Онези малките,кръглите с мармалада....

  • 25 517
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Здравейте, направих ги и аз Линцерите,но допуснах малка тъпа грешка Crazy-намазах ги с домашно сладко,което е малко по-рядко от мармалад, по едно време се светнах,че тече от сладките и оставих една част ненамазани. Утре ще търся гъст мармалад,а може да пробвам и с течен шоколад. Ето какво излезе при мен


И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78

# 46
  • Варна
  • Мнения: 5 193

И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Не е мед,а сладко от праскови.Моите ги мазах студени,не се е разтекло от топлото,а от това,че е малко по-рядко сладкото,обаче...станаха много меки,понеже отдолу се напоиха с изтеклото сладко

# 47
  • На небето
  • Мнения: 5 530

И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Не е мед,а сладко от праскови.Моите ги мазах студени,не се е разтекло от топлото,а от това,че е малко по-рядко сладкото,обаче...станаха много меки,понеже отдолу се напоиха с изтеклото сладко

О, супер иначе стават по-твърдички, кто курабийки. Но са много вкусни, благодаря за рецептата на natalyna .   bouquet

# 48
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
и моите бяха
 от твърдичките!Ама аз сама си прецакаках курабетата-нали им изсипах вътре кристална захар doh и после трябваше да "дооправям"нещата с още.....и още....брашно Laughing Laughing Laughing
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН smile3532

# 49
  • На небето
  • Мнения: 5 530
и моите бяха
 от твърдичките!Ама аз сама си прецакаках курабетата-нали им изсипах вътре кристална захар doh и после трябваше да "дооправям"нещата с още.....и още....брашно Laughing Laughing Laughing
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН smile3532

Ама това заради кристалната захар ли е? Shocked И аз сложих такава.

# 50
  • Мнения: 481
Здравейте, ето малко предколедно настроение с рецептата за сладки на natalyna:

Днес, с Наталия (natalia_n) решихме да изпробваме рецептата, но от сладките не остана нито една за отлежаване. Понеже нямахме формички, използвахме чаша, но пак станаха красиви. Сладките са слепени с конфитюр от смокини, който много хубаво се върза с лимоновата кора. Понеже се изядоха веднага си останаха леко хрупкави, но следващите дози смятаме да ги оставим да отлежат.
Рецептата е вече изпробвана и ще се повтори в най-скоро време, само че в утроена или четворна доза  Laughing. Сега имаме отговорната задача да си намерим и формички с коледни мотиви. Ако имаме шанс ще пуснем и снимков материал от следващите опити.

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 22:04 от lady di

# 51
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
отгоре с напръстниче ли правите малките дупки?
и още един въпрос-стриктно ли ги правите с масло!Аз ги направих с маргарин,но"импровизирах" Laughing Laughing Laughingсъс захарта!

# 52
  • Мнения: X
Аз също изпробвах рецептата. Резултатът беше чудесен. Аз ги слепих с мармалад от сини сливи, но той е доста гъст и ми се струва, че за това не омекнаха много добре. За един ден ги изядохме и нищо не остана за снимка, но другия път обещавам да покажа.

# 53
  • Мнения: 481
Поради липса на подходящ инструмент, малките дупчици ги правих с един накрайник за шприц, а тестото омесих само с масло. Беше ми за първи път, до сега не бях месила нищо друго, но се оказа че това тесто не е голяма философия.

# 54
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
lady di,ако търсиш коледни формички има в Кауфланд,аз си взех от там Peace

# 55
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Аааа, момичета - чудесни са станали сладките ви! Hug Heart Eyes

Гогиева и с мармалад от сини сливи омекват, но ще трябва да престоят поне 4-5 дни:)

lady di наистина тестото не е сложно само трябва малко месене, за да се споят всички продукти добре!  bouquet

# 56
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
наталина, Hug Hugколко мами само подкукоросахме с тези сладки,а???
благодарско за вкусната рецепта  bouquet

# 57
  • Мнения: 5 001
Ха такаааа,аз тая събота ги почвам Линцеровите сладки....Ще се изявявам значи  Joy ....Божеее,и на мен ми дойде вдъхновението да правя нещо сладко(аз по принцип не обичам сладки неща ама.....за всичко си има първи път..... hahaha ).Обърнах на опаки града ,за да търся формички, метални с хубава форма(че все едни пластмасови ми предлагат...).Най-накрая намерих.....да видим след толкова канене какво ще излезе накрая....Дано не се изложа....

# 58
  • Мнения: 504
Намерих си формички, обиколих целия град, но всички са един размер т.е. за да се покаже сладкото трябва да измисля някакъв вариант  newsm78 . Инак омесих тестото изкарах го на терасата и утре се почва да видим каква ще я сътворя .

# 59
  • Мнения: X
rema, за да се покаже сладкото в средата на формичката направи отвор - аз използвах капачка от химикал /може и от фулмастер/ и с нея правих кръглия отвор в средата.

Общи условия

Активация на акаунт