Онези малките,кръглите с мармалада....

  • 25 516
  • 65
  •   1
Отговори
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
Търсим рецепти за всякакви малки сладки,слепени с мармалад?Решили сме с моето юначе да правим сладки!Засега той има опит с меденките-прави фигурки!От сърце молим за някоя рецепта -лесничка и вкусничка!Не искам да го разочаровам ,тъй като той преди мен ще бърза да си нацапа ръчичките с брашно! Grinning

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 21:46 от svra4eto

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей svra4eto!

Ето една много вкусна рецепта:

Линцерови сладки
Тези сладки са получили името си от известният град Линц в Австрия и са познати по света точно с това име.

Продукти:

500г брашно
250г масло (аз слагам комбинация 100г твърд маргарин и 150г масло)
200г пудра захар
2 яйца
по желание кората на един лимон

за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
пудра захар за поръсване

Приготовление:

Пресяваме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата. По желание прибавяме лимонената кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник).

Преди печене се разточва кора - 0,5см дебела и се изрязват различни формички - най-добре
е колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е  пълна, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.  Много внимавайте да не ги прегорите(особено ако са разточени по-тънко има такава опасност). Пекат се на около 170° до порозовяване - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.

Седмица преди Коледа се слепват със сладко и поръсват с пудра захар.




# 2
  • Мнения: 5 001
Ааааах колко са красиви и лесни.....natalyna ...  bouquet .И аз ще ги направя тези сладички,много са вкусни.

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 09:19 от TheNMaster

# 3
  • Мнения: 27 524
Не знам точно какви търсиш, но от слепените на мен любими са ми прасковките. Ето по коя рецепта си ги правя аз:

4 яйца,
1 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
1 кафена чашка кисело мляко
2 ванилии
1 бакпулвер
брашно.

Дозата е за доста сладки, ако няма да има гости, намали я наполовината. Може да слепиш и с гъст крем ванилия (от пудинг например или маслен) или с гъст мармалад. Аз лично боя не знам къде има, та не си ги оцветявам, както би трябвало  Crazy

В дълбок съд си разбиваш яйцата и захарта, добавяш бакпулвера и млякото. На тънка струйка и олиото. Разбиваш докато се стопи захарта. Накрая слагаш брашното и ванилията. Омесваш меко тесто, така че точна мярка за брашното не знам. Късаш парченца колкото орех и нареждаш на разстояние в намаслена тавичка. Печеш до зачервяване. След като се изпекат и охладят (трошат се горещи) издълбаваш малко от дъното и смесваш трохите с мармалада или крема. Аз най си ги харесвам с шипков мармалад. Ако имаш боя - разтваряш я в две купички и топваш всяка от слепените половинки. Аз си сипвам само топла вода с малко ванилия да ги намокря леко и докато са мокри овъргалвам в кристална захар. Това е  Hug

# 4
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
natalyna, и аз много искам да направя твоите сладки,само не разбирам не може ли да си ги направя 2-3 дена преди Коледа и направо
тогава и да си ги слепя или има някакво технологично време,което трябва да се изчака  newsm78

# 5
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
gabolina правя ги обикновено около 2 седмици преди Коледа, а ги лепя по-късно, защото колкото по-дълго стоят толкова са по вкусни и меки. Иначе са леко хрупкави, но пак вкусни  CrazySimple Smile Затова съм писала така. И тъй като обикновено преди Коледа трябва да се правят много неща, мисля че е чудесно, ако работата може да се разпредели, да не е наведнъж. За желаещите да хапват веднага - няма проблем - мажете веднага - за ден-два омекват и се топят в устата!

# 6
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
хич няма да чакаме Коледа!Трябва да сме сигурни преди това,а не да се излагаме за празника:)))Благодарско!!!
а прасковките са сладките,които помня от баба ми!Имайки предвид,че съм дъртичка,значи от отдавна ще е ....Тогава нямаше никакво разнообразие на сладки,както е сега!Но това не трябва да е удобен повод да се отказваме да цапаме тавите у дома,нали? Laughing
Нали за боядисването на сладки може да се ползва и боя за боядисване на яйца?Мисля,че на пакетчетата пише ,че е и за сладкарски цели става и е безвредна?

# 7
  • Русе
  • Мнения: 410
Тези сладки на Наталина са страхотни! Много вкусни и лесни за правене. Направи ги тях, няма да съжаляваш!

# 8
  • Мнения: 1 029
наталина,това са най-вкусните сладки!!!  bouquetднес ги направихбез да претендирам за някакви сладкарски умения Grinning

рецептата ти е чудесна

# 9
# 10
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
А дали сладките ще станат само с обикновен пълномаслен маргарин? newsm78 Или да комбинирам маргарин и чисто масло?.
Запалиме по тези сладчици утре ще си купя и формички за тях че ги харесах но рецепта нямам Embarassed

# 11
  • Мнения: 1 029
А дали сладките ще станат само с обикновен пълномаслен маргарин? newsm78 Или да комбинирам маргарин и чисто масло?.
Запалиме по тези сладчици утре ще си купя и формички за тях че ги харесах но рецепта нямам Embarassed

аз ги направих само с маргарин и пак станаха страшно вкусни Grinning

# 12
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
А бе какво стана-аз попитах и се назландисвам,а вече ме изпреварили!Смятах да ги замеся тази вечер,да преспят и на сутринта да се развихрим!Нали било хубаво да престоят?(ах,гладници такива) eat

# 13
  • Вече на село
  • Мнения: 569
За да не се повтарям - тестото на Блонди разточвам и изрязвам с чашка кръгчета, които пека. Слепвам с мармалад. В дълбока купичка предварително съм направила какаова смес от вода, захар, какао и масло без определение пропорции и в нея претъркулвам слепените сладки, които придържам в средата, след което същото правя, но в смлени орехи, които полепват. Така се оцветяват на около 1-1,5 см само краищата на кръгчетата.

# 14
  • Мнения: 1 029
А бе какво стана-аз попитах и се назландисвам,а вече ме изпреварили!Смятах да ги замеся тази вечер,да преспят и на сутринта да се развихрим!Нали било хубаво да престоят?(ах,гладници такива) eat


 Laughingхич даже не изчаках Grinningпък и почти ги изядох, уж за мъжлето изненада беше Grinning

# 15
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
надявам се поне на детето да си дала да опита!:)))))
изритвам се от компютъра и беж в кухнята,че огладнях  chef

# 16
  • Мнения: 1 029
надявам се поне на детето да си дала да опита!:)))))
изритвам се от компютъра и беж в кухнята,че огладнях  chef


ми,то грешка направих че му дадох Laughingеи до сега бърках втора доза  chef

# 17
  • Мнения: 40
Сладките на Наталина са мн сполучливи и ефектни.Аз ще предложа една изпитана рецепта,която е мн лесна за изпълнение.
Необходимите продукти са:
1 пак.бисквити Закуска
мармалад  за слепване
шоколадова глазура
кокосови и орехови стърготини
Бисвитите се слепват по две с мармалад и се оставят да омекнат за около 2-3 часа.След това с остър нож се нарязат на квадратчета или по диагонал на триъгълници.Потапят се в шоколадова глазура и се овалват в стърготините.Бързи,лесни и сравнително евтини,тези сладки са и доста вкусни.

# 18
# 19
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Тръгвам да търся формички за сладките на  natalyna .Ако някоя мама от Пловдив може да ме опъти къде има подобни  ще съм й много благодарна. Peace Може и на лични,за да не разводняваме темата.

# 20
  • Мнения: 2 724
С тестото на Наталина приготвям курабийки "Мечета".
Изрязвам четен брой кръгчета и на половината от тях изрязвам малки кръгчета за очички ,изрезките залепям като уши, за носле се
прави мъничко топченце . След изпичане се слепват от двата вида с шипков или друг мармалад. Peace
А прасковите ,които Блонди е публикувала са страхотни  Peace.
Аз ги пълня с натрошените изрезки, напоени със сок от компот ,прибавям размекнато масло, ванилия или лимон ,счукани орехи и какао или шоколад .След като ги напълня, ги слепвам с мармалад, потапям ги в жълта и червена боя и ги овалвам в кристална захар,
накрая забождам листенца от чимшир .

# 21
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
aleks, мечетата са чудесно предложение, а и мога да ги направя с подръчни средства.Малката много ще им се радва. Grinning

# 22
  • На небето
  • Мнения: 5 530
natalyna един спешен въпрос, че сега ги правя, 1 се пекат и след това се пълнят нали????

# 23
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Да, да - нали съм писала, че ги мажа с мармалада дори след 2 седмици, ако искам да ги направя по-рано!  Peace

Успех!  bouquet

gabolina, ако не намериш формички ползвай чаша за изрязване на големите кръгчета и халка или някакво друго кръгче за изрязване на малките. (Това е по идея на Сладка хапка! Hug) Peace

# 24
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
Срам,срам,голям срам!!!Отдавна не се бях дънила така!Тестото ми се наложи да го дооправям с още брашно,че лепнеше!!!Криво-ляво се оформиха фигурките!Виж,като им ръснах и малко пудра захар отгоре,почти замаскирахме положението:)))))) Laughing Laughing Laughing
п.п
Говоря за първата рецепта!!аз всъщност сложих обикновена захар в тестото,а не пудра!!!може и това да е причината,което не пречи,половината доза вече да е изконсумирана !Трябвало да се чака......а бе ,народът е гладен newsm62

# 25
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Да, точно от захарта ти е станало по-течно тестото.
Е добре поне, че са се изяли:) Peace

# 26
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Ето и още една рецепта,подобна на тази на Наталина
Масленки с мармалад
1 кафена чашка мас
1 кафена чашка пудра захар
1 яйце 1 с.л. лимонов сок
около 300 г брашно,мармалад,ром
Разбиват се с дървена лъжица маста,яйцето,захарта и лимоновия сок,добавя се брашното и се замесва меко тесто.Не трябва да се меси дълго,за да не стане жилаво.Разточва се на кора 2-3 мм и с формичка или чашка изрязваме равен брой кръгчета и шайбички. Изрязването на шайбичките може да стане с напръстник или с подходящ размер тубичка от лекарства.Нареждат се в ненамазана тава,пекат се в умерена фурна,но трябва да останат бели.Като изстинат,залепваме сладките две по две с мармалад,смесен с малко ром.

# 27
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
И аз мисля да ги направя тези сладки за Коледа,изглеждат лесни и вкусни. Heart Eyes

# 28
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
айде добре ще си призная,че ме домързя да смеля захар (нямах готова)на кафемелачката и затова набутах захар на кристали!!!После,като трябваше да маскирам грозните фигурки обаче,много пъргаво извадих машинката Laughing
blondi ли даде рецептата за прасковки?Някой да каже за крема(варианта без мармалад)прясно мляко,смлени орехи....някъде я четох,ама а сеге де! newsm78

# 29
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
gabolinaсъщите форми като на наталина аз си купих миналата година от ТСМ,заради нея.Като ги видях тези сладки пощурях и тогава си купих форми....наистина са мн.вкусни,и да омекват след 2-3 дни след като се слепят със сладкото...
имам и мн.сполучлива рецепта са прасковки,подобна на Блонди,обаче със амон.сода,но вече всички спят и не ми се става да ходя да вземам тетрадката с рецепти да шумя,така,че ако има желаещи утре вечер съм на линия....

# 30
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
айде добре ще си призная,че ме домързя да смеля захар (нямах готова)на кафемелачката и затова набутах захар на кристали!!!После,като трябваше да маскирам грозните фигурки обаче,много пъргаво извадих машинката Laughing
blondi ли даде рецептата за прасковки?Някой да каже за крема(варианта без мармалад)прясно мляко,смлени орехи....някъде я четох,ама а сеге де! newsm78
Имай на предвид,че щом Наталина е дала така рецептата с точнотези продукти,точнотакива трябва да използваш Peace
отначало и аз като теб,но като видях резултата,че не става,вече обезателно се придържам към рецептата,то така и трябва да е ама аз....нали затова е рецепта иначе е свободно съчинение Joy.Но като съвет ти го казвам,да не се обидиш Hug

# 31
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
значи  утре чакаме прасковките-важното е да има разнообразие на курабетата!!! newsm60
а и аз така -типично по български-аз ще сложа от другото,щото то ще е горе-долу като същото Laughing Laughing Laughing
лошата вест е ,че няма да има материал за пробване след2-3дни,да ги видим дали омекват!!!налага се да ви се доверя безрезервно newsm22

# 32
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето  направих ги, но сложих кората от 1 лимон и половина и 1 с.л. лимонов сок. Вкуса се промени коренно. Станаха страхотни и гостите ги омахаха за нула време. Щом и на мен ми харесаха при условие, че не обичам сладко.  Hug Едвам ги опазих от мъжа ми докато пристигнат гостите. Направих ги с шипков мармалад, мислех да ги пълня и с шоколад, но... не бях сигурна за вкуса как ще се получи.

Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 11:45 от Estell

# 33
  • Мнения: X
natalyna, рецептата ти е чудесна ! Реших да я изпробвам, но някои неща не са ми ясни. Брашното всичкото ли се замесва или остава малко за разточването на корите? А, фигурките в намаслена и набрашнена тава ли се слагат да се пекат? Дано ме разбирате.... за пръв път ми е...приготвянето на сладки!


# 34
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Първо искам да благодаря на natalyna за хубавата рецепта. Само дето не могат и 1 ден да издържат толкова бързо се излапват, за Коледа пак ще направя но двойна доза, че тези са малко за повечко хора, само не знам как и къде ще ги крия от мъжа ми.  ooooh!

Гогиева аз лично сложих брашно на око, овалях тестото в мазнина преди да го прибера в хладилника и при точенето също използвах мазнина. Сложих 6 с.л. захар (мисля, че 1 с.л. е 50гр.  newsm78 ), така с грамажа се обърквам и ми дойдоха добре като сладост.

# 35
  • На небето
  • Мнения: 5 530
aleks имаш ли снимки да ги покажеш? Praynig Praynig Praynig

# 36
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
natalyna, рецептата ти е чудесна ! Реших да я изпробвам, но някои неща не са ми ясни. Брашното всичкото ли се замесва или остава малко за разточването на корите? А, фигурките в намаслена и набрашнена тава ли се слагат да се пекат? Дано ме разбирате.... за пръв път ми е...приготвянето на сладки!

Здравей Гогиева!

Брашното се слага цялото. Това тесто е маслено тесто и почти не лепи, за разточване е необходимо само поръсване на мястото където ще разточваш. Фигурките се слагат само в намазнена тава. С брашно се поръсват формите или тавичките само за печене на по-течни теста - кексове, сладкиши, блатове!

Успех!

# 37
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
аз пък само си набрашних тавата!имайки предвид,че оклепах предварително нещата(досвидя ми се пудрата захар) Rolling Eyes,с печенето се справих на 6!!!

# 38
  • На небето
  • Мнения: 5 530
аз пък само си набрашних тавата!имайки предвид,че оклепах предварително нещата(досвидя ми се пудрата захар) Rolling Eyes,с печенето се справих на 6!!!

Аз пък я омазних тавата. newsm78

# 39
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
браво на всички нас!
няма да чакам друг да ни похвали,я! Laughing Laughing

# 40
  • Мнения: 188
блонди,
днес реших да направя прасковките, но нещо не ми бухнаха както трябва и станаха доста твърди! на каква тем ги печеш? а и май доста намазних тавата! иначе на вид ги докарах, утре ще снимам! а и колко трябва да са натопени в разтвора с боята? по спомени като сам ги яла са доста мекички!
мерси предварително!

# 41
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
мисля си,че като престоят с мармалада известно време(което както всички разбрахме никой не спазва Laughing Laughing)ще омекнат!но все пак нека Блонди да разясни тайната  chef

# 42
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ето  направих ги, но сложих кората от 1 лимон и половина и 1 с.л. лимонов сок. Вкуса се промени коренно. Станаха страхотни и гостите ги омахаха за нула време. Щом и на мен ми харесаха при условие, че не обичам сладко.  Hug Едвам ги опазих от мъжа ми докато пристигнат гостите. Направих ги с шипков мармалад, мислех да ги пълня и с шоколад, но... не бях сигурна за вкуса как ще се получи.


Estell--чудесно ти изглеждат сладките,браво.Аз по-нататък ще ги правя,че няма да ги опазя до Коледа.

# 43
Преди години линцерите ми бяха от любимите сладки  Blush

# 44
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Здравейте, направих ги и аз Линцерите,но допуснах малка тъпа грешка Crazy-намазах ги с домашно сладко,което е малко по-рядко от мармалад, по едно време се светнах,че тече от сладките и оставих една част ненамазани. Утре ще търся гъст мармалад,а може да пробвам и с течен шоколад. Ето какво излезе при мен

# 45
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Здравейте, направих ги и аз Линцерите,но допуснах малка тъпа грешка Crazy-намазах ги с домашно сладко,което е малко по-рядко от мармалад, по едно време се светнах,че тече от сладките и оставих една част ненамазани. Утре ще търся гъст мармалад,а може да пробвам и с течен шоколад. Ето какво излезе при мен


И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78

# 46
  • Варна
  • Мнения: 5 193

И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Не е мед,а сладко от праскови.Моите ги мазах студени,не се е разтекло от топлото,а от това,че е малко по-рядко сладкото,обаче...станаха много меки,понеже отдолу се напоиха с изтеклото сладко

# 47
  • На небето
  • Мнения: 5 530

И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Не е мед,а сладко от праскови.Моите ги мазах студени,не се е разтекло от топлото,а от това,че е малко по-рядко сладкото,обаче...станаха много меки,понеже отдолу се напоиха с изтеклото сладко

О, супер иначе стават по-твърдички, кто курабийки. Но са много вкусни, благодаря за рецептата на natalyna .   bouquet

# 48
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
и моите бяха
 от твърдичките!Ама аз сама си прецакаках курабетата-нали им изсипах вътре кристална захар doh и после трябваше да "дооправям"нещата с още.....и още....брашно Laughing Laughing Laughing
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН smile3532

# 49
  • На небето
  • Мнения: 5 530
и моите бяха
 от твърдичките!Ама аз сама си прецакаках курабетата-нали им изсипах вътре кристална захар doh и после трябваше да "дооправям"нещата с още.....и още....брашно Laughing Laughing Laughing
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН smile3532

Ама това заради кристалната захар ли е? Shocked И аз сложих такава.

# 50
  • Мнения: 481
Здравейте, ето малко предколедно настроение с рецептата за сладки на natalyna:

Днес, с Наталия (natalia_n) решихме да изпробваме рецептата, но от сладките не остана нито една за отлежаване. Понеже нямахме формички, използвахме чаша, но пак станаха красиви. Сладките са слепени с конфитюр от смокини, който много хубаво се върза с лимоновата кора. Понеже се изядоха веднага си останаха леко хрупкави, но следващите дози смятаме да ги оставим да отлежат.
Рецептата е вече изпробвана и ще се повтори в най-скоро време, само че в утроена или четворна доза  Laughing. Сега имаме отговорната задача да си намерим и формички с коледни мотиви. Ако имаме шанс ще пуснем и снимков материал от следващите опити.

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 22:04 от lady di

# 51
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
отгоре с напръстниче ли правите малките дупки?
и още един въпрос-стриктно ли ги правите с масло!Аз ги направих с маргарин,но"импровизирах" Laughing Laughing Laughingсъс захарта!

# 52
  • Мнения: X
Аз също изпробвах рецептата. Резултатът беше чудесен. Аз ги слепих с мармалад от сини сливи, но той е доста гъст и ми се струва, че за това не омекнаха много добре. За един ден ги изядохме и нищо не остана за снимка, но другия път обещавам да покажа.

# 53
  • Мнения: 481
Поради липса на подходящ инструмент, малките дупчици ги правих с един накрайник за шприц, а тестото омесих само с масло. Беше ми за първи път, до сега не бях месила нищо друго, но се оказа че това тесто не е голяма философия.

# 54
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
lady di,ако търсиш коледни формички има в Кауфланд,аз си взех от там Peace

# 55
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Аааа, момичета - чудесни са станали сладките ви! Hug Heart Eyes

Гогиева и с мармалад от сини сливи омекват, но ще трябва да престоят поне 4-5 дни:)

lady di наистина тестото не е сложно само трябва малко месене, за да се споят всички продукти добре!  bouquet

# 56
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
наталина, Hug Hugколко мами само подкукоросахме с тези сладки,а???
благодарско за вкусната рецепта  bouquet

# 57
  • Мнения: 5 001
Ха такаааа,аз тая събота ги почвам Линцеровите сладки....Ще се изявявам значи  Joy ....Божеее,и на мен ми дойде вдъхновението да правя нещо сладко(аз по принцип не обичам сладки неща ама.....за всичко си има първи път..... hahaha ).Обърнах на опаки града ,за да търся формички, метални с хубава форма(че все едни пластмасови ми предлагат...).Най-накрая намерих.....да видим след толкова канене какво ще излезе накрая....Дано не се изложа....

# 58
  • Мнения: 504
Намерих си формички, обиколих целия град, но всички са един размер т.е. за да се покаже сладкото трябва да измисля някакъв вариант  newsm78 . Инак омесих тестото изкарах го на терасата и утре се почва да видим каква ще я сътворя .

# 59
  • Мнения: X
rema, за да се покаже сладкото в средата на формичката направи отвор - аз използвах капачка от химикал /може и от фулмастер/ и с нея правих кръглия отвор в средата.

# 60
  • Мнения: 481
Моите сладки станаха леко твърди, но понеже не останаха не можах да разбера дали ще омекнат от мармалада след време. Свекърва ми ги опита още пресни и каза, че хрупкат защото съм месила тестото повече отколкото трябва. Тя прави подобни сладки, но нейните са си мекички и сипкави веднага след печенето и такива си остават с дни. При вас как се получиха, ако може и natalyna да разясни дали е нормално да станат леко твърди и хрупкави след като се извадят от фурната?

# 61
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Опс.... оправям се - обърках темите!  Embarassed
Мислих, че говориш за меденките(а те са в другата тема)! Crazy

Сега - с масло ли ги прави? Ако да от това е. Свекърва ти най-вероятно прави с мас и затова са веднага меки. Но пък с масло (масло+маргарин) вкуса е различен - по-богат като че ли. Разбира се, че щяха да омекнат от мармалада.

Още веднъж извинявай за объркването - изкрейзих вече! Mr. Green Hug

Последна редакция: нд, 09 дек 2007, 23:14 от natalyna

# 62
  • Мнения: 5 001
Наталина...   bouquet   bouquet   bouquet  за рецептата на Линцеровите сладки.Направих ги.Станаха! Много красиви станаха,за да направя дупчица използвах капачка от един боди спрей и стана страхотно!Нямам апарат,затова нямам снимков материал.Сега седят в една кутия за обувки(естествено облицована с чиста хартия) на балкона и чакат седмицата преди празниците....Е, аз намазах  няколко с ягодово сладко и ги поръсих с пудра захар за да видя как стои....ееее много красиво е..... Добре,че има такива майсторки като теб,които да ни напътстват та и ние да изпитваме удоволствие от творенията си...  bouquet

# 63
  • Мнения: 11 747
Темата май се е поизчерпала вече, но аз чак сега я виждам.
Ще дам рецепта за разкошни сладки, които се слепват, но нямам снимка.

Ирондел
5 яйца; 200гр пудра захар; 260гр кр. масло; 400гр брашно; 1 ванилия; 50гр какао; мармалад за слепване - 200гр.
Първо се разбива размекнатото кр. масло със захарта.Прибавят се яйцата цели и ванилията.Прибавя се брашното размесено с какаото на части с леко разбъркване.

Оформят се, върху хартия за печене малки бишкотки.Шприцоват се с дуй (шприц, който е объл) с дебелина 1см.Малките бишкотки да са дълги 3-4см.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200-180 градуса за 10 мин или по-малко.
Слепват се с мармалада.
Разбира се може и друга форма да им се придаде, каквато ви харесва! Peace
Като са слепени може да се напръскат с разтопен шоколад или да се потопят до половина в разтопен шоколад или друга украса по вашия вкус и фантазия! Flutter

# 64
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Ако може да ме насочите към някоя марка или вид мармалад ,който използвате за слепването на сладките. Нямам си на идея кой е добър? newsm78 Единственият мармалад който купувам е малинов но той май не е подходящ за сладките заради семчиците.

# 65
  • Мнения: 5 001
Ако може да ме насочите към някоя марка или вид мармалад ,който използвате за слепването на сладките. Нямам си на идея кой е добър? newsm78 Единственият мармалад който купувам е малинов но той май не е подходящ за сладките заради семчиците.
Аз ги слепих със ягодов....много добре се получи.И красиво и вкусно....  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт