Нещо с крем на д-р Йодкер със студено мляко?

  • 6 970
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Имам крем на д-р Йодкер със студено мляко, искам да го направя като пълнеж на нещо, но не знам на какво и с какво? Може ли да се пече или пържи като пълнеж на нещо и дали няма да се развали вкуса или да изсъхне много крема? Абе прием идеи всякакви.

# 1
  • Мнения: 5 001
Бишкотена торта ....за това се сетих наи-бързо.... Laughing

# 2
  • Мнения: 6 017
Бисквитена торта, правих такава онзи ден

# 3
  • Мнения: 1 464
Правих една торта с този крем и бисквитите на закуска,шоколадовите.
Значи топя бисквитите в компот и ги редя ,отгоре нареждам банани на кръгчета,отгоре крем.Приготвя се за 10мин и също за толкова се омита Crazy

# 4
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Предполагам, че би могла да направиш разновидност на шоколадовата торта на Лео с него  newsm78.

# 5
  • Мнения: 407
Правиш кекс и след като се изпече, го намазваш с крема на д-р йоткер.

# 6
  • Мнения: 539
Бутер тесто. Реже се правоъгълна форма (колкото е тавата) и се изпича. Изпеченото тесто (което се е надуло) се разрязва леко през средата(на горна и долна част) и се пълни с крема, отгоре може да се наредят плодове. Става нещо като крем пита.
Дано съм го написала разбираемо Mr. Green

# 7
  • Мнения: 8 952
Ние пък най обичаме така без нищо да си го хапваме тоя крем.   Laughing

# 8
  • Мнения: 162
              Аз му слагам и сметана на този крем и става много вкусен. Можеш да забодеш и по две пурички за по добър вид.

# 9
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Вчера направих торта с крем ванилия на доктор Йодкер.
Опекох два пандишпанени блата, рецептата е на Мимис  от БГ торта, необходими са за всеки блат 3 яйца, 2 пълни лъжици захар и 2 супени лъжици пшенично нишесте. Пекат се около 10 мин на 200 градуса, после ги сиропирах леко отгоре със захарен сироп, намазах с крем и най отгоре посипах шоколадови пръцици. Само че другия път ще изпека 3 блата, защото ми станаха тънки. Hug

# 10
  • Мнения: 116
Здравей тук пиша за пръв път ето една идея и от мен:
Лесна торта: нареждаш по дъното и стените на  една тава(форма за торта)  парчета от руло напр.шоколадово и изсипваш отгоре смес от крем на д-р Йодкер(шоколад) , малко пакетче обикновени бисквити (начупени на малки парчета), парченца шоколад или напоени в ром стафиди. Оставяш да се охлади и стегне крема. После обръщаш формата в поднос и тортата е готова - няма нужда от украса, защото парчетата руло остават отгоре и изглежда добре.
Аз слагам предварително фолио по формата за да се извади по-лесно после.

# 11
  • София
  • Мнения: 281
С този крем съвсем скоро правих крем пита, еклери, а вчера и торта. Ето и снимки:
   

# 12
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Торта "Наполеон"

# 13
  • На небето
  • Мнения: 5 530
С този крем съвсем скоро правих крем пита, еклери, а вчера и торта. Ето и снимки:
   

Дай рецептите, моля?  Praynig

# 14
  • София
  • Мнения: 281
Заповядай!
Еклери - парено тесто от 2ч.ч. вода 1ч.ч. олио и 1ч.ч. брашно. Като изстине се добавят 3 яйца. Оформяш и печеш в тавичка. Аз този път ги пекох във формата за мъфини и се надуха добре. Като изстинат ги пълниш с крем(на мен лично ванилията ми харесва най-много).

Крем пита - Едно бутер тесто на бела. В тавата от печката изпичам по отделно двете кори. Оставям ги да изстинат хубаво и всяка една я разделям на две. След това се редят кора, крем, кора, крем, кора, крем, а последната кора се натрошава на ситно с ръце и се посипва върху крема. Става разкошно. Тази рецепта е от форума, но там беше с домашен крем, а аз я направих с този!

Торта - За блата 4 яйца, 2ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и ванилия. Изпича се пандишпана и като изстине се разделя на две. Двата блата се слепват с крема и отгоре се украсява по желание, аз със сметана предимно този път!

Ако има нещо неясно питай! Лек ден!

# 15
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Заповядай!
Еклери - парено тесто от 2ч.ч. вода 1ч.ч. олио и 1ч.ч. брашно. Като изстине се добавят 3 яйца. Оформяш и печеш в тавичка. Аз този път ги пекох във формата за мъфини и се надуха добре. Като изстинат ги пълниш с крем(на мен лично ванилията ми харесва най-много).

Крем пита - Едно бутер тесто на бела. В тавата от печката изпичам по отделно двете кори. Оставям ги да изстинат хубаво и всяка една я разделям на две. След това се редят кора, крем, кора, крем, кора, крем, а последната кора се натрошава на ситно с ръце и се посипва върху крема. Става разкошно. Тази рецепта е от форума, но там беше с домашен крем, а аз я направих с този!

Торта - За блата 4 яйца, 2ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и ванилия. Изпича се пандишпана и като изстине се разделя на две. Двата блата се слепват с крема и отгоре се украсява по желание, аз със сметана предимно този път!

Ако има нещо неясно питай! Лек ден!



Бутер тестото точиш ли ги или го режиш на 2 парчета и печеш така? То не се ли надува много? Не мога да си го представя нещо, процеса на правенето.   newsm78

# 16
  • София
  • Мнения: 18 679
А аз се чудя, като как се реже бутер тестото през средата? Цялото го вадиш опечено от тавата и го режеш през средата? Ми то не се ли натрошава като тръгнеш да го вадиш? Тавата подмазва ли се или се разчита на мазнината от тестото? Все си мисля, че ще го смачкам при ваденето, а така обичам крем-пита!!!

# 17
  • София
  • Мнения: 281
В един плик бутер тесто на бела има две отрязани парчета. Нищо неточа просто ги слагам едно след друго да се изпекат, като при първото парче леко подмазах тавата, но незнам дали е необходимо. Като се изпече то става твърдичко и внимателно с ножа го отлепям от тавата и го изваждам и след това го разрязвам на две през средата. Е, тук таме може и да се посчупи но това не е проблем нали се слагат едно до друго и се заливат с крем та то не си личи. А трохите които се получават си ги запазвам за отгоре. Това е! Ако има пак въпроси питайте!

# 18
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Решила съм утре да правя еклерите, та се зачудих как се прави парено тесто? Стъпка по-стъпка. Слага се на котлона водата и олиото и постепенно се добавя брашното ли? И каква гъстота трябва да се постигне?  И няма ли нужда от набухвател за да остане кухина която да се запълни после? newsm78 Иначе и аз е ползвам формата за мъфини. Laughing  

# 19
  • София
  • Мнения: 281
Решила съм утре да правя еклерите, та се зачудих как се прави парено тесто? Стъпка по-стъпка. Слага се на котлона водата и олиото и постепенно се добавя брашното ли? И каква гъстота трябва да се постигне?  И няма ли нужда от набухвател за да остане кухина която да се запълни после? newsm78 Иначе и аз е ползвам формата за мъфини. Laughing  
Слагат се на котлона водата и олиото да заврят и наведнъж се изсипва брашното. Бърка се бързо с дървена лъжица докато се отлепи от тенджерата. Маха се от котлона и се оставя да изтине напълно. След това се добавят едно по едно яйцата и се бърка докато стане гъсто тесто. Няма нужда от набухвател. Те се надуват достатъчно и вътре са кухи. Пиши как са се получили при теб.

# 20
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Решила съм утре да правя еклерите, та се зачудих как се прави парено тесто? Стъпка по-стъпка. Слага се на котлона водата и олиото и постепенно се добавя брашното ли? И каква гъстота трябва да се постигне?  И няма ли нужда от набухвател за да остане кухина която да се запълни после? newsm78 Иначе и аз е ползвам формата за мъфини. Laughing  
Слагат се на котлона водата и олиото да заврят и наведнъж се изсипва брашното. Бърка се бързо с дървена лъжица докато се отлепи от тенджерата. Маха се от котлона и се оставя да изтине напълно. След това се добавят едно по едно яйцата и се бърка докато стане гъсто тесто. Няма нужда от набухвател. Те се надуват достатъчно и вътре са кухи. Пиши как са се получили при теб.


ОК, мерси, непременно ще докладвам, а може и снимков материал да сложа.   Grinning   bouquet

# 21
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето ги, но май 1 пакетче крем не ми стигна, въпреки, че още не сме ги опитвали за да кажа със сигурност, но довечера като дойдат гостите тогава.

# 22
  • София
  • Мнения: 281
Estir станали са направо великолепни   chef ! На мен ми се напълниха 10 с едно пакетче т.е. за 2 не ми стигна.

# 23
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estir станали са направо великолепни   chef ! На мен ми се напълниха 10 с едно пакетче т.е. за 2 не ми стигна.

Благодаря!   bouquet Да..., другия път явно ще купя 2 кремчета. Аз ги пълних равномерно по малко на всички и с повтаряне докато свърши крема. Но добавих и малко сметана в крема, може би затова успях да ги напълня 12-те. И каквото успях да обера от съда размазах отгоре да не се виждат дупките от където съм ги пълнила, че ми се видя грозно. Абе аз хубаво си мислех вчера да купя още 1 кремче за всеки случай, но забравих да го впиша в списъка за покупки на мъжа ми, сега ме е яд.  ooooh! Но с добавка на топинг карамел и шоколад ще замацаме положението. Благодаря за рецептата!   bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 281
Така е като работим със списъци  Laughing! Много хубаво, че си се сетила за сметаната. Аз имах същата идея, но мъжа ми каза че имало само шоколадова и не купил, та нямах да сложа. С нея и крема става по-пухкав!

Общи условия

Активация на акаунт