Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 829
  • 535
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 144
Момичета, едно тъпо въпросче от мен. На мен след като ми даде сигнал за добавки машината, пак продължава да меси и то доста време. Тогава ли се слагат добавките като маслини например, или стафиди, или разни такива? Иначе тиквените семки ги слагам отначало.

И още едно въпросче, тъй като засега правя само хляб на машината. Кой е най=лесния сладкиш, който мога да пробвам на нея? Ама нека наистина да е лесен, да не се изложа като за сефте. Пишете и с какво брашно да го правя? Аз ползвам обикновено това за кексове на СОФИМЕЛ, (не в машина, а във фурна). Но вие като опитни готвачки, можете да ми препоръчате нещо по-добро.

И защо освен линк с рецепти не пуснете и линк с най-препоръчваните брашна, маи и продукти, защото така е малко разпиляно из отговорите. Ако не отнема много време, мисля, че ще е доста полезно. Много ви благодаря.

# 76
  • Мнения: 1 811
И на мен ми звучи доста сложно с пасирането. Първо да покълвам, после да пасирам... Като ми остане повече време. А и специални брашна не ми се търсят. Обхванала ме е непростима лятна леност  Embarassed

gabolina, превтасал е. Като се вдигне достатъчно, прекъсвай програмата и пускай да пече  Peace
Какъв е тоя хляб с масло?
И аз се включвам в отбора на хвалещите те. Браво  Hug

Stella Maria
, да, добавките се лсгат след звуковия сигнал, а месенето продължава, за да се премесят хубаво и да си стане по принцип по-хубаво тестото. 10 минути месене  е малко. Аз и тиквените семки ги слагам тогава.
За сладкиши идеи не мога да давам. Правила съм няколко неуспешни опита за кекс. Е, не става като във фурната - нито бъркането е бъркане, нито печенето - печене. Има рецепти за теста обаче - за сладки баници например, можеш да се пробваш.
За маята - аз ползвам турската суха, но и каквато имам, все става. Жива също, но по-рядко, че ме мързи да шупвам. И не само това, ами трябва да я вадя 2 часа по-рано от фризера, а аз съм човек на импулса - идва ми идеята и искам да се захващам веднага. Замразената мая не позволява това. А и честно казано не виждам никаква разлика.

# 77
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
cathie,благодаря  bouquet
Понеже не помня от къде съм си записала рецептата,но със сигурност е някъде от форума ще я напиша отново.
Хляб с масло
160мл. прясно мляко
350-400г. бяло бряшно (аз сложих малко по-малко от 400г.)
50г. масло(разтопено)+1с.л. олио
1 яйце
сол, захар по една щипка
10-15г. жива мая (1пак. суха) (аз сложих 1и1/2 ч.л. суха мая)
Това е за хляб 500гр. (аз пекох на първа прогр. NORMAL за 750гр.)

# 78
  • Мнения: 1 811
gabolina, благодаря   bouquet
Копирах  Wink и ще го направя.

# 79
  • Мнения: 1
Здравейте мили дами (и господа ако правят хляб в машина)

Значи преди малко харесах една рецепта за Френски хляб. И тръгнах да го приготвям. Избрах програма на за правене на франзели, казах си франзели, френски хляб - хайде да включвам.
Да, но реших да проверя пак какво правят програмите и видях, че тази която съм избрала е всъщност за правене на тесто за франзели (а не програма за правене на хляб), т.е. няма да ми опече хлебчето. Embarassed

 #CrazyТа въпроса ми е след като го изчакам да втаса, и включа програмата само за печене, колко време трябва да го пека? newsm78

Имам машина от седмица и не съм много наясно с цялата работа, не съм забелязала колко време се пекат хлебчетата, просто изпробвам различни рецепти и програми.

Дано някой ми отговори по-бързо, че хлебчето вече втасва! Praynig

# 80
  • Мнения: 1 811
Програмата за печене винаги  е точно час. Предпрограмирана е  Peace
Дано да отговорих навреме.

# 81
  • Мнения: 458
Ох, изпуснах ви аз и чак сега се сетих, че нещо ми липсва в темите  Laughing
Сори за спама, но само се записвам, да ви следя изкъсо  Sunglasses

# 82
  • Мнения: 4 300
Най сетне успях и аз да направя хляб като хората след като смених живата мая със суха. Оттук насетне се развихрям и ще покзвам снимки Mr. Green

# 83
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 528
з досега  суха мая не съм ползвала. Хляба си става екстра.
Само един проблем имам - два пъти правя градинарски хляб с готовата смес - 2-та пъти събирам горната коричка от капака на машината. Що тъй става? А хляба не е превтасал, много си е добре, само излиза от машината.

# 84
  • Мнения: 1 283
Купих  брашнената смес за кекс на Техра.Някой правил ли е кекс в машината.Количеството е 400 гр.Какво да го направя.
Направих френския хляб и му сложих маслини.Стана супер,коричката като нашите ръчни хлябове.
Търсих в Метро сместта на Техра селски хляб,но нямаха.Къде продават такива брашна ?

# 85
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
з досега  суха мая не съм ползвала. Хляба си става екстра.
Само един проблем имам - два пъти правя градинарски хляб с готовата смес - 2-та пъти събирам горната коричка от капака на машината. Що тъй става? А хляба не е превтасал, много си е добре, само излиза от машината.
Колко брашно слагаш ? Защото ако ползваш рецептата от опаковката мисля че тя е за по голяма доза , а нашите машинки са до 1 кг. Аз правих но половин доза т.е. с 500 гр. брашно и стана идеално . Pepika аз сместта за селски хляб си я взех от Била , а в Метро би трябвало да има защото вчера взехме градинарски от там .

# 86
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 528
Ами 500 гр. си слагам. И на пакета толкоз пише. Ще пробвам оше веднъж със суха мая да видя какво ще стане.

# 87
  • Мнения: 1 811
Ами 500 гр. си слагам. И на пакета толкоз пише. Ще пробвам оше веднъж със суха мая да видя какво ще стане.

А колко суха мая пише? Не слагай повече от 1-1/2ч.л. суха мая и следи да не превтаса тестото. Зимата аз правех хляб с близо 2ч.л. Сега става и с 1, а даже и с половин, ако правя на дълга програма  Peace

# 88
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 528
Аз досега го правех с жива - 8-10 гр. То толкова и пише. За бял хляб става перфектно, ама пустия му градинарски не става. Всъщност става, ама излиза чак от машината. Не спада после, мисля че не е правтасал...
Затова сега ще взема суха мая и ще пробвам с нея.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт