Френски сладкиш с круши

  • 87 662
  • 87
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 12
Наистина е много вкусен тоя сладкиш!За една седмица току що го правя за втори път,а се бях отказала от домашните десерти!  chef

# 61
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Аз пък мисля да пробвам тази заливка и на други сладкиши.

# 62
  • Мнения: 231
Пробвах и аз сладкиша , но направих двойна доза стана страхотен
за отрицателно време се изяде Много благодаря за споделената рецепта 

# 63
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Момичета, още веднъж благодаря за хубавите думи и се радвам, че толкова ви харесва сладкиша!  Hug Heart Eyes
Направих го и с ябълки, но вкуса е съвсем различен, просто круши му отиват на този сладкиш!   Thinking

Меги, пробвай направо и кекса на Таннита - Ябълков кекс в машина за хляб с карамелова заливка  на tanita  Иначе и аз ползвам заливката, когато нямам топпинг.   bouquet

Lindita и аз обичам сладкиши с плодове и съм пуснала някои в Гответе с мен а и тук (но тук са разпиляни в различни теми). Разбира се, че ще пусна още рецепти, но трябва да ги изпробвам, за да няма после гафове!  Hug

# 64
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Имах предвид тази заливка с маслото от сладкиша с круши - за други сладкиши с плодове.
Но и рецептата на Танита ще пробвам. Hug

# 65
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Имах предвид тази заливка с маслото от сладкиша с круши - за други сладкиши с плодове.
Но и рецептата на Танита ще пробвам. Hug

А, ясно - аз разбрала-недоразбрала .... Crazy Но това е добра идея!   bouquet

# 66
  • София
  • Мнения: 1 733
Аз го правих вчера, супер точна рецепта, стана много добре.
Това, което на мен ми се струва е, че на крушките наистина може някакъв аромат да им се добави.

Мисля следващия път да го направя с киселки ябълки, задушени с масло, захар и ванилия.
Наталина, как мислиш?  newsm78

# 67
  • Мнения: 6 167
зависи от крушите. аз не слагам нищо, само бакпулвера е леко ванилизиран.
според мен крушите е хубаво да са от по.. жълти, медни сортове, които имат и хубав аромат.
не бива да се миксират много аромати, сладкиша е доста... френски Wink

# 68
  • София
  • Мнения: 1 733
Ами аз го правих точно с такива, разкошни крушоляци бяха.
Пък и даже добавих в тестото един прах ванилия.

# 69
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
watershadow, аз по-горе писах - правих го с ябълки, вкусно е, но просто си губи финеса - става просто обикновен сладкиш с ябълки.

И с друг сорт круши го правих - по-твърди и не толкова ароматни, беше по-вкусно отколкото с ябълките, но първият ми сладкиш с мекият, жълт сорт круши беше невероятен. И както каза Lennie при тях няма нужда от никакви добавки!

Затова си мисля, че дюлите са по-подходящи в случая отколкото ябълки!

# 70
  • София
  • Мнения: 1 733
Значи с дюли ще го направим.
В рецептата нали нищо не се променя?

# 71
  • София
  • Мнения: 4 051
Задължително ще го пробвам. Ще има и снимков материал Mr. Green

# 72
  • Мнения: 1 909
зависи от крушите. аз не слагам нищо, само бакпулвера е леко ванилизиран.
според мен крушите е хубаво да са от по.. жълти, медни сортове, които имат и хубав аромат.
не бива да се миксират много аромати, сладкиша е доста... френски Wink

Ох, Лени,  Grinning, на какво точно казваш "френско"? Сладкиша определено не е от този район на Франция, в който живея. Аз писах по-горе, че му сложих "4 подправки" (френска подправка Wink ) и стана страшно хубаво и ароматично - вече я слагам на всички сладкиши с круши: карамфил, канела, индийско орехче и джинджифил. bowuu

# 73
  • Мнения: 4 358
natalyna, големи благодарности за рецептата за сладкиша!  Hug

Малко на майтап започнах, а той стана разкошен! Изядохме го целия  Laughing

ето снимка

# 74
  • Мнения: 6 167
зависи от крушите. аз не слагам нищо, само бакпулвера е леко ванилизиран.
според мен крушите е хубаво да са от по.. жълти, медни сортове, които имат и хубав аромат.
не бива да се миксират много аромати, сладкиша е доста... френски Wink

Ох, Лени,  Grinning, на какво точно казваш "френско"?

е пааа, изискан ми се струва, френски  Mr. Green

наталина, ние изкупихме всички круши сорт Кайзер, с тях става май най-добре.
излишно е да казвам, че днес е неделя и след малко отивам да беля крушите  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт