Машина за хляб - 6 част

  • 43 274
  • 587
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 12 279
  Предполагам че неведнъж е обсъждано ,но доволни ли сте от марката Северин за хлебопекарна? За Фиф-ките прочетох доста противоречиви мнения. От по-скъпите коя си заслужава?

# 76
  • Мнения: 812
  Предполагам че неведнъж е обсъждано ,но доволни ли сте от марката Северин за хлебопекарна? За Фиф-ките прочетох доста противоречиви мнения. От по-скъпите коя си заслужава?
Мулинекс с две бъркалки. Мисля, че моделът беше XXL или нещо подобно.

Ето я:
Moulinex OW 5000 XXL - 14 програми, до 1,5 кг. хляб. Цена - 209 лв.

Последна редакция: чт, 15 ное 2007, 18:29 от Lebeduna

# 77
  • Мнения: 1 583
Да се похваля и аз с първи хляб  Grinning  Ето го
Много апетитен изглежда,
geleva, изтървала съм това за закваската, може ли линк  Praynig

# 78
  • София
  • Мнения: 3 817
Отговарям малко със закъснение, но ето линкове: тук и тук
Аз моята закваска я направих по описанията в рецептата, само да добавя, че се образува коричка отгоре, която махах. Рецептата по която правих хляба е стандартна: вода- 300 мл, брашно-500 гр., закваска, една щипка мая прясна/следващия път ще опитам без нея, само със закваска/, олио-1 с.л., сол, захар. Програма основна-3.30 часа.
 Hug

# 79
  • Мнения: 1 583
Отговарям малко със закъснение, но ето линкове: тук и тук
Аз моята закваска я направих по описанията в рецептата, само да добавя, че се образува коричка отгоре, която махах. Рецептата по която правих хляба е стандартна: вода- 300 мл, брашно-500 гр., закваска, една щипка мая прясна/следващия път ще опитам без нея, само със закваска/, олио-1 с.л., сол, захар. Програма основна-3.30 часа.
 Hug
Благодарско, очакваме резултатите и само със закваската  Grinning

# 80
  • тук
  • Мнения: 510
Записвам се и тук. Направих хляба с кисело мляко (не си спомням чия е рецептата  Cry).
Ужасно вкусен стана, но не искам да повтарям, затова чакам нещо ново и интересно някоя от вас да изпече и да сподели Simple Smile

# 81
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 526
Ето ТОВА е експеримента ми от тази вечер. Хляб с бира, маслини и босилек. Мирише много приятно, не знам обаче как е на вкус, защото сега го извадих от машината.

# 82
  • София
  • Мнения: 2 116
Отговарям малко със закъснение, но ето линкове: тук и тук
Аз моята закваска я направих по описанията в рецептата, само да добавя, че се образува коричка отгоре, която махах. Рецептата по която правих хляба е стандартна: вода- 300 мл, брашно-500 гр., закваска, една щипка мая прясна/следващия път ще опитам без нея, само със закваска/, олио-1 с.л., сол, захар. Програма основна-3.30 часа.
 Hug

Значи не си ползвала рецептата от горния линк, така ли? А какво ти беше брашното - ръжено или...и каква марка? А от закваската колко слагаш при твоята рецепта?

# 83
  • Мнения: 1 811
 Laughing
Димитрина, Пина, няма как да не ме разпознаете  Wink  Така ми казва моето съкровище, благодарение на което, на съкровището (оправи ми софтуера) сега мога да си покажа най-сетне козунака. Красавеца имам предвид. Ей го. Извинявам се за отвратителните снимки, ама апаратът трябва да заминава в коша.

Пина,   bouquet
Въпреки че сложих повече мая, втасването ми отне пак около цял ден. Но резултатът беше опияняващ.

Момичета, все повече ме зарибявате да пробвам и аз закваска. Ако се видя по-свободна, непременно ще изпробвам. То и аз от край време имам желание за черно хлебче, ама след като се провалих, опитите ми приключиха дотам и сега само ви се възхищавам.

# 84
  • София
  • Мнения: 3 817
dimitrina73, ползвах брашно добруджа 400 гр. и 100 гр. ръжено брашно. Закваската ми е горе-долу 1 суп. лъжица. Сега заредих машинката с една доза, този път само със закваска ще е хлебчето, пък ще видим какъв ще е резултата. Simple Smile

# 85
  • София
  • Мнения: 2 116
dimitrina73, ползвах брашно добруджа 400 гр. и 100 гр. ръжено брашно. Закваската ми е горе-долу 1 суп. лъжица. Сега заредих машинката с една доза, този път само със закваска ще е хлебчето, пък ще видим какъв ще е резултата. Simple Smile

Късно е да стискам палци, но все пак -  Peace успех!

# 86
  • Мнения: 513
dimitrina73, ползвах брашно добруджа 400 гр. и 100 гр. ръжено брашно. Закваската ми е горе-долу 1 суп. лъжица. Сега заредих машинката с една доза, този път само със закваска ще е хлебчето, пък ще видим какъв ще е резултата. Simple Smile

    Praynig Гелева, кажи какъв е резултата само със закваската без мая,  Wink че мъжо е по-нетърпелив и от мене, от като му казах , че си правила хляб със засваска.   Peace

# 87
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Кати,браво козунакът изглежда превъзходно,сигурно и на вкус е такъв. Peace
Ядките отгоре какви са?

# 88
  • Мнения: 1 811
Габи, белени бадеми са. Ама пак си нагарчат.

В момента правя козунак в машината. Бухна като бебешки ръчички и краченца. Радвам му се като малко дете през стъклото   Laughing После ще го снимам, ако не ми мине котка път. С тоя апарат  Rolling Eyes

# 89
  • Мнения: 1 811
Момичета, станал е пухкав, мек, голям. Абе невероятен.
Да си кажа честно не знам какви мерки сложих, но може би малко повече от половин доза по рецептата на Пина. Сложих 1 яйце, 1 изостанал белтък, още един белтък и малко от жълтъка за намазване. Значи 2 яйца. Млякото, захарта, олиото и маслото - малко над половината по рецептата. Брашното - на око. Забравих да сложа стафидите. Но беше почнал да втасва и реших при премесването да го направя. 1 1/2 часа преди края извадих вече започналото да втасва тесто, разделих го на три топки, усуках три фитила, посплесках ги, разстелих върху тях стафиди, навих си ги на рулца, разточих, усуках, сплетох - и обратно в машината да си довтасва. Докато плетох, капакът беше затворен, за да не бяга топлото. Изчаках да удвои поне 2 пъти обема си и тогава пуснах да пека. Тъй като не ми се стори достатъчно втасал, а се включи програмата за печене, спрях я, изчаках втасването и пуснах програма печене.
Въпреки че дозата беше по-малка, козунакът излезе над контейнерчето, стана мек, душица е. Чакам с нетърпение да го разчупя.

Общи условия

Активация на акаунт