Може ли домашно прясно мляко (2,5 г.)?

  • 1 907
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 303
Аз на моите момичета съм давала домашно прясно и кисело мляко, след като навършиха една година. Единственото, което трябва да спазваш е да вариш хубаво млякото - около 10 минути след като заври и да го ползваш ден за ден, най-много на другия ден, защото много бързо се разваля.

# 16
  • Мнения: 14 133
Аз не бих рискувала. Има всякакви болести по животните.
Peace За големите не рискувам, а за не още по-малко.  Naughty Crossing Arms

# 17
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Аз съм давала домашно мляко,но все си имам едно наум Rolling EyesСварявам го добре,оставям га да поври повече и така го давам.Малкия го харесва много Wink
И аз така правех, но пак си ме беше страх. Вярно, че домашното е по-хубаво от купеното, затова и рискувах.

# 18
  • Мнения: 2 197
Никога не бих дала на детето си "домашно" прясно мляко, което не е стерилизирано и не е минало през каквито и да било изследвания. Аз не варя млякото и няма да го правя никога. В млечната среда се развиват какви ли не бактерии и не искам точно на моето дете да му се случи нещо.
Взимала съм само овче кисело мляко и то когато сме били някъде в някое дивно село.
А за можене - всичко може. Риска си е за вас.

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 10 821
Сестра ми редовно си купува мляко/домашно/.Аз не смея за себе си,пък какво остава за дъщеря ми.

# 20
  • Добрич
  • Мнения: 3 223
Аз не давам.
Освен всички други опасения за чистота и т.н. и маслеността му е много висока. Не давам високомаслени продукти на семейството си. Peace

# 21
  • Мнения: 4 401
Виж ние живеем на село и всички се познаваме,знаем и животните ,но така на доверие?!
Жената от която купувам мляко/за мен аз кърмя/ е много чиста познавам я от години.Случвало ми се е да присуствам на доенето .Винаги мие вимето на кравата,ползва бели емайлирани съдове,прецежда с тензух , не смесва кравето с козе например и никога не би  дала мляко от болно животно.Тук веднъж да ти излезе име......

# 22
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
И аз мисля че като се свари добре,няма проблеми.А и четох някъде че след годинка може да се дава прясно мляко newsm78

# 23
  • Мнения: 582
Давам само домашно подквасено кисело мляко. Това по магазините в повечето случаи се прави от сухо мляко и е пълен боклук  Naughty

# 24
  • Мнения: 1 817

Работата ми е свързана с контрол на млекопроизводството. Виждала съм какви ли не неща из стопанствата.. Rolling Eyes Не е за разправяне... Един си доеше млякото в  кофа с останки от цимент по нея, другаде котки си локаха от млякото и т.н. Хората , нямат никакви хигиенни навици. НИКОГА НА ТОВА МЛЯКО НЕ СА МУ ПРАВЕНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. В Б-ия все още не са въведени задължителни. Аз лично не бих рискувала за децата си. Особенно след това, което съм видяла.
Взимали сме мляко  за проби и от "най-чистите" стопани и мога да ви кажа , че бяха далеч от нормите за добро качество. Много микроорганизми не могат да бъдат унищожени и след температурата на кипене. Така че по-безопасно е млякото след пастьоризация. За сега контролът в предприятията е доста по-сериозен. И занапред предстои да се зассилят мерките и за млекопроизводителите.
А НИМА НЕ СИ СПОМНЯТЕ СЛУЧАЯТ  НА БРУЦЕЛОЗА В ЕДНО РОДОПСКО СЕЛО / заразата дошла точно от непреработеното мляко на животните/ Това са много сериозни меща. Много хора си мислят, че като си измият ръцете и хайде готово-всичко е стерилно./Особенно хората на село/ А колко от тях са си изследвали животните за тези опасни болести. На всичкито от горе и високата масленост не е за предпочитане за детския организъм. Чист холестерол...

Общи условия

Активация на акаунт