Моят превъзходен ЧИЙЗКЕЙК!

  • 37 221
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 116
Здравейте bowuuНякоя от вас знае ли рецепта за "Чийз кейк", в която заедно със сиренето в крема се добавя 1 кутия подсладено кондензирано мляко?Предварително благодаря  bouquet

Ето в този чийзкейк има кондензирано мляко

Чийзкейк без печене с карамелова заливка

# 16
  • Мнения: 171
Здравей Tannita bowuuБлагодаря ти,за рецептата  bouquet"Чийз кейка" изглежда превъзходно.В най скоро време ще го направя  chef

# 17
  • София
  • Мнения: 6 291
Тази последната рецепта и аз ще я изпробвам!

Мерси, Танита!  bouquet

# 18
  • Мнения: 22 867
Здравей "labrex".Много ти благодаря за бързата реакция  bouquetЗа съжаление не са тези рецепти Sad."Чийз кейка",който издирвам съдържаше сирене "Рикота" или "Филаделфия" Rolling Eyes.Според теб,ако вместо Q извара сложа същото Q сирене  дали ще се получи добре newsm78Имам още едно питане:преди няколко месеца купувах сирене "Филаделфия" за сладкиши (или поне аз така реших,защото отгоре имаше ягодка)от "Пикадили",но в последно време изчезна SadИма обаче един вид без никакви картинки само с надписа(според мен е натурално).Някоя от вас опитвала ли го е?Ако отговора е положителен:солено ли е или наистина е натурално?

Няма проблем да замениш изварата със сирене, обикновено се прави обратното, закщото изварата е по-достъпна и по-евтина. Чийзкейка, според мен, със сирене е винаги по вкусен.

# 19
  • Мнения: 4 358
Здравейте bowuuНякоя от вас знае ли рецепта за "Чийз кейк", в която заедно със сиренето в крема се добавя 1 кутия подсладено кондензирано мляко?Предварително благодаря  bouquet

Ето в този чийзкейк има кондензирано мляко

Чийзкейк без печене с карамелова заливка

Точно като за мен.Мерси. Но ще пробвам и останалите.Искам да питам как от формата за торта местите кейка в поднос - като идърпвате хартията за печене леко ли - мен нещо ме е страх да не се разпадне и все от формата за торта режа, но с това рязане може и да я нащърбя а ми е новичка.

# 20
  • София
  • Мнения: 6 291
Аз го правя в откопчаваща се тава, стените се откопчават и остава само дъното, не го местя. Wink

# 21
  • Мнения: 7 091
.Искам да питам как от формата за торта местите кейка в поднос - като идърпвате хартията за печене леко ли - мен нещо ме е страх да не се разпадне и все от формата за торта режа, но с това рязане може и да я нащърбя а ми е новичка.

Аз го местя! Откопчавам си тортената форма ( ако видиш в моята темичка за черешовия чийзкейк съм обяснила как се слага алуминиево фолио ( предполагам и с хартия може да стане) отвътре и отвън на самата форма, има и линк към снимка), след това отрязвам от единия край фолиото, пренасям до чинията в която ще поставям кейка и издърпвам фолиото + подложката за торта много внимателно. Някой трябва да ти държи обаче чинията, в която ще го слагаш, а да не се размести.
По-лесно става отколкото изглежда написано  Peace

# 22
  • Мнения: 4 358
Tandoori - разгледах цялата галерия торти.Такова съвършенство - браво.Но не видях тази снимка с формата - два пъти гледах но не...... ooooh!

# 23
  • Мнения: 7 091
Tandoori - разгледах цялата галерия торти.Такова съвършенство - браво.Но не видях тази снимка с формата - два пъти гледах но не...... ooooh!

Бъни, ето тук има снимка( дръпни надолу на страницата, където има стъпка по стъпка рецептата, не пускай видеото с тортите, там го няма):
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/11/cherry-pecan-cheesc … e-to-die-for.html

# 24
  • Мнения: 1 182
Направих го вчера-страхотен е!Мерси за рецептата.  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 564
Малииииииии, и аз ще го пробвам, какъв конфитюр ползвате?

# 26
  • София
  • Мнения: 6 291
Направих го вчера-страхотен е!Мерси за рецептата.  bouquet
Много се радвам, че ви е харесал! Hug

... какъв конфитюр ползвате?
Взимам от Фантастико на Джем и Джем - горски плодове или боровинка.

# 27
  • Мнения: 1 564
Направих го вчера-страхотен е!Мерси за рецептата.  bouquet
Много се радвам, че ви е харесал! Hug

... какъв конфитюр ползвате?
Взимам от Фантастико на Джем и Джем - горски плодове или боровинка.
Много се навих, благодаря   chef  bouquet

# 28
  • Мнения: 7 420
  Хубава рецептичка! Thinking Simple Smile

# 29
  • Мнения: 292
Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите! newsm03

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Това е.Надявам се да го пробвате Simple Smile
А при специални поводи може да заместите изварата със сирене Маскарпоне или крема сирене newsm10

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! smile3525 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт