Еклери - парено тесто от 2ч.ч. вода 1ч.ч. олио и 1ч.ч. брашно. Като изстине се добавят 3 яйца. Оформяш и печеш в тавичка. Аз този път ги пекох във формата за мъфини и се надуха добре. Като изстинат ги пълниш с крем(на мен лично ванилията ми харесва най-много).
Крем пита - Едно бутер тесто на бела. В тавата от печката изпичам по отделно двете кори. Оставям ги да изстинат хубаво и всяка една я разделям на две. След това се редят кора, крем, кора, крем, кора, крем, а последната кора се натрошава на ситно с ръце и се посипва върху крема. Става разкошно. Тази рецепта е от форума, но там беше с домашен крем, а аз я направих с този!
Торта - За блата 4 яйца, 2ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и ванилия. Изпича се пандишпана и като изстине се разделя на две. Двата блата се слепват с крема и отгоре се украсява по желание, аз със сметана предимно този път!
Ако има нещо неясно питай! Лек ден!
Бутер тестото точиш ли ги или го режиш на 2 парчета и печеш така? То не се ли надува много? Не мога да си го представя нещо, процеса на правенето.