Нещо с крем на д-р Йодкер със студено мляко?

  • 6 969
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Заповядай!
Еклери - парено тесто от 2ч.ч. вода 1ч.ч. олио и 1ч.ч. брашно. Като изстине се добавят 3 яйца. Оформяш и печеш в тавичка. Аз този път ги пекох във формата за мъфини и се надуха добре. Като изстинат ги пълниш с крем(на мен лично ванилията ми харесва най-много).

Крем пита - Едно бутер тесто на бела. В тавата от печката изпичам по отделно двете кори. Оставям ги да изстинат хубаво и всяка една я разделям на две. След това се редят кора, крем, кора, крем, кора, крем, а последната кора се натрошава на ситно с ръце и се посипва върху крема. Става разкошно. Тази рецепта е от форума, но там беше с домашен крем, а аз я направих с този!

Торта - За блата 4 яйца, 2ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и ванилия. Изпича се пандишпана и като изстине се разделя на две. Двата блата се слепват с крема и отгоре се украсява по желание, аз със сметана предимно този път!

Ако има нещо неясно питай! Лек ден!



Бутер тестото точиш ли ги или го режиш на 2 парчета и печеш така? То не се ли надува много? Не мога да си го представя нещо, процеса на правенето.   newsm78

# 16
  • София
  • Мнения: 18 679
А аз се чудя, като как се реже бутер тестото през средата? Цялото го вадиш опечено от тавата и го режеш през средата? Ми то не се ли натрошава като тръгнеш да го вадиш? Тавата подмазва ли се или се разчита на мазнината от тестото? Все си мисля, че ще го смачкам при ваденето, а така обичам крем-пита!!!

# 17
  • София
  • Мнения: 281
В един плик бутер тесто на бела има две отрязани парчета. Нищо неточа просто ги слагам едно след друго да се изпекат, като при първото парче леко подмазах тавата, но незнам дали е необходимо. Като се изпече то става твърдичко и внимателно с ножа го отлепям от тавата и го изваждам и след това го разрязвам на две през средата. Е, тук таме може и да се посчупи но това не е проблем нали се слагат едно до друго и се заливат с крем та то не си личи. А трохите които се получават си ги запазвам за отгоре. Това е! Ако има пак въпроси питайте!

# 18
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Решила съм утре да правя еклерите, та се зачудих как се прави парено тесто? Стъпка по-стъпка. Слага се на котлона водата и олиото и постепенно се добавя брашното ли? И каква гъстота трябва да се постигне?  И няма ли нужда от набухвател за да остане кухина която да се запълни после? newsm78 Иначе и аз е ползвам формата за мъфини. Laughing  

# 19
  • София
  • Мнения: 281
Решила съм утре да правя еклерите, та се зачудих как се прави парено тесто? Стъпка по-стъпка. Слага се на котлона водата и олиото и постепенно се добавя брашното ли? И каква гъстота трябва да се постигне?  И няма ли нужда от набухвател за да остане кухина която да се запълни после? newsm78 Иначе и аз е ползвам формата за мъфини. Laughing  
Слагат се на котлона водата и олиото да заврят и наведнъж се изсипва брашното. Бърка се бързо с дървена лъжица докато се отлепи от тенджерата. Маха се от котлона и се оставя да изтине напълно. След това се добавят едно по едно яйцата и се бърка докато стане гъсто тесто. Няма нужда от набухвател. Те се надуват достатъчно и вътре са кухи. Пиши как са се получили при теб.

# 20
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Решила съм утре да правя еклерите, та се зачудих как се прави парено тесто? Стъпка по-стъпка. Слага се на котлона водата и олиото и постепенно се добавя брашното ли? И каква гъстота трябва да се постигне?  И няма ли нужда от набухвател за да остане кухина която да се запълни после? newsm78 Иначе и аз е ползвам формата за мъфини. Laughing  
Слагат се на котлона водата и олиото да заврят и наведнъж се изсипва брашното. Бърка се бързо с дървена лъжица докато се отлепи от тенджерата. Маха се от котлона и се оставя да изтине напълно. След това се добавят едно по едно яйцата и се бърка докато стане гъсто тесто. Няма нужда от набухвател. Те се надуват достатъчно и вътре са кухи. Пиши как са се получили при теб.


ОК, мерси, непременно ще докладвам, а може и снимков материал да сложа.   Grinning   bouquet

# 21
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето ги, но май 1 пакетче крем не ми стигна, въпреки, че още не сме ги опитвали за да кажа със сигурност, но довечера като дойдат гостите тогава.

# 22
  • София
  • Мнения: 281
Estir станали са направо великолепни   chef ! На мен ми се напълниха 10 с едно пакетче т.е. за 2 не ми стигна.

# 23
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estir станали са направо великолепни   chef ! На мен ми се напълниха 10 с едно пакетче т.е. за 2 не ми стигна.

Благодаря!   bouquet Да..., другия път явно ще купя 2 кремчета. Аз ги пълних равномерно по малко на всички и с повтаряне докато свърши крема. Но добавих и малко сметана в крема, може би затова успях да ги напълня 12-те. И каквото успях да обера от съда размазах отгоре да не се виждат дупките от където съм ги пълнила, че ми се видя грозно. Абе аз хубаво си мислех вчера да купя още 1 кремче за всеки случай, но забравих да го впиша в списъка за покупки на мъжа ми, сега ме е яд.  ooooh! Но с добавка на топинг карамел и шоколад ще замацаме положението. Благодаря за рецептата!   bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 281
Така е като работим със списъци  Laughing! Много хубаво, че си се сетила за сметаната. Аз имах същата идея, но мъжа ми каза че имало само шоколадова и не купил, та нямах да сложа. С нея и крема става по-пухкав!

Общи условия

Активация на акаунт