Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 4

  • 16 684
  • 146
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 4 700
Във вторник пристигна тримесечният ми племенник от Америка. И леля ми раzкаzва Щастлива, че там млякото е готово, продава се в доzи и не е необходимо да се преварява вода и да се смесва с прах. Погледанх какво пиШе и се хванах zа главата.  ooooh! Млякото беШе в доzа и е годно до юли 2009, като се отвори е годно 48 часа. Вие как мислите, дали е пълно с консерванти? Иначе не мога да си обясня дългия срок на годност.

# 106
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Във вторник пристигна тримесечният ми племенник от Америка. И леля ми раzкаzва Щастлива, че там млякото е готово, продава се в доzи и не е необходимо да се преварява вода и да се смесва с прах. Погледанх какво пиШе и се хванах zа главата.  ooooh! Млякото беШе в доzа и е годно до юли 2009, като се отвори е годно 48 часа. Вие как мислите, дали е пълно с консерванти? Иначе не мога да си обясня дългия срок на годност.

дали не е т.нар. H-milk?
млякото се загрява за секунди на висока температура, да измрат бактериите newsm78

тук също го има много, съхранява се извън хладилника, а като се отвори се държи вече в хладилник.
пише, че няма консерванти Thinking

но аз прясно мляко не консумирам в никакъв вид и не съм се задълбочила.

# 107
  • Мнения: 4 700
asyalein , az съЩо съм в Германия и не е H-Milch. Става въпрос zа мляко zа новородено бебе. Теzи, които в Германия и в България са на прах и се смесват с водата, която е преварена и иzстудена до 60 градуса (бебеШките имам предвид). А това е мляко, вече готово, в консервена доzа и трайно до юли 2009. Даже H-Milch тука не е толкова дълго трайно.  newsm78

# 108
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Време беше да се даде гласност за вредата от аспартама...http://dnes.dir.bg/2007/11/30/news2391966.html

# 109
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Едни от малкото български бискивити, които съм виждала и на съдържанието им пише, че са с растително масло ( разбирай олио) а не с хидрогенирано или втвърдено растително масло ( маргарин) са на фирма Мотобойс. Обикновени бисквити са, има с ванилия и какао. Имаше и още едни, но ги забравих. Друг е въпросът, че едва ли някой контролира дали написаното отговаря на действителността... Sad
Да бе, още малко и зехтин... Маргаринът също се води растителна мазнина. И като най-евтината такава използват именно него.

# 110
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein , az съЩо съм в Германия и не е H-Milch.

за бебешките нищо не знам Rolling Eyes

за маджуна: незнам доколко е полезен, но на опаковката ми пише, че има 288ккал/100гр.
8 мг. желязо и 90мг. магнезий.

трябва да е по-полезен от захарта newsm78. доста е вкусно Blush

# 111
  • Мнения: 2 761
за маджуна: незнам доколко е полезен, но на опаковката ми пише, че има 288ккал/100гр.
8 мг. желязо и 90мг. магнезий.
трябва да е по-полезен от захарта newsm78. доста е вкусно Blush

А как е маджун на немски?
Ако е сироп от захарно цвекло определено е по-полезен от захарта .Какво пи6е на кутията-как се консумира това,което си купила?

Продават един кленов сироп(Ahorn Sirup).За него съм 4ела доста положителни не6та,за6тото дърветата 4ерпят съ6то от дълбоките по4вени слоеве хранителни ве6тества.Не съм го опитвала никога,но мисля 4е се слага и в сладки6и.

# 112
  • Мнения: 4 700
Ами и аz се интересувам как е маджун на немски.  newsm78 Аz работя в магаzин zа биологочни продукти и там продават много от тоzи Ahorn Sirup. Не zнаех, че това е кленов сироп. Освен това продаваме и Zuckerrübensirup. Но и това не zнам как се превежда на български. Да не би да е тоzи маджун. С него съм правила сладкиШи и е ставало много вкусно.

# 113
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


А как е маджун на немски?
Ако е сироп от захарно цвекло определено е по-полезен от захарта .Какво пи6е на кутията-как се консумира това,което си купила?

Продават един кленов сироп(Ahorn Sirup).


маджун - Zuckerrübensirup. пише, че е за сладкиши, за мазане на филия, за сосове...
правих с него Aachener printen, станаха супер и не са много сладки.

имам и кленов сироп, но той е по-течен от Zuckerrübensirup-а, а и по-скъп Whistling
него ползвам за палачинки, т.е. не го обработвам допълнително, а директно консумирам.

а ти да знаеш как е на немски гликоза? яде ми се бяло сладко Crazy
намерих истинска дъвка в една книжарница hahaha

# 114
  • Мнения: 4 700
Ясно zа маджуна.

За бялото сладко предполагам, че ти трябва Glukosesirup. Виж тук http://www.chefkoch.de/forum/2,9,114292/Glykose-Wo-kaufen.html

# 115
  • Мнения: 2 761
миле,кажи ми моля те във ва6ия магазин продават ли непоасьоризирано и нехомогенизирано прясно мляко.Търсих на няколко места в био-магазини,както и на един пазар в квартала,но ако не е едното,то поне 6те е другото.

asyalein,гликоза е  пак съ6тото - Glykose.
У4удвам се,4е истинската дъвка се продава в книжарници.Странностите тук са безкрайни.Мастикс има6 впредвид,нали?А колко струва?
Аз си купих от Бг-то от аптека и бе6е към 4-5-лв за 10г.Малкият никога не е дъвкал дъвка,но тази му хареса.Добре,4е не знае,4е с дъвка се правят балони,та за сега тази му вър6и работа.

# 116
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ясно zа маджуна.

За бялото сладко предполагам, че ти трябва Glukosesirup. Виж тук http://www.chefkoch.de/forum/2,9,114292/Glykose-Wo-kaufen.html

мерси, и на мен ми е любимия сайт Flutter
няма ли я по магазините тази гликоза?

asyalein,гликоза е  пак съ6тото - Glykose.
У4удвам се,4е истинската дъвка се продава в книжарници.Странностите тук са безкрайни.Мастикс има6 впредвид,нали?А колко струва?

тук при нас откриха Thalia, доста голяма - умирам от кеф.
един ден се ровех в къта с eзотерика и попаднах на разни смоли за кадене. имаше над 30 вида и сред тях Мастикс  Shocked.

пишеше, че е за кадене, но в Гърция подправяли виното с тази смола.
беше в тъмно стъклено шише, незнам колко грама, но солидно количество за 4 евро.
всяка смола си беше с различна цена.

сигурно я има и на други места, ама не съм намирала newsm78

# 117
  • Мнения: 2 761
един ден се ровех в къта с eзотерика и попаднах на разни смоли за кадене. имаше над 30 вида и сред тях Мастикс  Shocked.


 Shocked Shocked Shocked
Освен да пробвам.

# 118
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

апропо, как прави балони от дъвка с мастикс?
аз като дете я дъвчех с пчелен восък и не ставаха newsm78

да знаеш дъвки без подсладители и къде да си ги купя?

# 119
  • Мнения: 4 700
миле,кажи ми моля те във ва6ия магазин продават ли непоасьоризирано и нехомогенизирано прясно мляко.Търсих на няколко места в био-магазини,както и на един пазар в квартала,но ако не е едното,то поне 6те е другото.


Ами нямаме такова мляко. Но ти питала ли си в някой магаzин? АЗ бих могла да проверя утре иz наШите каталоzи дали иzобЩо се предлага такова мляко.

Общи условия

Активация на акаунт