Ето рецептата и една снимчица!
Продукти:
картофи 1 кг (10-12 бр.)
макарони 250гр
растително и краве масло 150гр (3/4 чаена чаша)
яйца 5 бр.
кашкавал 100гр
кренвирш 1 бр.
черен пипер
джоджан
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват цели, обелват се и се прекарват през преса, след което се омесват с жълтъците на трите яйца, част от мазнината, черен пипер, джоджан и сол на вкус. Макароните се сваряват (ако е останала вода се отцеждат) и се поливат с останалата запържена мазнина. Останалите 2 яйца се сваряват твърдо, обелват се и се разрязват на половинки. Върху намокрена кърпа се разстила картофената смес, отгоре по дължината се поставят макароните, а върху тях се нареждат една до друга половинките от яйцата. Слага се и нарязания на лентички кренвирш. С помощта на кърпата се навива руло, което се намазва с полуразбит белтък и се поръсва с настъргания кашкавал. Поставя се в намазана с масло тава и се пече в средно силна фурна.
Аз използвах фолио за навиването, а не кърпа!
Ето го нарязано! Забравих да го снимам цялото!