Рецепта за ореховки

  • 38 784
  • 43
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 6 017
Днес за пръв път си кусах ореховки и много ми харесаха...някой знае ли рецепта и би ли я споделил? Благодаря предварително.  Hug

# 1
  • Мнения: 398
цък   преди да пуснеш тема,ползвай търсачката

# 2
  • Мнения: 444
Тези които се продават по магазините са по рецептата с орехи , белтъци и пудра захар !!!
Като целувки , но с орехи и стават леко дъвчащи ммммммм утре ще измайсторя !!!

# 3
  • Мнения: 6 017
цък   преди да пуснеш тема,ползвай търсачката
Благодаря ти!   bouquet

# 4
  • Мнения: 15
и ние мерси SlaDk0_i_SoLeNo!
ели е дала идеалната рецепта!
мерси пак!

# 5
  • Мнения: 6 017
и ние мерси SlaDk0_i_SoLeNo!
ели е дала идеалната рецепта!
мерси пак!
Утре ще ми донесат орехи, защото нямам и понеделник сигурно ще ги направя, надявам се да станат вкусни

# 6
  • Мнения: 1 951
Ето още една рецепта:

3 белтъка
250г. захар
250г. смлени орехи
1 ванилия

Всички продукти се бъркат на слаб огън докато се сгъстят. Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна.

Много вкусни стават  Grinning

# 7
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Ооо, то голямо чупене и чистене! Предпочитам тази форма на удоволствие да си я закупя. Едно време много ми харесваха тези НА баба.

# 8
  • Мнения: 6 017
Ето още една рецепта:

3 белтъка
250г. захар
250г. смлени орехи
1 ванилия

Всички продукти се бъркат на слаб огън докато се сгъстят. Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна.

Много вкусни стават  Grinning
Харесва ми рецептата ти, но колко орехчета ще станат без брашно...да не си забравила да напишеш за брашното....
И все пак благодаря за рецептата...Ще чакам да ми отговориш за брашното...

# 9
  • София
  • Мнения: 1 951
Аз правя ореховки с овесени ядки.РЕцептата след малко.
1 пакет овесени ядки
4с л брашно
2 яйца
1 ч ч пудра захар
1 чч смлени орехи
1 пакет размекнато масло
Всичко се разбърква и сипваме с лъжица върху намазана тава.Печем в лека фурна.Аз използвам хартия за печене.Вкусни са!А и стават много бързо.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 13:39 от marianasot

# 10
  • Мнения: 1 951
  Ще чакам да ми отговориш за брашното...

Без брашно е рецептата  Grinning Стават цяла тава и са много вкусни. Веднъж направих на баща ми и толкова му харесаха, че после почна да си ги прави сам - а никак не е по готвенето, освен по месцата разбира се  Laughing

# 11
  • Мнения: 6 017
Марински благодаря за отговора...ще пробвам по тази твоята рецепта най- вероятно, дано да станат хубави и вкусни както ги описа, но още едно нещо не разбрах-Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна....как точно става това....тесто ли се получава или просто гъста смес...

# 12
  • Мнения: 1 951
По-скоро е гъста смес. Аз ги оформям с две лъжици, иначе е трудничко. Имай предвид че доста се раздуват и ги реди на разстояние в тавата. И хубаво я намажи че доста залепват. На мен първия път ужасно ми залепнаха и много се ядосах. От тогава ги правя само върху тази готварската хартия, не знам точно се казва в България  newsm78

# 13
  • Мнения: 6 017
Марински Много съм ти благодарна, ще спазя всичките ти съвети, и дано да не залепнат. Страхотна си   bouquet

# 14
  • Мнения: 9 112
Ето ти моята рецепта за Ореховки. Много са вкусни, а щом децата се справят сами с правенето им, значи са и лесни  Laughing

# 15
  • Мнения: 6 017
Благодаря ти pep-4o.....сега се чудя кой да направя... Laughing Confused

# 16
  • Мнения: 6 017
 Rage tantrum Rage Rage smile3515 smile3516 af newsm29 ignore2Пробвах ореховките по рецептата на   Марински    и нищо не се получи....пекох ги, а тевзеха че станаха на баница- прегоряха.....Всичко заприлича на изгорели филийки.... Вече не мисля да ги правя по тази рецепта!!!!! Каде съм тръгнала и аз да правя ореховки без брашно....Само дето се ядосвах. Всичко замина в КАЗАНА.....ако искате снимки да отида да снимам


Повече нищо няма да правя, без преди това няколко човека да са изпитали рецептата, сама дето хабих захар и яйца, че и орехи и ток.......................при тази скъпотия.

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Повече нищо няма да правя, без преди това няколко човека да са изпитали рецептата, сама дето хабих захар и яйца, че и орехи и ток.......................при тази скъпотия.

то вината не трябва винаги да се търси в другите.
може и готвачът да не е бил читав Wink
щом са прегорели, то не си ги пекла на подходяща температура.

и аз ги правя без брашно, но не варя сместта.
просто разбивам белтъците на твърд сняг със захарта, добавям внимателно орехите и после с лъжича на хартията за печене  Peace

# 18
  • Мнения: 1 951
Аз съм ги правила няколко пъти и стават чудесни. Това, че са изгорели няма абсолютно нищо общо с рецептата  Naughty

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 19:44 от Марински

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
може и готвачът да не е бил читав Wink

Аз съм ги правила няколко пъти и стават чудесни. Това, че са изгорели няма абсолютно нищо общо с рецептата  Naughty

в случая ти не беше готвачът Grinning
а този дето се оплаква от рецептата ти Peace

# 20
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Моята рецепта е абсолютно дословно същата като на Марински. Получават се точно като купешките ореховки. Много са вкусни, грешката не е в рецептата, гарантирам Peace

# 21
  • Мнения: 1 951
може и готвачът да не е бил читав Wink

Аз съм ги правила няколко пъти и стават чудесни. Това, че са изгорели няма абсолютно нищо общо с рецептата  Naughty

в случая ти не беше готвачът Grinning
а този дето се оплаква от рецептата ти Peace

Имах пред вид че мисля като теб, но наистина е прозвучало по друг начин  Embarassed
Поправям се   bouquet

Получават се точно като купешките ореховки.
Да, точно за това я харесвам толкова  Peace

# 22
  • Мнения: 444
И аз ги правя без брашно , като целувки само че с орехи , на около 80-100 градуса за около 2 часа . стават страхотни

# 23
  • София
  • Мнения: 1 951
По рецептата,която дадох също стават и са много вкусни.Никога не съм ги изхвърляла.

# 24
  • София
  • Мнения: 205
SlaDk0_i_SoLeNo, що не пробваш ореховки с брашно? Днес  направих две тави и само това хапвах цял ден. Лесно е и става голямо количество  Mr. Green.  Рецептата ми е от форума, ако те интересува - насреща съм

# 25
  • Варна
  • Мнения: 2 378

Получават се точно като купешките ореховки.
Да, точно за това я харесвам толкова  Peace


Ама затова не правяяяяяяя... Laughing Шегувам се. Фен съм на домашно приготвените неща, обичам да експериментирам, дори съм се навила за РД на половинката тирамису да правя за първи път, но специално ореховките ми се виждат пипкава работа , още повече ако сам трошиш и чистиш орехите, а не са готови. Единственият риск при купешките е, че можеш да си потрошиш зъб, намират се повечко от черупките, ама сега за едни зъби ли ще сме... hahaha

# 26
  • Мнения: 6 017
Ок, разбрах че в мен установихте грешка........... Но все пак другият път ще ги направя с брашно за всеки случай..........А иначе фурната ми беше на 200*....не съобразих да попитам на колко градуса се пекат, Марински....а за постинга ми вчера- бях много много много ядосана че не се получи нищооооооооооооооооооооооооо

# 27
  • Мнения: 1 951

Получават се точно като купешките ореховки.
Да, точно за това я харесвам толкова  Peace


Ама затова не правяяяяяяя... Laughing 

Да, но аз съм далечеее....  Sad  А на човек все му се иска точно това което го няма  Wink

а за постинга ми вчера- бях много много много ядосана че не се получи нищооооооооооооооооооооооооо

На всеки се случва  Confused Другият път ще стане  Peace

# 28
  • Мнения: 1 799
Момичета, помагайте. Направих ги по някаква сборна рецепта. Станаха идеални. С лъжичка ги слагах в тавата. Пекох до порозовяване в тави. Ама сега въпросът ми е кога се вадят от тавата. Изчаква се до пълното им изстиване ли? Че като ги извадих леко поомекнаха? Кога се втвърдяват?
Видът им е също като на купешките. После що кача снимки.

# 29
  • Мнения: 444
Аз ги вадя от печката , изчаквам 5 минути и ги отлепям от хартията за печене

# 30
  • Мнения: 1 799
хмммм  newsm78

Ама те са едни меки, как да ги определя, като празни отвътре. ОК, махам ги, че после може би изобщо няма да могат да се отлепят.

Благодаря, Магия   bouquet

# 31
  • Мнения: 1 799
Добре, че направих 3 тави, че да си разбера грешката. Първите 2 пекох до бледорозово. Третата я "изпуснах" и станаха кафеникави - с цвят на карамел. Точно те се втвърдиха, както си трябва, а първите станаха като пърхутки и няма тенденции да се втвърдят. Пъхнах ги пак, пък да видим. Ето рецептата, по която ги правих:
5 белтъка (останали ми от крем Дипломат -
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
счукани орехи - колкото имах - около 250 гр

Разбих белтъците на сняг, добавих захарта, после и брашното. Накрая и орехите. С лъжичка сипвах върху хартия за печене. Пекох на вентилатор - на 150 С

Ето ги и тях:

Сурови:

Изпечени:

Извадени от тавата:
Имат онзи неповторим купешки вкус, консистенция на дъвка. Разкошни са. Препоръчвам.

# 32
  • Мнения: 6 017
Тази седмица пак ще ги направя, да видим какво ще се получи. Дано този път да станат.

# 33
  • Мнения: 7 106
А иначе фурната ми беше на 200

Тук ти е грешката, ореховките, целувките и въобще всичко що е с белтъци на сняг се пече, по точно суши, на 80-100 градуса продължително време, за ореховките примерно около 2 часа на 100 гр. Стават хрупкави и перфектни. А ти направо си ги "опекла"  Laughing.
Таку що приключих и аз с две тави ореховки. Правя ги само от разбити белтъци, захар и орехи.
После ще снимам, като остана на саме, защото иначе ще бъдат ометени за секунди, а ги пазя за утре, че имам повод  Wink.

# 34
  • Мнения: 1 799
всичко що е с белтъци на сняг се пече, по точно суши, на 80-100 градуса продължително време, за ореховките примерно около 2 часа на 100 гр. Стават хрупкави и перфектни.

Зори, хич не мога да правя целувки, ама ги пекох на 150, на вентилатор, до светло кафяво, не засякох време, но може би около 40 минути. Станаха идеални. Точно като купешките. Малко по-малки, но ги сипвах с чаена лъжичка. Със супена ще ги докарам и на големина   chef

ПП: Може би има значение това, че има и брашно  Rolling Eyes, но определено на 150 си стават добре.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2007, 20:50 от cathie

# 35
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
И без брашно (по рецептата с варенето) пак на 150 се пекат. Стават кафяви и напукани, наcathie са по-белички и сякаш по-близки до целувки.

# 36
  • Мнения: 1 799
Някак-си не ми се рискува да сложа всички продукти накуп и да варя. Светло кафяви са, на снимката не се вижда добре цветът. Но наистина сякаш купените са по-напукани  newsm78

# 37
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Е, не се варят, по-скоро се затоплят на слаб огън до разтапяне на захарта и сгъстяване. Пробвай, не е страшно Wink Сложното в цялата работа е чистенето на орехите.

# 38
  • Мнения: 6 017
Направих ги по рецептата на cathie, излязоха 4 големи и една малка тавичка, отначало фурната беше включена на 50, после на 100 и накрая я пуснах на 150*, първата тава се опече за около 1 час, а другите за по 15- 20 минути, но нестанаха точно като магазинските, те стават по дебелички и напукани, дакато тези нестанаха нито напукани нито дебели- правих ги с кафена лъжичка и се разплуха, заприличаха на мини палачинки, но пък вкуса им е същият като на купешките ореховки. Снимки ще кача после, защото сега имам доста работа със правенето на печен пипер за зимнина...

# 39
  • Варна
  • Мнения: 2 378
SlaDk0_i_SoLeNo , ама ти яко си се зараздомакинствала в кухнята! Peace

# 40
  • Мнения: 6 017
SlaDk0_i_SoLeNo , ама ти яко си се зараздомакинствала в кухнята! Peace
О, да много даже сега имам още доста работа и затова по къдсно ще кача обещаната снимка, хайде сега чао че бързам.....

# 41
  • Мнения: 7 106
Сколасах и аз да кача снимки най-после :



В действителност са доста по-тъмни, отколкото изглеждат, явно ефекта е от светкавицата.

# 42
  • Мнения: 6 017
Ето ги и мойте....

# 43
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
Да взема и аз да ги забъркам ...

Общи условия

Активация на акаунт