug
Момичета имам въпрос за марципана-правя го по рецептата на Меги,но когато добавих брашното всичко стана като "трохи",сложих върху мраморен плот,изстина,започнах да меся с пресята пудра захар-но,отиде ми много малко,около 300грама,нямаше и толкова,Вие казвате,че трябва повече,защо така стана при мен?
Отделно марципана така лепеше по ръцете,какво обърках,незная,сега е в хладилника,направих някои фигурки,но не вярвам да издържат една седмица.
Ако е нормално при махане от котлона сместа да е на гранули,значи проблемът остава само в пудрата захар,явно newsm78

# 31
  • Мнения: 624
Наталинка-имам въпрос,как издълба езерцето на тортата с динозаврите?
Виждат се "бабунки"-как ги направи,много ми хареса Peace

# 32
  • Мнения: 3 674
Охххх..отиде ми диетата на кино... ooooh! Разядохте ме .....с тия супер  сладкотии Mr. Green

# 33
  • Мнения: 3 926
Таня, аз не че съм експерт, но марципанът се получи от раз. Да не би да си го държала малко на котлона? Защото пишеше докато започне да се отлепя от стените. Като прибавих брашното всичко стана за около минута-две. Разбърках добре и то от само себе си изведнъж се стопчи. Дооформих го с лъжицата и дръпнах от котлона. После го охлаждах директно в хладилника. Изобщо много лесно ми се получиха нещата... Брашното беше Иззи, а маргаринът Белла.

# 34
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Наталинка-имам въпрос,как издълба езерцето на тортата с динозаврите?
Виждат се "бабунки"-как ги направи,много ми хареса Peace


Таня, много просто - блата ми е разрязан на 3(но и на 2 ще стане) и още докато не бях положила най-горната част, изрязах с нож прото някаква форма(която ще е езерото) а от изрезките направих "хълмчета" - лепях ги с крем, както блата и отгоре ги загладих също с крем. После положих марципана, но боядисвах с боите върху него.

# 35
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Много ви благодаря, момичета за похвалите. Но и аз също съм започнала от нулата. Също съм се притеснявала, а и все още се притеснявам, когато започвам да правя нещо. Така че, успех на всички.

А пък главата на кучето не е моя приумица - така си се продаваше чантичката - с плюшено куче вътре. На едната снимка мисля, че го има, т.е. има истинската чантичка.

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 11:08 от М_е_г_и

# 36
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Аdi_5 (Дани) много добро изпълнение. Задобряваш ей  Wink
Mila84 страхотно хич няма от какво да се срамуваш.  Peace

# 37
  • Мнения: 1 170
И аз се записвам да следя Grinning
... както и да похваля красивите ви творения- страшни сте Hug

# 38
  • Мнения: 243
Т@ня, няма значение каква марка е шоколада - при мен е възможно най-евтиния /Фин млечен или някой на промоция/. Купувам си го от Метро - по няколко бройки в опаковка. Крия го в камерата на хладилника и пак го намират и изяждат

# 39
  • Мнения: 265
Т@ня шестоъгълниците ги рязах с чаша-за шаблон и нож за  рязане на пица,но  вълнообразен.По късно ще го снимам и  покажа,че сега  батериите на апарата ми се зареждат  Peace
 Много ми харесаха тортата(въпреки че аз май не съм много доволна от себе си  Crossing Arms -винаги може и по добре  Grinning ) А ето и още малко снимки (но нацяло завършена торта няма снимана,разрез също)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141714&photo=16
 Вътре е тортата с рула-че става най-бързо,а отгоре е марципана на М-е-г-и .При мен се получи мнг добра смес-пое си точно 400гр пудра захар.Правена е с маргарин Рама,и брашно -каквото имаше под ръка Peace Т@ня и при мен имаше проблем с марципана последните 2 пъти,но го правих с масло.Стана на  трохи,дори и след  това не можеше да с е работи с  него-та направо  го изхвърлих.Така че ако не стане ,направо си направи нова смес !
   До скоро ! И безброй целувки от нас

# 40
  • Мнения: 1 698
Ето я и моята Рафаело. Нещо не ми се получи украсата както исках, ама не ми се занимава нещо в момента с марципан, много е топло.

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/10/30
http://mimesg.multiply.com/photos/photo/10/32

Дано да е вкусна като предишната ми Рафаело, макар че използвах друга рецепта за блатове, малко съжалявам за което.

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 14:28 от mimes

# 41
  • Мнения: 491
mimes , прекрасна е ! Мислиш ли, че тази торта може да се покрие с чаршаф?

# 42
  • Мнения: 1 698
Крема е от кондензирано мляко и масло. Мисля, че може. А и Наталина е пробвала вече, каза че става без проблем.

# 43
  • Мнения: 729
Ох, момичета и аз искам да направя торта Рафаело на Нат, но вместо подсладено съм взела неподсладено кондензирано мляко (320 мл. консервата).
Май няма да стане,а ? А дали може с подсладена сметана?
И ако имате идеи за приложение на неподсладеното кондензирано мляко...
 Hug

# 44
  • Мнения: 3 926
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=8964&AlbumId=99270  Ето - да се похваля Blush Вярно, марципанът се попрокъса на покритието, а и нямах дълги клечки, та трябваше набързо да бодна такива за зъби, но стана много сполучлива на външен вид. Вътре днес е наистина вкусна. Следващия път ще знам, че е добре да я направя предния ден, за да си престои в хладилника и да си се хомогенизира както трябва Grinning
Ще следя новите ви творения с интерес и се надявам скоро да мога да се похваля с нещо ново Grinning
п.с. Ако не личи тортата е небесно синя с облаци и чепка балони в различни форми... което не се получи особено, но пък детето хапва с удоволствие Laughing

Общи условия

Активация на акаунт