Рецепта за ореховки

  • 38 796
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 811
хмммм  newsm78

Ама те са едни меки, как да ги определя, като празни отвътре. ОК, махам ги, че после може би изобщо няма да могат да се отлепят.

Благодаря, Магия   bouquet

# 31
  • Мнения: 1 811
Добре, че направих 3 тави, че да си разбера грешката. Първите 2 пекох до бледорозово. Третата я "изпуснах" и станаха кафеникави - с цвят на карамел. Точно те се втвърдиха, както си трябва, а първите станаха като пърхутки и няма тенденции да се втвърдят. Пъхнах ги пак, пък да видим. Ето рецептата, по която ги правих:
5 белтъка (останали ми от крем Дипломат -
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
счукани орехи - колкото имах - около 250 гр

Разбих белтъците на сняг, добавих захарта, после и брашното. Накрая и орехите. С лъжичка сипвах върху хартия за печене. Пекох на вентилатор - на 150 С

Ето ги и тях:

Сурови:

Изпечени:

Извадени от тавата:
Имат онзи неповторим купешки вкус, консистенция на дъвка. Разкошни са. Препоръчвам.

# 32
  • Мнения: 6 045
Тази седмица пак ще ги направя, да видим какво ще се получи. Дано този път да станат.

# 33
  • Мнения: 7 107
А иначе фурната ми беше на 200

Тук ти е грешката, ореховките, целувките и въобще всичко що е с белтъци на сняг се пече, по точно суши, на 80-100 градуса продължително време, за ореховките примерно около 2 часа на 100 гр. Стават хрупкави и перфектни. А ти направо си ги "опекла"  Laughing.
Таку що приключих и аз с две тави ореховки. Правя ги само от разбити белтъци, захар и орехи.
После ще снимам, като остана на саме, защото иначе ще бъдат ометени за секунди, а ги пазя за утре, че имам повод  Wink.

# 34
  • Мнения: 1 811
всичко що е с белтъци на сняг се пече, по точно суши, на 80-100 градуса продължително време, за ореховките примерно около 2 часа на 100 гр. Стават хрупкави и перфектни.

Зори, хич не мога да правя целувки, ама ги пекох на 150, на вентилатор, до светло кафяво, не засякох време, но може би около 40 минути. Станаха идеални. Точно като купешките. Малко по-малки, но ги сипвах с чаена лъжичка. Със супена ще ги докарам и на големина   chef

ПП: Може би има значение това, че има и брашно  Rolling Eyes, но определено на 150 си стават добре.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2007, 20:50 от cathie

# 35
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
И без брашно (по рецептата с варенето) пак на 150 се пекат. Стават кафяви и напукани, наcathie са по-белички и сякаш по-близки до целувки.

# 36
  • Мнения: 1 811
Някак-си не ми се рискува да сложа всички продукти накуп и да варя. Светло кафяви са, на снимката не се вижда добре цветът. Но наистина сякаш купените са по-напукани  newsm78

# 37
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Е, не се варят, по-скоро се затоплят на слаб огън до разтапяне на захарта и сгъстяване. Пробвай, не е страшно Wink Сложното в цялата работа е чистенето на орехите.

# 38
  • Мнения: 6 045
Направих ги по рецептата на cathie, излязоха 4 големи и една малка тавичка, отначало фурната беше включена на 50, после на 100 и накрая я пуснах на 150*, първата тава се опече за около 1 час, а другите за по 15- 20 минути, но нестанаха точно като магазинските, те стават по дебелички и напукани, дакато тези нестанаха нито напукани нито дебели- правих ги с кафена лъжичка и се разплуха, заприличаха на мини палачинки, но пък вкуса им е същият като на купешките ореховки. Снимки ще кача после, защото сега имам доста работа със правенето на печен пипер за зимнина...

# 39
  • Варна
  • Мнения: 2 378
SlaDk0_i_SoLeNo , ама ти яко си се зараздомакинствала в кухнята! Peace

# 40
  • Мнения: 6 045
SlaDk0_i_SoLeNo , ама ти яко си се зараздомакинствала в кухнята! Peace
О, да много даже сега имам още доста работа и затова по къдсно ще кача обещаната снимка, хайде сега чао че бързам.....

# 41
  • Мнения: 7 107
Сколасах и аз да кача снимки най-после :



В действителност са доста по-тъмни, отколкото изглеждат, явно ефекта е от светкавицата.

# 42
  • Мнения: 6 045
Ето ги и мойте....

# 43
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 725
Да взема и аз да ги забъркам ...

Общи условия

Активация на акаунт