Машина за хляб - 6 част

  • 43 222
  • 587
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 798
Аз пък сега се пробвах да направя хляба по рецептата на Зори, ама май не съм я преписала правилно, че стана каша подобна на кекс Crazy, наложи се да добавя доста бяло брашно newsm78

Да не ти пука. Слагаш брашно до нужната гъстота на тестото. Брашната са различни.
Мерси, момичета   bouquet

# 46
  • София
  • Мнения: 546
Обичам я тази машинка.   newsm53 . В събота правих месеница. Притеснявах се, че няма да може да я замеси,че се слага близо килограм брашно но тя се справи без проблем. А и докато приготвях вечерята бях се залисала за тестото, и то беше втасало до капака на машината. Даже спрях програмата по - рано. Тестото беше душичка. Никога не ми се е получавало толкова хубаво, когато съм месила на ръка. А после и във фурната така се наду...мммм. Малката за пръв път яде с такъв кеф и толкова много нещо тестено. Ето снимки:
http://images20.snimka.bg/004486479.jpg
http://images20.snimka.bg/004486480.jpg

 Вчера правих Ръжен хляб с кисело мляко. Пуснах го на програма за пълнозърнест хляб. Не знам защо, но четейки тук във форума бях останала с впечатление, че първия половин час машината нищо ме прави. А моята взе направо да меси. Иначе хляба стана супер - наду се до ръба на контейнерчето. А и щерката го хареса.

 Тя само да чуе че меси машинката и почва да я сочи и да казва, че правим хлебче. А онзи ден сме на площадката и някаква жена си изключва алармата на колата, която е със същия звук, като сигнала за край на програмата на хлебопекарната. И малката се провиква "ето хлябааа"  Joy
 Сори за отклонението

# 47
  • Мнения: 1 698
irinopolis, питката наистина е станала страхотна. Изглежда страшно апетитно.

# 48
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Вчера и аз за 1ви път изпробвах програмата за месене,еее такова тесто да се скъсам не бих направила на ръка.То беше за чудо и приказ.Такова гладичко и после като втаса направо пухче.Кеф ми правеше да работя с него.Правих кашкавалки и станаха чудни,но снимки няма,щото приятелките ми бяха на гости,и свършиха светкавично.Мъжа ми каза,че моите са по хубави от купешките.На пък Heart Eyes
irinopolis  питчицата ти е станала страхотна  bouquet

# 49
  • sofia
  • Мнения: 176
irinopolis, страхотна питка, само я меркам и преглъщам. Но съм на вълна кифлички, danidji , дай моля те рецептата за тези кашкавалки, че много са желаещите вкъщи, пък и тука темата стана една козуначена, а аз не обичам много козунак...
Но, моля, дай и последователността на слагане на продуктите в машината, че още се уча. Предварително благодаря  Hug

# 50
  • Мнения: 11 747
irinopolis,невероятна питка!  chef
Месеница, не знам какво е?Дай рецепта!
Машината наистина доста добре омесва тестото.Аз като я купих,доста се усъмних с тези малки бъркалки,какво ще направи,но тя се оказа,че меси идеално!

# 51
  • София
  • Мнения: 2 113
cathie, ако смениш и маковете, само по козуначената ти страст ще те позная:)))))

irinopolis, страхотно творение - дали някъде си публикувала как го правиш - рецепта и техника на оформяне? Ръженият хляб само с ръжено брашно ли или смес с бяло? (моят син като стане готов хлябът и го извадя, държи да го подуши и го целува...)

# 52
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Беболинке,кашкавалките ги правя от тестото както хляба.Продуктите ги слагам в този ред:
мляко топло-1 1/2ч.ч
1с.л.сол
1/2с.л.захар
2-3с.л.олио
4ч.ч.брашно/аз използвам чашката от машината/
1с.л.мая
Сложих на програма месене.Тя е 1.5 часа.После го извадих,и го разделих на 7 топки.Разтопих си мас със олио в микровелето.Разточих всяко парче до 0.5 см.и намазах с мазнина.Наръсих с натрошено сирене.Завик получената кора на руло.След това леко усуках рулото.Завих го на спирала.Втасаха във фурната на 40 градуса около половин час.Намазах ги със жълтък с олио разбит.В средата на всяка сложих парченце масло.Наръсих ги със сусам и отгоре доволно количество настърган кашкавалПеках на 200 градуса ,30 мин.Станаха един път

# 53
  • Мнения: 11 747
cathie, ако смениш и маковете, само по козуначената ти страст ще те позная:)))))


 Laughing Laughing къдравата Сю, ходи и  Mr. Green

# 54
  • sofia
  • Мнения: 176
danidji  Heart Eyes , само кажи за "разбирачката" в каква форма ги разточваш, на триъгълници и после навиваш или на правоъгълници, че да има форма на кифличка...е ся вече ви е ясно колко съм напред с материала Laughing

# 55
  • Мнения: 377
Тъй като съм още на Вие с машината за хляб /FIF/, искам да попитам нещо.
На първа страница на темата си харесах няколко рецепти за кекс - та въпроса ми е тестото за кекс по-рядко ли става от тестото за хляба?
Pina, всички говорят за твоя козунак, а аз не успях да се ориентирам кой точно е той? До колкото разбрах май е в рецептите под името малък, но не съм сигурна. 

# 56
  • Мнения: 11 747
Да, в рецептите в подписа ми е! Peace
Ето го
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477

Да кажа,че рецептата на Зори от същата тема е много сполучлива,форумките са доволни.В смисъл,че има алтернативи. Peace

# 57
  • София
  • Мнения: 546
irinopolis, страхотно творение - дали някъде си публикувала как го правиш - рецепта и техника на оформяне? Ръженият хляб само с ръжено брашно ли или смес с бяло?

 dimitrina73, Ръжения хляб е смес от бяло и пълнозърнесто ръжено брашно на Техра. Рецептата е на Cathie, взех я от темата с рецептите. На трета страница май беше.

 Месеницата майка ми я прави мнооого отдавана. Винаги най - много съм обичала коричката, която се получава отдолу  Crazy. Рецептата на Биляна за Болярската пита е почти същата . Ето моята рецепта:

 1 кубче мая
 400 мл марна вода
 4 яйца /единия жълтък е за намазване отгоре/
 1 с.л. сол
 1 с.л. захар
 около 1/2 ч.ч олио
 1 с.л. оцет ( нямам представа за какво е оцета, но така ми е в тефтера)
 около 1 кг брашно
програма: ТЕСТО.
 Замесва се тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на 4 топки. Всяка от тях се разточва, намазва се с мазнина, налагат се една върху друга, навива се на руло и се усуква. Между тях се натрошава сирене и кашкавал, по желание.  /Аз не успях да го усуча кой знае колко, но и така стана  Wink / . Слага се в подмазана тава и се оставя пак да втаса. След това се намазва с жълтъка, размит с малко олио и се пече. Пекох на второто ниво на фурната, на долно греене с вентилатор, на 180*.  /То аз всичко тестяно пека така/

Последна редакция: ср, 14 ное 2007, 20:22 от irinopolis

# 58
  • Мнения: 1 283
А брашно колко слагаш?

# 59
  • Мнения: 11 607
Да ви се похваля Mr. Green...

Вчера правих козунак с брашното на Панино и се изложих! нищо не стана...Но...имам съмнение,че за всичко бе виновно - брашното! Бе на бучки цялото, но въпреки това реших да пробвам...И после спонсорирах с 1 козунак кофата за боклук!

Похвалих се!

Общи условия

Активация на акаунт