Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 769
  • 535
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: X
labrex,
само фитили пускате с Кати и Пина.
Най-много утре и аз да я спретна.
Гледам, че и без хлебопечка се справяш прекрасно!Дояде ми се, пустата му "болярка"!

# 496
  • Мнения: 22 867
labrex,
само фитили пускате с Кати и Пина.
Най-много утре и аз да я спретна.
Гледам, че и без хлебопечка се справяш прекрасно!Дояде ми се, пустата му "болярка"!

Кати и Пина са по фитилите  Grinning, аз съм последица. Embarassed

# 497
  • Мнения: 1 808
labrex, много се радвам, че влизаш и тук. Посещавай ни по-често, па макар и месила на ръка. Да си призная, като правя по-големи дози, доста ме засърбяват ръчичките да почна и аз на ръка, така правих по времето на козунаците. Но все пак предпочитам с машинката, че се иска доста сила.
Питата ти е станала прекрасна  Peace , а конците се виждат много добре. Аз днес, докато дояждахме питата, откъсвайки си едно залче, помислих, че вътре има парче от прежда - толкова добри конци се получават при тая питка. Не преувеличавам изобщо. По-скоро съм доста критична към собствените си произведения.
 newsm78 Мисля си за конците. Рецептата не се различава кой знае колко от другите пити. Но това увиване и усукване явно е секретът. Та и за козунаците така. Ще взема да спретна едно мини-козуначе, за да проверя аз тая работа  Laughing
И хич не излизай с номера, че не си по фитилите  Wink
Кампари по С., хич не и се чуди, хващай я за опашката  Laughing
mari_eta , да си призная хич не се заглеждам по подписите  Embarassed Ама ти си съвсем скорошна бе, дето се казва, с единия крак си в родилното, и месиш на всичкото отгоре, и готвиш по 1000 манджи на ден... Леко раждане, ако не се засечем, ти желая  Heart Eyes
Ама сега се замислих, ми то ще е момченце дева. Браво. Много хубава зодия за мъже.

# 498
  • Мнения: 952
Miraetta - аз също съм доволна от Clever. Няколко пъти само съм ползвала( понеже Билла ми идва далечко), но все успешно се получаваха питките ми.
mari_eta - стана ми съвестно, чак сега видях лентичката ти. И че ти остават има няма 2 седмици, до срещата с бебчето. Извинявам се ако съм те изкушавала със снимки. Явно трябва да се внимава  Laughing
Сега да попитам - имаш ли инфо, каква е процедурата при вас при мелене на житото. За 150кг. пшеница, разбрах ,че около 100кг брашно ще ви дадат, а каква сума доплащате?
Я и аз да ти пожелая едно леко раждане, че то не се знае. От все сърце се надявам да мине възможно най-леко и да гушкаш едно сладко бебче. Кати заложи на Дева, ама може мъника и да реши да бъде ЛЪВ.  Wink
Кампари - като чета май повечето сме минали през този момент със забравените бъркалки  Joy. Обаче хляба е страхотен   bouquet и май и аз трябва да пробвам тази смес на Техра. Такава невероятна реклама му направи, че как да не се изкуши човек.
pina - страхотни младоженци
labrex, Кати - страхотна е тази болярска пита, майсторки сте   chef.

Аз днес възнамерявах отново да изпеча обикновен бял хляб по рецепта от книжката. Междувременно обаче се наложи да пътувам и си извадих втасалото тесто от машинката, сложих го в една тавичка. По пътя довтаса, като пристигнахме го опекох и се получи една страхотна питка, обилно поръсена със сусам за разкош. хареса се. Снимков материал уви няма.

# 499
  • Мнения: 11 747
Ралфиета, Joy не ми беше втасвало тесто на път! LaughingЩом е станало,значи всичко е наред,ама много яка случка!
Отивам да чета за болярската,че не се издържа....
Мари_ета,аз съм за лъвче - приятелят ми е лъв,много хубава зодия!

# 500
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кати, благодаря   bouquet !

Ralfieta , няма нищо, аз не съм от тия, дето им се прияжда /иначе нямаше да кисна по цял ден в Готварския  Mr. Green/.
За цената ще питам мъжа, че той се занимава, ама стотинки някакви беше на кг. жито /20 ли, 30 ли... newsm78/ - плащаш си само меленето,не и брашното. В една друга мелница знам, че ако искаш ти го дават пакетирано - май по 10 кг - тогава плащаш някоя стотинка отгоре, за амбалажа. Но тя ни е малко по-далече, пък и сме си доволни от тая... Да не те лъжа, довечера ще пиша точно.

# 501
  • Мнения: 784
newsm78 Мисля си за конците. Рецептата не се различава кой знае колко от другите пити. Но това увиване и усукване явно е секретът.

Да споделя своето впечатление за "конците" - забелязала съм, че се получават винаги, когато в рецептата се комбинират мая и сода!
Експериментирах това и при ароматните питки на Карина - намалих наполовина дозата на маята и добавих 1/2 ч.л. сода. Станаха много пухкави и на конци, като се има предвид, че тестото е без никакво мляко и яйца, само вода, брашно, сол и мед (нали съм на постна вълна)!

# 502
  • София
  • Мнения: 1 802
Здравейте, майсторки! Досега ви четях, но вече ми се ще да се включвам при вас макар и като за начало с тъпи въпроси. Та.

1. В някои от рецептите се ползва обезмаслено мляко на прах, мога ли да ползвам от АМ на дечко (питах го - дава  Mr. Green)?

2. Това ли е реда за слагане на продуктите на тази рецепта?


Хляб с кисело мляко
Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. прясно мляко
2 яйца
½ ч.л.сода бикарбонат
1 ½  ч.л. сол
½ ч.л. захар
2 с.л. олио
3 ½ ч.ч. брашно
½ ч.л. мая       

# 503
  • София
  • Мнения: 9 878
Мисля,че няма проблем да ползваш от млякото на детето. PeaceСамо да те питам,ако не е нахално,с каква цел от неговото мляко?Доста по-скъпичко ти излиза от обикновенно сухо мляко.
За другия ти въпрос-не съм правила хляб с кисело мляко,не знам. Grinning

# 504
  • Мнения: 784
Здравейте, майсторки! Досега ви четях, но вече ми се ще да се включвам при вас макар и като за начало с тъпи въпроси. Та.

1. В някои от рецептите се ползва обезмаслено мляко на прах, мога ли да ползвам от АМ на дечко (питах го - дава  Mr. Green)?

2. Това ли е реда за слагане на продуктите на тази рецепта?


Хляб с кисело мляко
Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. прясно мляко
2 яйца
½ ч.л.сода бикарбонат
1 ½  ч.л. сол
½ ч.л. захар
2 с.л. олио
3 ½ ч.ч. брашно
½ ч.л. мая       



Правила съм я тази рецепта - много хубав става хляба, много мек, въздушен и на конци (в потвърждение на горното ми мнение за рецептите с мая и сода)! 
Продуктите се слагат не в реда, в който са записани, а по общия принцип за всички машини за хляб - първо всички течни продукти се смесват добре, отгоре се поставят всички сухи продукти. Виж в началото на темата имаше подробни указания по този въпрос.

# 505
  • София
  • Мнения: 1 802
Само да те питам,ако не е нахално,с каква цел от неговото мляко?
Използвам докато малкия спи да пусна да се прави и хляб, и тъй като сме далече от по-големите магазини затова искам от неговото мляко да сложа, а и не на последно място хлебоправенето тук е мноооооооого заразно  Crossing Arms

Еделвайсче, мерси! Там съм чела така, че лесно ще набухам продуктите в правилния ред.  Heart Eyes

# 506
  • София
  • Мнения: 2 113
Данче-Калпазанче, дано не е много късно, но и да си направила питката, аз пак да кажа, каквото знам по въпроса ти - хубаво е содата да се смеси с киселото мляко, тогава леко "шупва" и после не мирише на сода готовото печиво. Така знам от сладкишите, които прави майка ми.
За последователността, няма лошо да се спазват указанията, но някъде някой в тази тема (май Зори беше) писа, че всичката тази важност на реда на поставяне има смисъл най-вече при отложения старт, защото тогава продуктите дълго време стоят заедно без да трябва да втасват, и някои не бива да са в контакт. Когато се пусне веднага, те така или иначе се омесват и вероятно само 1-во течни, 2-ро сухи има значение за машинката, за да може добре да захване продуктите и да ги направи бързо, без полепване на хомогенна смес.

# 507
  • Мнения: 11 747
всъщност,всеки сам преценява,извинете ме

Последна редакция: вт, 14 авг 2007, 15:21 от pina

# 508
  • Мнения: 1 808
всъщност,всеки сам преценява,извинете ме

 Rolling Eyes

Кой те ядоса?

# 509
  • Мнения: 11 607
всъщност,всеки сам преценява,извинете ме

 Rolling Eyes

Кой те ядоса?

И аз си го зададох този въпрос...Пина е редактирала поста си...значи има нещо гнило тук...Ее, мами..таман ви бях похвалила в една друга тема за добрата атмосфера тук......

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт