Машина за хляб - 5 част

  • 61 977
  • 550
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 11 607
  Мама Цоцоланка Ще ме поканиш ли на топъл хляб като си дойда?
 От теб хляба и терена,от нас другото.Ще ти напълним къщата с още деца и весел смях.  bouquet Hug

Ти само ела......Обади се предварително, дори ще гледам децата докато вие си пазарувате в Метро......И предварително да уточниш менюто - хляб или питка, или и двете.....

М да.....напоследък има голямо търсене на машинки...Знаете ли колко е хляба по магазините? Аз не знам!

За мен лично открих формулата - брашно Панино + мая на кубчета Жува и бърза 1 програма на машинката за голям хляб! Вчера месих тесто за пица - стана много хубаво, при това имах половин кофичка кисело мляко + малко масло + сол + брашно + вода и малко захар. Каквото имах - това сложих!

# 496
  • София
  • Мнения: 3 817
Мама Цоцоланка, и аз не знам колко е цената на хляба, но усетих че се вдигна цената на брашното. CrazyТиповото до преди 2-3 седмици го купувах за 0.78 лв. сега цената му е 1.12 лв. Money

# 497
  • Мнения: 11 747
Моята машина е същата,като на Лебедуна! Peace

# 498
  • София
  • Мнения: 9 883
Я да ви почерпя с днешното ми произведение-Рангелова пита.Нали днес си имам именник у дома:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63251&photo=26

# 499
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз, таковата ... Rolling Eyes, носталгията ме подгони. По темата.
Иначе машинката работи. Е, не така често, както преди, ама работи Grinning.

Затъжих се за вас и се намърдах тук, ама с тез нови аватари...
Като направя нещо по-засукано, ще се похваля, естествено Flutter.

аууууууу, Пина, египетски питки и гьозлеме  Crazy- преглъщам и моля за рецепта Praynig!

# 500
  • Мнения: 11 607
Моята машина е същата,като на Лебедуна! Peace

 Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Не можа да кажеш като на Лебедуна и на Мама Цоцоланка,нали?

О, mari_eta ...Да нацелуваш хлебаря...

# 501
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Специални благодарности за отговорите на   Пина и Лебедуна
Знаех си аз ,моята не е като вашата ,ама нейсе Crossing ArmsМного ми харесва във вариант като вашия,контейнера да е продълговат,но като няма такива модели в момента,а,какво да правя newsm45 newsm45 newsm45

# 502
  • Мнения: 845
Момичета, кажете ми отзиви за хляба с бира. Имам стара и да не я изхвърлям да направя опити. Но дали си заслужава вкуса  newsm78

# 503
  • Мнения: 1 436
Момичета, кажете ми отзиви за хляба с бира. Имам стара и да не я изхвърлям да направя опити. Но дали си заслужава вкуса  newsm78

Ами... особен е  Rolling Eyes. На мъжа ми му хареса, на мен ми беше странен един такъв... не мога да го опиша. Моя беше с тъмна бира - може и да е от това.

# 504
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 523
Хляб с бира не съм правила, но месих в машината тесто за пица с бира - страхотно е.  Peace

# 505
  • Мнения: 11 747
Моята машина е същата,като на Лебедуна! Peace

 Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Не можа да кажеш като на Лебедуна и на Мама Цоцоланка,нали?



Като на Мама Цоцоланка ми е машината, като на Мама Цоцоланка!!! Hug Hug

Писах,като на Лебедуна,щото тя я онагледи! Embarassed
Лебедуна   bouquet


 Mr. Green Mr. Green

# 506
  • Мнения: 11 747


аууууууу, Пина, египетски питки и гьозлеме  Crazy- преглъщам и моля за рецепта Praynig!

mari_eta, то египетските питки,много не ми станаха.Не съм много доволна.Ако искаш да направиш типичните арабски хлебчета - тънки и кухи отвътре,може по тази рецепта.Някой я беше давал във форума,не помня кой.Спазвах всички указания и се получи доста убедително! Peace

Списък на необходимите продукти:

500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
олио за намасляване

Начин на приготвяне:

1. Маята се поставя в малка купичка, сипва се половината захар, налива се малко вода и се оставя да шупне.
2 . Брашното се пресява, поръсва се с останалата захар и солта и се разбърква. Добавя се шупналата мая, налива се олиото и 1–1 1/2 ч. ч. хладка вода и се размесва. Полученото еластично и влажно тесто се оставя да втаса около 10 минути и след това още веднъж се размесва
3. От тестото се режат малки парчета, оформят се топчета, които леко се набрашняват и се разточват на дискове с дебелина 0,5 см. Пекат се за кратко в намаслена с олио тава при температура 240–250 градуса, като се обръщат на 3–4 минути. Щом са готови, се завиват в кърпа, за да омекнат.


Гюзлемето го направих бая мързеливо! Embarassed
Пуснали са на няколко фирми,ръчно точени кори и сушени на сач.По 3 броя са в пакет,кръгли и видимо ръчно точени.
Ръся олио,и сирене - натрошено с яйце - мажа и сгъвам на плик.Пека в тефлонов тиган,който е само леко намазан с мазнина.Обръщам и мажа с масло,докато се пече другата страна.После пак обръщам намазаната надолу и мажа другата,както е в тигана и е горещо.Вадя в чиния.
Доста вкусно става.Много съм доволна.
Някой ден ще се наканя и аз да си разточа,само да го видим кога ще е! Embarassed



# 507
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Искам и нямам търпение да ви се похваля с най хубавия хляб,който съм правила до сега newsm44ПРОСТО НЕ МОГА ДА МУ СЕ НАРАДВАМ.Толкова мек и пухкав стана,а не съм купувала по специално брашно,но стана.Ух,много ,много се радвам. newsm68 newsm68Рецептата е същата,но не напълних чашите както преди ,а с 1 пръст по малко.Може би моите са по фолеми,и затова предният ми стана малко сбит,и тежък,а сега не е такъв.
Ей,момичета златни сте със обясненията и съветите.Ще пусна снимки,но малко по късно
Обичкам ви  love001 newsm51

# 508
  • София
  • Мнения: 2 114
danidji , много заразително въодушевление...Поздравления, всеки има своя прекрасен хляб, за да има повод да дерзае и да не се отказва...Simple Smile

# 509
  • sofia
  • Мнения: 176
Здравейте, отдавна ви чета и най-сетне се сдобих с машина за хляб-като на Лебедуна и Мама Цоцоланка, така де новата Аляска от Метро. Обаче, моля кажете ми тази перка, врътка и въобще това дето ще меси тестото пише, че трябва да щракне при поставянето, ама то изобщо не щрака и доста свободно се движи нагоре надолу, това нормално ли е? Аз съм хептен начинаеща Embarassed и затова задавам такивИ въпроси, ама покрай вас се надявам да се поошлайфам. Grinning Още не смея да пробвам машинката, пък и нещо сме се презапасили с хляб купешки буквално като за последно, иначе нямам търпение да я пробвам.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт