Много бърз сладкиш с грис

  • 37 245
  • 89
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11
Ще ви кажа един много лесен,но много хубав сладкиш:

Бананов сладкиш  chef


1 ч.ч.брашно

1 ч.ч.захар

1 ч.ч.грис

3/4 ч.ч.олио

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л.сода

2 банана-за отгоре


Всичко се смесва.Отгоре слагаме кръгчета от банани.Печем в намазнена и набрашнена тава. 


# 1
  • Мнения: 3 360
мммм Laughingвкусно изглежда.Правила съм нещо подобно преди време,но твоят със сигурност ще опитам. Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 1 775
Ще пробвам. Благодаря   bouquet.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 816
Благодаря,ще го пробвам задължително!  bouquet

# 4
  • Мнения: 6 017
Знам го този сладкиш наистина мното хубав става

# 5
  • София
  • Мнения: 2 671
Може ли банана да се замени с друг плод?

# 6
  • Мнения: 6 017
Rumya аз не съм го правила с зруг плод, не мога да ти помогна в случая, за съжаление.  newsm78 Значи аз тази рецепта я бях научила от леля си приготвяше я за малкият ми братовчед- и според мен слагаше банан защото е мек, можеш да пробваш с някои по мещк плод ако желаеш. Аз пак казвам че само с банани съм си го правила.

# 7
  • Мнения: 2 617
Koфичката кисело мляко от колко грама е?

# 8
  • Мнения: 6 017
Ами аз слагам обикновенно кисело мляко. И мисля че всички кисели млека са един грамаж поне тук са така

# 9
  • Мнения: 2 617
Тук има и по-малки, горе долу колко са като грамаж?

# 10
  • Мнения: 6 017
Ами не съм сигурна но мисля че е 500 в момента нямам и затова незнам

# 11
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Киселото мляко обикновено е 400 г.
Като виден любител на гриса обезателно ще пробвам рецептата, благодаря на p_baeva19771977

# 12
  • Сливен
  • Мнения: 894
ще пробвам мерси за рецептата Hug  chef Hug

# 13
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
Точно днес видях, че кутията ми с грис е пълна, а никой не иска да го яде  Tired Утре ще се пробвам, че сега нямам кисело мляко.

# 14
  • варна
  • Мнения: 263
Направих двойна доза,половината изпекох,намазах отгоре с конфитюр от ягоди. Веднага изсипах другата половина отгоре и изпекох. Стана чудно.

# 15
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327


Това е едната част от сладкиша ми. Направих два и ги слепих със сладко и сметана. Отгоре поръсих обилно с кокосови стърготини. Невероятно добре се получи  bowuu

# 16
  • Мнения: 5 475
Ще пробвам. Благодаря   bouquet.

# 17
  • в сбъднатите мечти
  • Мнения: 278
И аз ще го пробвам

# 18
  • Мнения: 6 017
Наистина много добре ти се е получичло. Поздрамления   bouquet

# 19
  • Мнения: 663
Ще пробвам и аз

# 20
  • Мнения: 6 017
Оххх не трябваше да качвате снимка- сега страшно много ми се прияде и ще правя довечера- няма как... Simple Smile  Тарталета твоя наистина е станал страхотен

# 21
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
Не ми се снима крайният вариант, че вече е наполовина  Mr. Green

# 22
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Не ми се снима крайният вариант, че вече е наполовина  Mr. Green
Какво пък като е наполовина, тъкмо разрез ще видим  Simple Smile. Давай, да ни изтекът лигите съвсем   Mr. Green Crazy.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
Дъщеря ми много обича грис, непременно ще го направя.

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
Дъщеря ми много обича грис, непременно ще го направя.
Вече го направих, ето и снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26003&AlbumId=101028

# 25
  • Мнения: 6 017
моя стана страхотен...но нямам снимки

# 26
  • Мнения: 2 199
Цитат
Може ли банана да се замени с друг плод?

Според мене може , защо не узрели круши примерно  thumbsup

# 27
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Тази сутрин го направих. Направих доза и 1/2, но нещо много сладък ми се струва.
Не мога сега да го снимам, а до обяд, докато дойде фотото, не знам дали ще е останал, сега е половин вече.

# 28
  • Мнения: 49
А дали ще стане с подсладител?
Щом се смесва всичко и няма яйца (за да бухнат със захарта)
трябва да стане.
Ще опитам !!!

# 29
  • Мнения: 950
Вместо банани сложих праскови, стана много хубав.

# 30
  • Мнения: 2 591
звучи твърде лесно - а бананите като се изпекат  newsm78

# 31
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Тази вечер го направих. Добре стана, само не признавам, че в него има грис, че мойто диване няма и да го опита тогава. Не, че няма кой да го изяде  Mr. Green, детето и то обича грис.

Обаче моите банани потънаха почти до дъното. Що тъй?  Thinking
Съмнява ме, че млякото дойде малко повече, защото моето е в буркан  и слагах на око. Но и така е добре.

# 32
  • София
  • Мнения: 2 671
А дали ще стане с подсладител?
Щом се смесва всичко и няма яйца (за да бухнат със захарта)
трябва да стане.
Ще опитам !!!
С фруктоза няма как да не стане, с течен  newsm78 - може да се поразводни. Пиши как се е получило.

*    *     *


Днес направих една мини доза с леки корекции на грамажа, понеже използвах фруктоза и овче мляко:
1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. грис
3 с.л. олио
3 с.л. фруктоза /но другия път и с по-малко ще опитам/
1/4 ч.л. сода
100 гр. овче кисело мляко + 1 с.л. вода/защото млякото е доста по-гъсто/
1 банан

Получи се чудесно!
Мисля, че ще е добре и с други плодове особено не толкова сладки, напр. със сварена тиква.

  bouquet за рецептата!

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 19:21 от Rumya

# 33
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Вчера правих сладкиша,чуден е.Реших да опитам и солен вариант по рецептата,като замених захарта със сирене.Страхотна закуска.Синът ми много обича грис и веднага се нахвърли върху закуската.
Благодаря за рецептата.  bouquet

# 34
  • София
  • Мнения: 2 671
Вчера правих сладкиша,чуден е.Реших да опитам и солен вариант по рецептата,като замених захарта със сирене.Страхотна закуска.Синът ми много обича грис и веднага се нахвърли върху закуската.
Благодаря за рецептата.  bouquet
Непременно ще пробвам със сирене! Браво за идеята!

А снощи го правих с настъргана ябълка - добре изглежда, днес ще се пробва!

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 11:09 от Rumya

# 35
  • Мнения: 2 381
Харесвам грис и тези дни ще спретна сладкиша.
Благодаря за рецептата на авторката  bouquet

# 36
  • Мнения: 668
Ммммм, идеален десерт за моите момчета!
И лесен за мен.

# 37
  • Мнения: 795
Досега не съм готвила нищо с грис,  ще се опита непременно!  bouquet

# 38
  • Мнения: 1 339
Пробвахте ли с други плодове освен банани и праскови ?
Иначе изглежда страшно вкусно  Blush Embarassed

# 39
  • Мнения: 256
sisin4e , вече гласувах за теб  Peace.

А вкусен ли става сладкиша?

# 40
  • Мнения: 6 017
Вече гласувах за теб  Peace  [sisin4e /b]

# 41
  • София
  • Мнения: 1 775
Пробвахте ли с други плодове освен банани и праскови ?
Иначе изглежда страшно вкусно  Blush Embarassed
Правих с ябълки. Изяде се веднага  Laughing, но успях да го щракна
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103350&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103350&photo=3

Последна редакция: сб, 18 авг 2007, 13:39 от Lovi

# 42
  • Мнения: 1 032
Пробвах го с кайсии от компот и стана перфектен. Следващия път смятам да направя плънка от ябълки и канели и да опитам такъв вариант. Ако някой си пада по калоричните бомби, майка ми има рецепта за турско реване, която е точно като този сладкиш, само че с 2 чаши грис.

# 43
  • Мнения: 1 523
Вчера правих този сладкиш.От мен добавих 1 ванилия и 2 шепи меден корнфлейкс.Супер стана!Благодаря за рецептата!  bouquet

# 44
  • Мнения: 256
Ако някой си пада по калоричните бомби, майка ми има рецепта за турско реване, която е точно като този сладкиш, само че с 2 чаши грис.

Я дай рецептичката, аз имам място да пълнея  Joy.

# 45
  • Мнения: 2 381
Вера приготвих десерта.Много е лек и приятен Heart EyesСледващият път ще прибавя и сметана  chef

# 46
  • Мнения: 22 867
Ето и моят десерт с грис. Чудех се откъде ми е позната тая рецепта, а то се оказа, че прилича на руските "манники", които много харесвам. Само че в тях се слагат и яйца, но може и без. Сложих в него ванилия, орехи, а отгоре сини сливи. Вкусен е!

      

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 13:35 от labrex

# 47
  • Мнения: 256
Направих го, но много не сполучих в печенето  Thinking- не се наддигна.Споделете как го печете, моля  Praynig!  Въпреки това е вкусен  Peace. Със сини сливи и аз го направих.

# 48
  • Мнения: 2 381
Направих го, но много не сполучих в печенето  Thinking- не се наддигна.Споделете как го печете, моля  Praynig!  Въпреки това е вкусен  Peace. Със сини сливи и аз го направих......
Aз го правих с праскови и пекох на 180 градуса.В темата никъде не пише на колко градуса се пече.

# 49
  • Мнения: 22 867
Направих го, но много не сполучих в печенето  Thinking- не се наддигна.Споделете как го печете, моля  Praynig!  Въпреки това е вкусен  Peace. Със сини сливи и аз го направих.

Аз включих фурната, преди да излея сместта във формата. Нагрявала се е ,докато редях парченцата сливи отгоре. Пекох на 150 град, но това е за моята фурна, около 30 мин. На тая температура пека питки, кексове - т.е. умерена фурна. Започна да се надига още първите минути.

Прегледах набързо руските рецепти за подобен сладкиш - във всичките ми пише - пече се на 200 град около 30 мин. Значи моите 150 град отговарят явно на тези 200. Иначе при 200 град в моята фурна нещата бързо прегарят. Така че приблизително около 200 град., но все пак според фурната.

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 10:30 от labrex

# 50
  • София
  • Мнения: 1 775
Аз пекох на 300 и стана чудесен. После правих още три пъти за закуска, но със различни плодове.

# 51
  • Мнения: 338
Току що го направих,ама ми се видя малко сухичък та го сиропирах.

# 52
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще го пробвам!  Peace

# 53
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Запланувам го за утре. Благодаря за рецептата   bouquet

# 54
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Момичета, а в колко голям съд го печете? Дали ще стане във формата за кекс?

# 55
  • Мнения: 74
Много приятен сладкиш.Направих го с праскови и добавих ванилия.Следващият път ще има и снимки.Браво за рецептата. newsm10

# 56
  • Мнения: 2 381
Вчера пак опекох сладкиша.Разрез:
t_ilieva , в 30см-ова тава го правих аз.

# 57
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И моят стана перфектен! Снимки утре!  Peace

# 58
  • Мнения: 157
Ето това ще правя утре!!!
Много ми харесаха сниманите сладкиши.

# 59
  • Емаесесаесесапипиа
  • Мнения: 488
Благодаря за рецептата!
Направих го за 10тина минути и сега вече го преполовявам самичка Simple Smile. Утре като се събуди народът ще се израдва на другата половина, ако е останало нещо от нея.

# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 686
  Ще дадете ли рецептата за турското реване, която приличала на тази? Моляяяяя.............

# 61
  • София
  • Мнения: 1 775
  Ще дадете ли рецептата за турското реване, която приличала на тази? Моляяяяя.............
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=1794
Иначе може и същият сладкиш, но с повече грис и го заливаш със сиропа от другата рецепта.

# 62
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Днес и аз направих сладкиша.Отгоре го украсих с резенчета от праскова.
Получи се много хубав и лек сладкиш, а и отнема съвсем малко време. Peace
Следващият път ще сложа и орехи.Иначе за отгоре смятам,че всякакъв плод може да се сложи.  chef
Дори се замислям дали да не  го направя във форми за мъфини. newsm78
Благодарим за хубавата рецепта.  bouquet

# 63
  • Мнения: 272
И аз го спретнах, но следващия път ще пробвам да сложа и малко канела, че мойта щерка е изтребител на канелени неща. Случайно някой да е пробвал? newsm78

# 64
  • Мнения: 4 156
И аз го направих. Много е лесен и вкусен.

# 65
  • Мнения: 795
Вчера го направих, като добавих 1 ч.л. канела. Чудесен е!
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3929282

# 66
  • Разград
  • Мнения: 3 110
От както съм научила рецептата,поне десетина пъти съм го правила сладкиша,много го уважават у дома.
Предпоследния път го сиропирах леко и направих крем от разбита сметана с течен шоколад.
А вчера пак го сиропирах,но му направих млечен шоколадов крем.И всеки път е много вкусен.

# 67
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
Това с канелата ми допада като идея. Обичам канела и другия път така ще го направя  Peace

# 68
  • София
  • Мнения: 546
И аз снощи го направих.Ето снимки.  Получи ми се малко "мокър". Така ли трябва да е, или не съм го допекла?  /че за пръв път пекох в тавичка от йенско стъкло и имах чувството , че много бързо се опече/. Не че не ми харесва така, но да питам все пак.
Следващият път ще сложа и ванилия, че се усеща дъха на содата. Нямах банани и сложих малко кайсии от компот, но те потънаха.
 

 Още от детската градина съм намразила гриса, но тази рецепта ми допадна. p_baeva19771977 - благодаря за рецептата.   bouquet

# 69
  • Мнения: 1 065
И аз го направих,но с малки изменения.В тестото сложих едно пакетче канела и вместо сода -бакпулвер.Отгоре подредих тънки резени круша и наръсих със захар.Много е вкусен

# 70
  • Мнения: 3 314
 Crazy mnogo vkusno izglejda 6te go probvam

# 71
  • Мнения: 12 800
Снощи го пробвах и аз - много ни хареса  Simple Smile
Като за първи опит, стана сравнително добре, макар че се бях заприказвала по телефона и не съобразих много добре печенето  hahaha Малко недопечен ми остана от долната страна, но пък иначе на вкус е супер. Следващия път мисля да пробвам с малко по-малко захар, че ми идва много сладък.
Снимах го, но не ми остана време да кача снимките някъде, така че ще го видите в някой от следващите дни

# 72
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Да се похваля и аз Simple Smile. Днес направих сладкиша и мъжо го хареса  Peace. Изобщо не заподозря, че е с грис (той не го обича , а да не говорим за грис халвата   SickMr. Green. Направих го с ябълки обаче и снимки има, но не съм ги качила.

Благодаря за рецептата!   bouquet
Определено ще се приготвя често у дома  Peace.

# 73
  • Мнения: 52
И аз направих сладкиша с ябълки и канела.Много добра рецепта-бърза,лесна и вкусна!

# 74
  • Мнения: 2 018
И аз да не остана назад го изпробвах  Mr. Green
Вкусен и лесен за изпълнение  Peace Благодаря за рецептата, само да предупредя, тези които не са любители на прекалено сладките неща - на нас ни се стори, че е много сладък, за това другият път ще намаля малко захарта. Но за сметка на това го направих с едни малко киселички праскови и се върза страхотно.  Peace Мисля, че с вишни ще е още по-добър на вкус!

Това във форума за говарство, където всеки се включва с "Аз този сладкиш го знам, само че...."  " А може и така... и така..." Grinning ми прилича на приказката за българина дето знаел "този виц само, че по друг начин". Та и аз така  Joy Joy Joy

# 75
  • Мнения: 795
Ето моят втори опит - този път с ябълки. Heart Eyes
http://images21.snimka.bg/004036930-big.jpg

# 76
  • Мнения: 2 381
Вчера го направих с ябълки.Пак стана много сполучлив PeaceДнес от сладкиша няма и следа.Добре се справяме Laughing

# 77
  • Варна
  • Мнения: 672
Оффф, от няколко дни само чета за този скадкиш, ще пробвам довера и аз Simple Smile

# 78
  • Мнения: 2 028
днес купих всички продукти за сладкиша, след малко пристъпвам към действие, само, моля ви, кажете НА КОЛКО ГРАДУСА и колко време печете  Hug

# 79
  • Мнения: 2 381
ray, на 180 пека, до порозовяване.

# 80
  • Мнения: 795
180' okolo 30-35 min. Zavisi ot furnata, no da ne e na maximum, s pe4ene otgore i otdolu. Ili kato se za4ervi otgore izklyu4va6. Ako ne si sigurna probvaj s kle4ka za zybi  Stop

Sorry za latinicata, no ne moga da prevklu4a na BG

# 81
  • Мнения: 2 028
мерси, момичета   bouquet, вече го метнах във фурната на 180 градуса, сега чакаме   chef после ще докладвам

# 82
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Днес го направих и в солен вариант. Нещо сгафих обаче и не се надигна  Confused. И доста мазничко се получи. Явно сбърках някъде  newsm78.

# 83
  • Мнения: 12 800
Ами зависи соленият ти вариант са какво е бил - със сирене, кашкавал, колбас някакъв? Ако това, което си добавила, е пуснало също мазнинка при печенето, може да се получи по-мазно като цяло. За надигането обаче ще трябва да се изкаже някой по-компетентен, че мен хич ме няма в тия неща

# 84
  • Мнения: 256
Виж това със соления вариант е добра идея  Thinking. Ще взема да го пробвам... Иначе аз добавям един бакпулвер - така ми се надига повече. А за мазното Да, и при мен мазнее.
Ето моя опит със сини сливи и смокини:

# 85
  • Мнения: 12 800
Elimira, много готино се е получило   bouquet
За смокини не се бях сещала, че може да се сложат, а много ги обичам. Даде ми идея следавщия път с какво да пробвам

# 86
  • Мнения: 391
Направих го точно по рецептата снощи.
Днес няма и следа от него.Всички го харесаха.
Ще опитам и с други плодове.

# 87
  • София
  • Мнения: 1 546
Тъкмо мъж ми се мрънка, че купувам грис и така си седи в къщи и го ядем само на мляко с грис. Сега потърсих и попаднах на рецептата, след малко отивам да го приготвя за десерт довечера. Ако остане, че както си хапвам сладичко. Laughing

# 88
  • Мнения: 452
Аз правя подобен като този сладкиш(но в моя няма брашно)
1ч.ч. грис
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. захар
1к.л. сода бикарбонат
1 ванилия
масло,колкото кибритена кутийка
Всичко се разбива много добре.Аз първо слагам захарта в киселото мляко да се разтопи хубаво.
Поставя се в намаслена тава и се пече в умерена фурна.
След като изстине се сиропира.Аз го сиропирам с компот.

 

# 89
  • Мнения: 11
Ще ви кажа един много лесен,но много хубав сладкиш:

Бананов сладкиш  chef


1 ч.ч.брашно

1 ч.ч.захар

1 ч.ч.грис

3/4 ч.ч.олио

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л.сода

2 банана-за отгоре


Всичко се смесва.Отгоре слагаме кръгчета от банани.Печем в намазнена и набрашнена тава. 



Момичета,много се радвам,че ви е харесала рецептата!Благодаря на всички за хубавите отзиви!

Общи условия

Активация на акаунт