Защо е вреден маргарина?

  • 13 551
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 6 106
Хей, Лято! можеш ли да обясниш по какъв начин точно вреди... че аз бях слаба по химия и съм далеч от медицината... пък ми е много интересно на какво и как вреди конкретно ... Да мога да плашя всички дето го мажат на филии... Joy аз много обичах маргарин, но заради тези постоянно подмятани вредности и аз не купувам от години...  Crazy Пък ако не е толкова страшно може да си купя една кутия пак да се омажа...
Мисля, че това, което basilisk е дала като информация и линкове е доста добре обяснено, аз не бих могла по-добре Peace

# 46
  • Мнения: 210
Да, прочтох го вече... само ,че такива продукти използват в пекарните, в заведенията, в производството на сирена и разни други Sad  Давам си сметка,че е невъзможно да ги избегнем... гадна работа... дори като добавка към кравето масло Shocked

# 47
  • София
  • Мнения: 6 106
До 0% сигурно е невъзможно, но може да се намали до минимум консумацията на разни вафли, бисквити, корнфлейкс и т.н. Поне смятам да се опитам  Wink

# 48
  • Мнения: 1 896
Под потребителски натиск се има предвид, че ако по-малко хора ги купуват и повече търсят продукти без такива мазнини, предлагането ще се увеличи също.
Аз знам само два-три вида бисквити без транс мазнини, но си ги купувам, въпреки че са скъпички. Това мога да направя за момента.
Маргарин не употребяваме в нас, много е кофти на вкус освен всичко друго.

# 49
  • София
  • Мнения: 6 106
Би ли споделила кои са тези бисквити? (да ми спестиш взирането в дребния шрифт... BlushSimple Smile

# 50
  • Мнения: 1 896
Eдните се ето на тази фирма. От Пикадили ги купувам, но пак ще трябва да гледаш дребните букви, защото не всичките им продукти са без хидрогенирани мазнини. Точно тези на картинката са без де, а има и едни от многолистно тесто с пълнеж от шоколад, те също са без.
Другите са ето тези - виждала съм ги в Хит и в Пикадили, може би и другаде ги има.
Също е много гот човек да си прави сам такива неща, ама не винаги има време.

# 51
  • София
  • Мнения: 6 106
Мерси  bouquet, ще се наложи май да си отварям очите за тези бисквитки... и да запретна ръкави и да си усъвършенствам домашните меденки... Laughing
А на Милка шоколадът Ноазет е с масло, проверих, защото ми е  любим...

# 52
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Ако се готви с маргарин пак ли е вредно?  Thinking Има милион рецепти за сладкиши с маргарин...

# 53
  • София
  • Мнения: 62 595
Ако се готви с маргарин пак ли е вредно?  Thinking Има милион рецепти за сладкиши с маргарин...

Сигурно. Предполагам, че може да се замести с малко, но е по-скъпо

# 54
  • Мнения: 1 896
Ако се готви с маргарин пак ли е вредно?  Thinking Има милион рецепти за сладкиши с маргарин...
Ами пак е същото като да го намажеш на филия. Аз заменям с масло, мирише по-вкусно освен че не е толкоз вредно. А и истински готините рецепти са си с масло и без това. Хората са правили страхотни сладкиши много преди да измислят маргарина.

Общи условия

Активация на акаунт