Картофени палачинки - стъпка по стъпка

  • 13 388
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 974
И на мен ми се е случвало Laughing , получило се е защото е настърган картофа и пуска повече вода.
И аз ги настъргвам,  на едрото или на дребното ренде. Вторият вариант повече ми харесва, но ги изцеждам, както при тиквички и след това добавям другите продукти.

# 31
  • Мнения: 27 524
И на мен ми се е случвало Laughing , получило се е защото е настърган картофа и пуска повече вода.
И аз ги настъргвам,  на едрото или на дребното ренде. Вторият вариант повече ми харесва, но ги изцеждам, както при тиквички и след това добавям другите продукти.

Е, не се сетих, мерси   bouquet за другия път ще знам. Логично беше, нали така изцеждам тиквичките, ама ха де.  ooooh! Стават, но заради повечето брашно стоят глетави. Здраве да е, ще си ги джвакам  Laughing

# 32
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Пуснах. Тефлоновата не ми е достатъчно голяма. Настъргах ги на едрото.
Извадих ги, намазах ги, хубаво миришат, но вид нямат никакъв, така че ниаккви снимки  Crossing Arms Laughing
Ще си ги ям, де, обожавам всичко картофено  Simple Smile

Блонди, ако печеш върху хартия за печене, няма да имаш проблем с отлепянето. Аз съм изключително доволна от този продукт и винаги го ползвам.

# 33
  • Мнения: 27 524
Блонди, ако печеш върху хартия за печене, няма да имаш проблем с отлепянето. Аз съм изключително доволна от този продукт и винаги го ползвам.

Имам, ама не сложих, защото мислех, че мазнинката играе роля за вкуса. Другия път ще станат  Simple Smile

# 34
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Блонди, ако печеш върху хартия за печене, няма да имаш проблем с отлепянето. Аз съм изключително доволна от този продукт и винаги го ползвам.

Имам, ама не сложих, защото мислех, че мазнинката играе роля за вкуса. Другия път ще станат  Simple Smile

Аз за това като правих тиквените сложих зехтин в сместа и така си реших въпроса с липсата на мазнина. Wink

# 35
  • Мнения: 11 607
Ще се пробват.....Другата седмица!

Благодаря, Лео!  bouquet

# 36
  • Мнения: 7 418
   Ако картофите са сварени предварително без да се белят?Н става ли по-безопасно?  newsm78 В смисъл,тогава няма опасност да се разтекат палачинките,като че ли.....

# 37
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Снощи ги направих палачинковите картофи, само, че сложих и сметана и направих сместа малко по рядка за да ги изпържа на котлона като палачинки. Станаха супер ето резултата:

# 38
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Вчера ги направих. Станаха невероятни. Сварих повече картофи, около 10, 3 с.л. брашно, 4 яйца, чубрица, настъргах Ементал. Опекох ги върху хартия. Но за мен това са си картофени кюфтета.  Laughing

# 39
  • Мнения: 7 474
Сварих повече картофи,

Със сварени картофи са доста по-различни на вкус  Grinning

# 40
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Боже, Лео, хем нарочно си написала- сурови, аз така и бях сигурна, че става въпрос за варени. Чак сега забелязах точната рецепта.

Прекрасен повод да я "изпробвам" тези дни.  Hug

# 41
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Да сурови затова се минават през мелачка да са на дребно за да се изпекат. Вкуса е различен, другия път ще ги пробвам печени.

# 42
  • Високо в планината на изобилието
  • Мнения: 484
О,рецепта от моята национална кухня,картофени палачинки,те си имат и име-казват се Драники.Задължително след като се настъргват на ренде, се изцеждат.Аз винаги досега ги пържих,ето че дойде момент да ги побългаря. LaughingМерси,Лео за идеята.

# 43
  • Мнения: 7 474
О,рецепта от моята национална кухня,картофени палачинки,те си имат и име-казват се Драники.

Майка ми им вика - деруны  Laughing и ги пържи, но мен не ми се пържеха и ги побългарих  Laughing

# 44
  • Мнения: 674
 Ей сега ги почвам! Grinning Тъкмо си мислех да правя картофени кюфтета, но тези палачинки ми се струват по-лесни, а снимката е просто......мммм..... Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт