Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 742
  • 535
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 11 747
Е,Мамо Цоцоланке,то това по-му ходи да се нарече Болярска пита!  bowuuДе що има продукт,сложен е вътре! Peace


Аз още от козунаците се каня да покажа една много ефектна плетка


Да не го беше казвала това. Сега ще те преследвам до дупка. Плюй камъчето  Laughing


Ще кажа аз,ама е хубаво да го покажа нагледно,а това кога ще стане.... Embarassed


# 526
  • Мнения: 11 607
Е, изобщо ли не я разточваш? Поне донякъде  newsm78

Не, аз не мога да точа....по-лесно ми е да дърпам с ръце......Майка ме учи с точилката да вършея, но я използвам точилката по друго предназначение - главно мъж като не слуша Mr. Green(майтапя се)

# 527
  • Мнения: 1 798
Бе то пък аз щото много мога да точа. Ама то не се точи чак толкова тънко като баница.
А относно дърпането. То за него се иска повече майсторлък.
Няма да забравя как видях една рецепта на Пина. Беше за някаква баница и тя там обясняваше колко било лесно да се дърпали корите. Ставаше дума за тънки кори. Просто затворих страницата   Twisted Evil  Laughing

# 528
  • Мнения: 11 747
Кати,лесно се дърпат корите,дори и тънки,ама си има тънкости.Трудно е да се обясни във форума,трябва някой на живо да ти го покаже,да хванеш,да пипнеш и сам се уверяваш,че е лесно.Но само по описания,няма да стане - така ми се струва.

# 529
  • Мнения: 784
Не се засягайте на сода и мая, моля ви се! Нали темата е за споделяне преди всичко на опит, рецептите всички могат да ги четат.
Та правя аз два последователни дни от едни и същи продукти ароматните питки, като единия ден слагам само мая, а втория ден - маята наполовина и половин лъжичка сода. Резултатът беше, че и в двата случая питките станаха вкусни, обаче тези само с мая бяха по-плътни, а със содата много повече се надуха, даже им се загуби отгоре релефа на плетката и станаха по-леки и на конци! А както казах в състава им има само вода, брашно, мед и 3 с.л. олио.
Въобще не твърдя, че този ефект може да се получи само със сода, естествено, че при козунаците и т.н. сода не се слага и пак се получава. Обаче в случая ставаше въпрос конкретно за конците при Болярската питка - нека някой да пробва да я приготви без содата и тогава пак да си говорим .........

# 530
  • Мнения: 1 798
Не се засягайте на сода и мая, моля ви се! Нали темата е за споделяне преди всичко на опит, рецептите всички могат да ги четат.

Не се засягаме  Wink
Благодаря, че споделяш.
За Болярската пита - аз слагам около 1/2 ч.л. сода. Дали изобщо се усеща. Факт е, че питката е супер.
А за какви ароматни питки говориш? Може ли рецептата?

# 531
  • Мнения: 11 607
нека някой да пробва да я приготви без содата и тогава пак да си говорим .........

Не смятам,че толкова малко количество сода влияе на крайният резултат. Установих,че следващия път - ще направя болярската без сода(и без това не винаги имам сода в къщи), питката,която и аз и майка ми правим от години е без сода и винаги става на конци.......

Стига с тази сода и мая! Всеки да си слага както си знае!

# 532
  • Мнения: 7 106
А за какви ароматни питки говориш? Може ли рецептата?

Кати, ето ги питките, разкошни са :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119848.0

Аз съм ги правила и във формата на погача за Коледа за гости изядоха си пръстите :

# 533
  • Мнения: 1 798
Зори, отдавна не си се появявала тук. А винаги съветите ти са били ценни. Питката ти е много хубава. А тези питки ми приличат на онези за обяд. Ще ги видя и тях.
Но преди това ще видя тая оригинална рецепта на пица Верди  Laughing

# 534
  • Мнения: 7 106
Лятото винаги съм в творчески застой  Laughing, защото с дребната съм по цял ден навън и нямам много време нито за форума, нито за експериментиране. Но след месец като тръгне на детска ще си наваксам  Mr. Green.

# 535

Общи условия

Активация на акаунт