Тиквеник

  • 4 202
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Аз го правя със сурова тиква.Настъргвам я но не я смесвам със захарта .
Една кора -малко олио - ръсиш две лъжици захар-ръсиш тиква колкото имаш ,повече по-добре
орехи и канела ако обичаш.Отгоре слагам втора и по същия начин.
После двете ги завивам заедно.
Когато ги наредя в правоъгълна тава -нарязвам ги на две места и по разрязаното слагам масло така твърдо с ножа.
и във фурната.

# 16
  • варна
  • Мнения: 1 830
Оф, как ми се яде тиквеник ooooh!.Досега не съм правила, ама като прочетох рецептата в най - скоро време ще я пробвам.Мерси за рецептата  bouquet

# 17
  • Мнения: 2 849
И аз навивам по 2 кори .тиквата я запържвам с малко олио и захарта ,задължително много орехи . Grinningи без канела,че не ми понася тази подправка .

# 18
  • Мнения: 11 747
Ох,много обичам тиквеник,ама кой да ми направи...?

Момичета дайте идея за стъргане на тиква, да е по-лесно от ренде - нямам робот.Например, дали в Пикадили или друго подобно място не се продава готова настъргана??

# 19
  • Мнения: 6 017
Радвам се че ви е харесал тиквеника  Wink

# 20
мама го прави мого вкусно попринцип аз на обичам тиква но нейния тиквеник е екстра Grinning Joy

# 21
mama go прави страхотно защото аз попринцип не обичам тиква Peace

# 22
  • Мнения: 224
Аз си го правя сама.Обаче слагам на две кори от плънката и навивам.Предварително си пържа малко тиквата,после настъргвам и една ябълка вътре.Слагам и малко канела,орехи и ванилия.

# 23
  • Мнения: 5 001
Ох,много обичам тиквеник,ама кой да ми направи...?

Момичета дайте идея за стъргане на тиква, да е по-лесно от ренде - нямам робот.Например, дали в Пикадили или друго подобно място не се продава готова настъргана??
Аз съм виждала да продават настъргана тиква,но никога не си купувам такава...(всичките витамини са "заминали").И у нас тиквеника много се уважава с орехи задължително.
Сладко и Солено...Браво за тиквеника   bouquet .И аз май ще тичам да правя,че ми се прияде  Laughing

# 24
  • Мнения: 423
Майка, ми прави по същия начин тиквеника с орехи и канела. Ох, как ми се дояде Heart Eyes!

# 25
  • Мнения: 1 290
Развълнувахте ме с тези тиквеници и днес се засилих и аз да правя.
Стана вкусно и затова си позволявам да споделя експеримента Wink

Оказа се, че сред варените снощи компоти от дюли, има един с въртяща се капачка.
И така .. влезе и той в тиквеника ми Wink

Нямах време да вия рула, че идеха гости и го направих наложен:


На дъното на правоъгълна тава олио.
Следва лист от корите, малко олио и пак лист.
Върху него наръсих:

малко олио,
настъргана тиква,
дребни парченца дюли от компот,
1 с.л. захар,
смлени орехи и
малко галета
(може и канела, но аз не я долюбвам)

После 1 лист, върху него от горната плънка и така докато свършиха и листите
Нарязах на квадратчета и залях със сока от компота по разрезите ( около 1 ч.ч.)
После пак по разрезите парченца масло, наръсих със захар и във фурната

Стана вкусна изгъзица на тема Тиквеник

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 20:20 от Gvendolin

# 26
  • Мнения: 22 867
...................Нарязах на квадратчета и залях със сока от компота по разрезите ( около 1 ч.ч.)
После пак по разрезите парченца масло и наръсих със захар

Стана вкусна изгъзица на тема Тиквеник

Gvendolin, интересна рецепта си измъдрила, то май импровизациите са най-добри.   bouquet   Само не ми стана ясно кога заля с компота - преди печенето или след него?

# 27
  • Мнения: 4 700
Вече zнам каквоЩе правя таzи вечер.  Laughing

много, много вкусно zвучи.

# 28
  • Мнения: 1 290
labrex,

да си призная и аз си задавах този въпрос  Mr. Green
Чудех се дали да сиропирам изпечения сладкиш или не

В крайна сметка го залях с малко от компотения сироп преди да го опека
Като го извадих от фурната само го задуших с кърпа докато е топъл.

(направих поправка в горния ми пост, защото въпроса е съвсем правилен за сока)

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 20:22 от Gvendolin

# 29
  • Мнения: 22 867
labrex,

да си призная и аз си задавах този въпрос  Mr. Green
Чудех се дали да сиропирам изпечения сладкиш или не

В крайна сметка го залях с малко от компотения сироп преди да го опека
Като го извадих от фурната само го задуших с кърпа докато е топъл.

(направих поправка в горния ми пост, защото въпроса е съвсем правилен за сока)

Благодаря за уточнението, ще го опитам тоя нов модел тиквеник!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт