Моят превъзходен ЧИЙЗКЕЙК!

  • 37 223
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите! newsm03

За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Eninkata , а в крема изобщо ли не се слага захар? newsm78 Иначе сигурно ще е вкусно.

# 31
  • София
  • Мнения: 6 291
И аз това се замилих като прочетох рецептата. Thinking

Иначе е почти като моята, само дето е със заквасена сметана вместо сладкарска. Simple Smile

# 32
  • Мнения: 855
Ще ви предложа и моята рецепта за чийзкейк  Peace Става много бързо и е много вкусен  Grinning Рецептата ми е от моя приятелка, която живее в Кипър и когато си дойде тук винаги прави страшно много сладкиши   chef

Чийз кейк

За блатовете
1. Бисквити "Закуска"- 1 голям пакет
2. Масло- 200гр безсолно- (аз използвах Lirpak, само на тази марка намерих безсолно)
За крема
3. Сметана-220мл (Използвах Hopla, но не сладката.) Може да използвате и друга, но да е течна и да няма захар.
4, Захар- 1каф. ч.
5. Сирене Филаделфия-натурално- 1 пакет
6. Сок от изцеден лимон- 2 - 3суп.л. (може и повече или по-малко, зависи от предпочитанията ви)
По  желание се слага желатин, разтворен в 1/2 ч.ч. топла вода, това е ако сместа за крема е рядка. Но ако се следва рецептата няма да е необходим.
Отгоре се слага:
7. Сладко от боровинки ( гледайте да не е конфитюр, макар, че и с него ще стане, но там ги няма боровинките)

Бисквитите се натрошават в блендера на ситни трохи. Разтопявате маслото и го добавяте при бисквитите като разбърквате с лъжица, до получаването на смес подобна на мокър пясък. Слагате сместа в тава(моята е с махащо дъно) и я натепвате, за да се сбие и изравнявате. Това е блата. Слагате в хладилника, докато направите крема. С миксера разбърквате сметаната, захарта, сиренето и сока от лимон. Ако стане много гъсто добавете още малко сметана. След като крема е готов го разнасяте върху блата от бисквити. Оставяте да стегне няколко часа в хладилника и добавяте сладкото от боровинки отгоре. Пъхате в хладилника и като стегне и се охлади е готов за консумация. Надявам се, че ще сте доволни от резултата!




Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 09:51 от ive1ina

# 33
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аня Wink  -запаметих си рецептата и смятам скоро да я пробвам.

Танита-направих твоя чийзкейк с карамеловата заливка на майка ми за РД,стана страхотен,като престоя една нощ беше още по-вкусен.Само че заливката уж беше се постегнала,а като постоя в хладилника,малко се разтече надолу в тавата  newsm78
Дали е дошло много маслото,че беше на око.Пропуснах и лимоновия сок,че нямах,ако има връзка. newsm78

# 34
  • Мнения: 292
Момичета,относно захарта,мисля че може да си добавите в кремчето ако наистина не ви стига само в блата.Но по принцип на мен лично ми е достатъчно сладък кейка и така...На вкус е лек и не ти става тежко.Садостта му идва от сладкото-това от ягоди,което слагам аз,е доста сладичко...Но трябва да се пробва и тогава да се експериментира със съставките.Аз лично добавих от мен масло(в оригинала маслото е 1 пакетче,а аз добавям и половинка).Така че пробвайте.Много ми се иска да ви хареса! newsm10

# 35
  • Мнения: 4 358
пробвайте.Много ми се иска да ви хареса! newsm10

Аз смятам да го пробвам. Харесва ми ,че е без желатин. Хич недолюбвам желатинести работи. Тази събота ще запратям ръкави за коледните сладки живот и здраве. Дано и за кейка да остане време.

# 36
  • Мнения: 22 867

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! smile3525 newsm51

Направих го в по-обикновения вариант - с извара и сметана, блатът е от бисквити Закуска, много  лек чийзкейк се получи и се хареса. И понеже си падам по желираните неща, отгоре желирах сладкото от ягоди и череши. Grinning



Eninkata, благодаря за вкусната, лесна и бърза рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 16:17 от labrex

# 37
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
от къде тръгнах, и от тема на тема-ето ме при вас!ако не беше толкова късно,щях да хукна към магазина за продуктитеТУТАКСИ!от доста време ,за празници правя едни и същи "изпитани "неща!!!Сега реших,че ще си хапнем и нещо новичко!!!
п.п.май ще пробвам на Енинката Heart Eyes
А как да си желирам конфитюра?

# 38
  • Мнения: 22 867
от къде тръгнах, и от тема на тема-ето ме при вас!ако не беше толкова късно,щях да хукна към магазина за продуктитеТУТАКСИ!от доста време ,за празници правя едни и същи "изпитани "неща!!!Сега реших,че ще си хапнем и нещо новичко!!!
А как да си желирам конфитюра?

Аз разреждам сладкото с малко вода, изсипвам един желатин в чаша с малко студена вода /около 1/3 от чашата/ , като набъбне, слагам на огъня в купичка с вода, разбърквам на водна баня до разтопяване, смесвам с разреденото сладко, изсипвам върху чийзкейка във формата и това е. После в хладилника и се молиш по-бързо да се стегне. А на предишния, който правих, желирах компот от ананас.

Но не е задължителна да желираш, може направо да намажеш конфитюра или сладкото отгоре.

# 39
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
знам,че не е задължително,ама като е гарга-да е желирана Laughing Laughing Laughing
просто обичам желатин Crossing Armsблагодарско,labrex Hug

# 40
  • Мнения: 4 358
Да се отчета. В неделя спретнах един така наречен Чийзкейк. Казвам така наречен защото нищо не се получи. Нямах възможност да прочета тук и импровизирах.Моля кажете къде сбърках. Praynig Thinking
Накратко - за блат натрошени бисквити с 1 пакетче масло, малко канела за аромат.
За крема - 2 бр безсолна сметана, 1 заквасена сметана на Данон, пудла захар.Отгоре сладко от горски ягоди.Стоя в хладилника в тортена форма около 1 час. Като започнах да го режа се разпадна - иначе вкусно но на вид ужас и безумие.
Така като гледам явно без желатин не става а и трябва повече да стой в хладилника newsm78

# 41
  • Мнения: 22 867
Според мен, малко е стоял в хладилника. Аз напоследък правя вечер, а режа сутринта на другия ден. Иначе нямам търпение и все ми се иска да го опитам. Не пречи и един желатин да сложиш, но все едно, един час е много малко време за хладилника.

# 42
  • Мнения: 520
Енинката, а блата от бисквити не се пече, нали?
Много ми допада тази рецепта! Ще я пробвам!

Момичета, само да ви кажа нещо за заквасените сметани, ако още не сте се натъкнали на това - ако купувате кофички и я разбивате със захар за сладкиши - имайте пред вид, че само тази на Данон НЕ се разбива като хората, защото с мънички буквички и цифрички пише, че е 20% масленост, а не 30%

# 43
  • Мнения: 4 358
 Labrex bouquet - ще видим тази вечер как ще е.
Аз понеже не обичам желатин и затова така процедирах, но ще проверя като е стояр 24 часа в хладилника и ще кажа утре.

# 44
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
и аз го направих!Не че не стана,не че не се изяде,но имам чувството,че изварата трябваше да е с по-друг вкус!Беше безсолна ,но май се води"кашкавалена"(може и да бъркам!)
както и да е-формата отдавна е празна,измита и прибрана:)))

Общи условия

Активация на акаунт