Онези малките,кръглите с мармалада....

  • 25 517
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
айде добре ще си призная,че ме домързя да смеля захар (нямах готова)на кафемелачката и затова набутах захар на кристали!!!После,като трябваше да маскирам грозните фигурки обаче,много пъргаво извадих машинката Laughing
blondi ли даде рецептата за прасковки?Някой да каже за крема(варианта без мармалад)прясно мляко,смлени орехи....някъде я четох,ама а сеге де! newsm78
Имай на предвид,че щом Наталина е дала така рецептата с точнотези продукти,точнотакива трябва да използваш Peace
отначало и аз като теб,но като видях резултата,че не става,вече обезателно се придържам към рецептата,то така и трябва да е ама аз....нали затова е рецепта иначе е свободно съчинение Joy.Но като съвет ти го казвам,да не се обидиш Hug

# 31
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
значи  утре чакаме прасковките-важното е да има разнообразие на курабетата!!! newsm60
а и аз така -типично по български-аз ще сложа от другото,щото то ще е горе-долу като същото Laughing Laughing Laughing
лошата вест е ,че няма да има материал за пробване след2-3дни,да ги видим дали омекват!!!налага се да ви се доверя безрезервно newsm22

# 32
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето  направих ги, но сложих кората от 1 лимон и половина и 1 с.л. лимонов сок. Вкуса се промени коренно. Станаха страхотни и гостите ги омахаха за нула време. Щом и на мен ми харесаха при условие, че не обичам сладко.  Hug Едвам ги опазих от мъжа ми докато пристигнат гостите. Направих ги с шипков мармалад, мислех да ги пълня и с шоколад, но... не бях сигурна за вкуса как ще се получи.

Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 11:45 от Estell

# 33
  • Мнения: X
natalyna, рецептата ти е чудесна ! Реших да я изпробвам, но някои неща не са ми ясни. Брашното всичкото ли се замесва или остава малко за разточването на корите? А, фигурките в намаслена и набрашнена тава ли се слагат да се пекат? Дано ме разбирате.... за пръв път ми е...приготвянето на сладки!


# 34
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Първо искам да благодаря на natalyna за хубавата рецепта. Само дето не могат и 1 ден да издържат толкова бързо се излапват, за Коледа пак ще направя но двойна доза, че тези са малко за повечко хора, само не знам как и къде ще ги крия от мъжа ми.  ooooh!

Гогиева аз лично сложих брашно на око, овалях тестото в мазнина преди да го прибера в хладилника и при точенето също използвах мазнина. Сложих 6 с.л. захар (мисля, че 1 с.л. е 50гр.  newsm78 ), така с грамажа се обърквам и ми дойдоха добре като сладост.

# 35
  • На небето
  • Мнения: 5 530
aleks имаш ли снимки да ги покажеш? Praynig Praynig Praynig

# 36
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
natalyna, рецептата ти е чудесна ! Реших да я изпробвам, но някои неща не са ми ясни. Брашното всичкото ли се замесва или остава малко за разточването на корите? А, фигурките в намаслена и набрашнена тава ли се слагат да се пекат? Дано ме разбирате.... за пръв път ми е...приготвянето на сладки!

Здравей Гогиева!

Брашното се слага цялото. Това тесто е маслено тесто и почти не лепи, за разточване е необходимо само поръсване на мястото където ще разточваш. Фигурките се слагат само в намазнена тава. С брашно се поръсват формите или тавичките само за печене на по-течни теста - кексове, сладкиши, блатове!

Успех!

# 37
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
аз пък само си набрашних тавата!имайки предвид,че оклепах предварително нещата(досвидя ми се пудрата захар) Rolling Eyes,с печенето се справих на 6!!!

# 38
  • На небето
  • Мнения: 5 530
аз пък само си набрашних тавата!имайки предвид,че оклепах предварително нещата(досвидя ми се пудрата захар) Rolling Eyes,с печенето се справих на 6!!!

Аз пък я омазних тавата. newsm78

# 39
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
браво на всички нас!
няма да чакам друг да ни похвали,я! Laughing Laughing

# 40
  • Мнения: 188
блонди,
днес реших да направя прасковките, но нещо не ми бухнаха както трябва и станаха доста твърди! на каква тем ги печеш? а и май доста намазних тавата! иначе на вид ги докарах, утре ще снимам! а и колко трябва да са натопени в разтвора с боята? по спомени като сам ги яла са доста мекички!
мерси предварително!

# 41
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
мисля си,че като престоят с мармалада известно време(което както всички разбрахме никой не спазва Laughing Laughing)ще омекнат!но все пак нека Блонди да разясни тайната  chef

# 42
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ето  направих ги, но сложих кората от 1 лимон и половина и 1 с.л. лимонов сок. Вкуса се промени коренно. Станаха страхотни и гостите ги омахаха за нула време. Щом и на мен ми харесаха при условие, че не обичам сладко.  Hug Едвам ги опазих от мъжа ми докато пристигнат гостите. Направих ги с шипков мармалад, мислех да ги пълня и с шоколад, но... не бях сигурна за вкуса как ще се получи.


Estell--чудесно ти изглеждат сладките,браво.Аз по-нататък ще ги правя,че няма да ги опазя до Коледа.

# 43
Преди години линцерите ми бяха от любимите сладки  Blush

# 44
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Здравейте, направих ги и аз Линцерите,но допуснах малка тъпа грешка Crazy-намазах ги с домашно сладко,което е малко по-рядко от мармалад, по едно време се светнах,че тече от сладките и оставих една част ненамазани. Утре ще търся гъст мармалад,а може да пробвам и с течен шоколад. Ето какво излезе при мен

Общи условия

Активация на акаунт