Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 739
  • 535
  •   2
Отговори
# 45
  • Мнения: 952
Предварително искам да се извиня, ако питането ми не е за тази тема, но не намирам по подходяща.
От година и половина съм фен на хлебопекарните, но все не се решавах на покупка. Вече доста съфорумки се сдобиха с такива, та мисля че е крайно време и у нас да замирише на домашен хляб.
Понеже в момента текат две промоции искам да ви помоля за съвет, на коя от от двете машини за хляб да се спра. Едната е CLATRONIC BBA 2864 (бялата), а другата ALASKA BM2000. Съществените разлики видими на пръв поглед - първата е с мощност 600W и пече хляб до 1000гр., а втората е с мощност 800W е за хляб до 1250гр.
Надявам се собственичките на някоя от тези две марки също да изкажат мнение.
Благодаря ви в аванс за съдействието.   bouquet

# 46
  • Мнения: 11 747
Ralfieta,повечето жени тук предпочитат по-големите машини.С тях може да направиш и малък хляб и голям.Ние сме само двама у дома,но пак предпочетох голяма,защото по поводи като Великден се меси до полуда.
Аз имам Аляска и съм доволна.Има и форумки с Клатроник и те са доволни.Каквото и да избереш,не мисля че ще сбъркаш. Peace

# 47
  • Мнения: 11 607
Каквото и да избереш,не мисля че ще сбъркаш. Peace

Какви са тези изречения????Няма каквото избере...Отбора на Аляските в темата трябва да се увеличава! Току виж след това сме направили и отдели отбори....Отбора на Аляските, отбора на CLATRONIC, май отбора на Фиф-ките ще е най-голям...Така, че Пина, има да стигаме останалите!

Ralfieta , Аляска! Peace

# 48
  • София
  • Мнения: 160
да се запиша в темата.
аз също горещо препоръчвам Аляска и подкрепям Мама Цоцолана

# 49
  • Мнения: 11 747
Добре  Joy Аляска да е! Peace
Фифките са най-много във форума,но за момента те са единствени,дето дават дефекти.Уж са по-евтини,даже много по-евтини,но в София.Във Варна са по 79лв,защото ги има само на едно място,а славата им се носи,благодарение на БГ мамма.Изложената машинка изглеждаше като втора употреба - моята я ползвам вече 5 месеца и има по-добър външен вид!Е,как да си купя от тях?!
Днес експериментирам с нещо,стига да стане ще се отчета! Flutter

# 50
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Днес експериментирам с нещо,стига да стане ще се отчета! Flutter
Чакаме Laughing!
За довечера синчето си е поръчало пица, така че машинката ще работи към 17 часа...хвърлила съм око и на таралежчетата на Зечова и тях ще врътна утре в машината, че вече ми тежи да меся.
Айде пускай и ти снимки, да допълня графика за неделя Mr. Green...

Апропо, моето мнение за ФИФ-ките е същото.
Дадох 170 лв, но си взех нова машина и не съжалявам Peace!!!

# 51
  • Мнения: 4 392
Каквото и да избереш,не мисля че ще сбъркаш. Peace

Какви са тези изречения????Няма каквото избере...Отбора на Аляските в темата трябва да се увеличава! Току виж след това сме направили и отдели отбори....Отбора на Аляските, отбора на CLATRONIC, май отбора на Фиф-ките ще е най-голям...Така, че Пина, има да стигаме останалите!

Ralfieta , Аляска! Peace
Да,бе.
А аз пак като вълк- единак с AFK! Tired
Ехооо, някой има ли такава?

# 52
  • Мнения: 11 818
И с Moulinex сме малко. Аз отдавна имах идея да си направим в началото на страничката списък по марки машинки, нещо като при отчетните (напр. Sisssi с Moulinex OW-2000, pina с Аляска, ЧерешОвка с AFK и т.н.). Или просто марките, тъй като не са много, и под тях изброени имената на притежателките. Какво мислите? Така може да сме си още по-полезни с конкретни въпроси.

Ralfieta, успех в избора, няма да съжаляваш каквато и да избереш и те чакаме скоро да се похвалиш!  Simple Smile

Браво на показалите хлебчета! Мама Цоцоланка, и аз често правя като теб и се получават страхотни, но идеята за кълновете ще я използвам.  Peace

pina, опитай да направиш хляб с черно брашно, сигурна съм, че ще се хареса на твоето обкръжение!  Peace Моят мъж предпочита по-тъмничък хляб пред белия. Пробвай първо такъв с основно бяло и много малко напр. ръжено - става си пухкав, чудесен. Аз такъв хляб носих на дядото на мъжа ми на село, знаеш, че по селата се тачи повече белият. После дядото се обади да каже как черпил съседите с домашния хляб и из селото се разнесла мълвата за това "чудо", което пече така вкусен хляб. Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 юли 2007, 15:17 от Sisssi

# 53
  • Мнения: 11 747
и из селото се разнесла мълвата за това "чудо", което пече така вкусен хляб. Simple Smile


Joy Това прозвуча толкова мило...носталгично дори! Rolling Eyes

Засега направих хляб с бяло брашно,царевично и босилек.Не знам как е на вкус,след малко ще сложа снимка.

# 54
  • София
  • Мнения: 2 113
Такаааа, най-сетне намерих къде да кача този Word file с пълнозърнест хляб на Браяна Гроган (преведен). Слагам линка тук и в рецепти. Искам само да кажа, че бързам да го дам, за да може някоя от вас, дето сте такива упорити експериментаторки, да го направи преди мен -  Laughing Аз още не мога да намеря не-техра пълнозърнесто брашно и в Била снощи гледах - пак само техни брашна, а искам с натурално да я пробвам.

Оставила съм английския текст, тъй като не съм професионален преводач и някой може да иска да си направи справка с оригиналния текст.

http://dimitrina73docs.hit.bg/WholeWheatBryanaBreadBG.doc

# 55
  • Мнения: 11 747
Ето ми хляба:



Стана с доста хрупкава коричка,това вероятно е заради царевичното брашно.Аромата на босилека ми харесва,но си мисля,че със шарена сол ще е по-хубаво.Засега нямах,следващия път така ще го направя! Peace

# 56
  • Мнения: 11 607

А къде ти е рецептата????Хляба го видяхме, ама рецепта - йок!Супер е хляба! Поздравления.....

# 57
  • Мнения: 1 544
Ето ми хляба:



Стана с доста хрупкава коричка,това вероятно е заради царевичното брашно.Аромата на босилека ми харесва,но си мисля,че със шарена сол ще е по-хубаво.Засега нямах,следващия път така ще го направя! Peace
много убав ммммммм, не видях по-горе дали си писала рецептата

# 58
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Супер е Peace!
Обожавам босилек. Може да го спретна някой ден, но непременно ще му сложа сушени домати и маслини, може и кашкавал...

# 59
  • Мнения: 1 798
Вече прекалявате с черните хлябове  Laughing
С право pina итбелязва, че ще завиждам. И на нея, и на Мама Цоцоланка. Завистта не е хубаво нещо, така че се смилявайте.

Пираня,
чак сега го виждам хлебчето, ама и то черно бе. Само аз ли не мога да ги докарам на вид, не знам. А пукнатата коричка ми е слабост. Много обичам да ми става така хлябът, но той не винаги се съобразява с това мое желание.

Нямам такива семена и смески, но да питам - кашица е едно, а кълнове - друо, нали? И още нещо - как се правят кълнове? С колко водичка се заливат семената или се слагат на влажна кърпа?

И пак да кажа - прекалявате  Wink

Общи условия

Активация на акаунт