Порок ли е да колиш прасе за Коледа?

  • 10 553
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 27 524
А аз се надявам някой порочен тип да прати буркан с пръжки.

Френски пръжки ли? Те са вълшебни  4470

# 46
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 192
А аз се надявам някой порочен тип да прати буркан с пръжки.

Френски пръжки ли? Те са вълшебни  4470
Хем пръжки, хем френски!  Party Сега ще се накамари една опашка от съфорумци и ще ме прередят мен, вечно гладната Василиса.  Cry

# 47
  • Мнения: 9 865
Не е порок. Истестьвино, чи няма откъде другаде да се сдобия с прасно одрана, тънка свинска кожичка, домашен бахур, сланинка, пръжки, джигерник (това е онова със зелето) и най-голЯмия деликатес - свински уши с масло.

# 48
  • Мнения: 4 585
Уговорката беше да влезем в ЕС с нацшоналните си особености.
Сега какво - ще дойде един евродепутат, и ще застане на вратата на кочината?
Между Wolf и Гошо? И то като съм си наточил ножовете?
В различни части на страната гощавката е различна.
Ние ядем пресен кебап с лук на едро и челвен пипер.
В Трояново Айтоско правят осмянка - кисело зеле със сладкия кокал.
В ямболско за колачите слагат тенджера боб.  Shocked

# 49
  • Мнения: 27 524
Дошъл тук един българин. С жена си. Наел къща на село. В селата тук са богатите, там е спокойствието и съвършенството. Имал двор. Закупил си сто свини. Гледал ги, квичали. Оплакали се съседите. Дошла полицията. Направили забележка. Поръчал на кредит човекът няколко професионални фризера от Некерман. Заклал прасетата. Квиченето се чувало дълго време и на голямо разстояние. Набутал мръвките във фризерите. Не платил обаче последните. Дошли от Некерман да си ги вземат. Оказали се пълни със свинско. Абе, куп недоразумения  Confused

# 50
  • Мнения: 6 167
Никога не съм виждала такъв ритуал. Пържолите си ги купуваме от магазина.
Повече сме по винското, не по свинското.
Не проявявам разбиране към варварски изпълнения и мъчение на животни.
Наскоро случайно бяхме свидетели на една сценка, окрадени патки от парка ги топяха живи във вряла вода.
Изпълнителите - китайци. Извикахме полиция и ги арестуваха.
Няма как да заобичам тая сган варварска китайска, ако ще културата им да е на десет хиляди години.
Горе долу същото мисля и за българския селянин, който си остри ножовете покрай коледа и привиква цялата рода от София да се присъедини. Отврат.

# 51
  • Мнения: 9 865
Коленето на животни не може да се квалифицира като селско изпълнение, защото и гражданите ядат месо от заклани животни. Мисля също, че цивилизацията много е изнежила душите, но не и стомасите ни, по-големи експлоататори и консуматори сме от всякога. И какво варварство е закланото веднъж в годината прасе на българина, пред тоновете говеждо и телешко на САЩ и целокупна Европа, което обаче минава на гилотината... Искам си прасето и шекмбето  Twisted Evil

# 52
  • Мнения: 212
Човекът е хищник, а хищникът трябва да яде месо. Няма избор просто - трябва да убива за да яде...

# 53
  • Му Кинд Оф Плаце
  • Мнения: 4 033
Около два пъти съм присъствала. Била съм на около 5, а след това бях на 16.
Не съм потретила. Против гледането на прасета залудо съм. Не пълня багажника, когато съм на гости на баба, няма кора яйца на задното стъкло. Не залагаме зеле и не ми трябва силно. Около веднъж на 3 години се случва да го ям от възпитание.
Не разбирам. И свинско мога цял живот да не ям, въобще месо. Домашно вино и ракия не любя.
Аз съм дете на асфалта.
Но не намирам коленето за варварско.  newsm78

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 23 677
О, тогава аз съм порочна. Имам си прасе, лично мое. Не че съм го виждала, ама е за мен Simple Smile Скоро ще го видя на пържоли как отива към тавата  chef

# 55
  • Мнения: 3 153
Пороците нападнаха форума и то по време на пости. Направо да настръхнеш! На въпроса- жива ли е традицията да се събереш с роднини и приятели в двора около свински труп, да му одираш кожата и да се напиеш по повода? Някой от вас канен ли е на такова представление? Как се чувствате? Мислите ли че Европейският съюз трябва да наложи клауза срещу "свинските извращения" или смятате , че дядо ви за този момент се е бъхтил цяла година? С една дума варварство ли е това, просто лакомия или смятате, че прасетата за това са създадени?
А порок ли е да мааш прасешки кюфтаци през останалите 344 дни от годината без каквито и да е угризения, че все пак, за да са в чинията ти, нЕкое прасенце е погинало, макар и не толкоз ритуално?!?!? Mr. Green

# 56
  • Мнения: 2 070

Подписвам се под това изказване.
Виното с лимонадата и аз до ден днешен не го разбирам, ама там за където разказах им е на лягане и на ставане. В нашия плевенски край правят гъсто черно вино с розова пяна и не го мешат, силно е и е вкусно. В старозагорско, дето го мешат с лимонадата, не стига, че е розе и е някакво слабовато, ами го и мешат....

# 57
  • Мнения: 3 835
И за да съм в крак с модата, да се изкажа. Mr. Green

Тая тема е почти на път да ме откаже да ям пържоли. Никога не съм присъствала на подобно нещо, ако бях, отдавна щях да съм вегетарианка и щях да презирам всички месоядни. Винаги старателно изтривам от съзнанието си подобни размисли, понеже в крайна сметка има опасност да ме доведат до изчезване. (Имайки предвид килограмите ми, само и месо остава да спра да ям.) Пазарувам само пържоли от магазина отсреща, във вид, който не води до сериозни размисли и душевни терзания. Конкретно на въпроса, не смятам, че е порок, защото го правят да се изхранват все пак. Хищникът се храни с месо, има там някакви теории по въпроса, ама ми се струват много крайни и смахнати. Да не ядем месо изобщо де. Порок или недостатък, бих нарекла убийството на животно за удоволствие. newsm78

# 58
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Не знам дали е порок, но слава богу, на такова празненство не съм присъствала. Прясно издоено мляко съм помирисвала и ми стана гадно - мирише на животно. Агнешкото месо по принцип ми мирише и не го ям. Представям си как смърди пресно заколено прасе.  Sick

Не че се правя на голяма гражданка, но като не съм свикнала с тези неща, как да ги одобря на стари години? Месо ям, от магазина, но и без месо мога де (виж, семейството - не).

# 59
  • Мнения: 13 512
Миналата година на връщане от Априлци по Коледно време станах свидетел на такова нещо. На една поляна една фамилия се беше събрала, прасето беше заколено и щяха да го пърлят. Всички пиеха греена ракия.. Стана ми интересно, слязох от колата и ги снимах. А те толкова ми се зарадваха хората- започнаха да ме черпят,  имаха и шоколадови бонбони..../да, сетих се....беше Иванов или Йорданов ден и един от фамилията имаше имен ден/.
Снимки вероятно няма да искате да  ви пусна. Wink

Общи условия

Активация на акаунт