Мляко с ориз на фурна.

  • 45 517
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 126
Аз да се отчета за млякото с ориз на фурна.Направих го онази вечер,стана много вкусно.Аз не си падам много по крем карамел и мляко с ориз,но сместта от двете ми допадна много.Аз сложих 2 цели яйца,че незнаех къде да дяна белтъка после и се получи перфектно.Даже малко гъстичко дойде,май ще го поразредя другият път.
Берина,  bouquet

# 46
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Аз съм слушала , че турците слагат арабска дъвка на млякото с ориз. Един химик ми каза , че това е растителен желатин.

# 47
  • Мнения: 3 034
berina , дали да не си отвориш една твоя темичка горе в Любими рецепти и там да събереш всичките тези, защото в тема Мляко с ориз почти никой няма да се сети да гледа за солени неща, а пък са страхотни  Peace аз уж си ги копирам, но мога само да се надявам да се запазят в семейния компютър  Praynig

# 48
  • Мнения: 1 425
Да мила ще си направя,че имам и доста запитвания от други момичета за рецепти от ориенталската кухня и много разбъркано става.Ще си направя тема и можете там да питате до насита каквото ви душа сака,свързано със този вид кухня. Peace
Нестинарка тази дъвка обикновенно се слага във муалебито и други сладки неща които се правят,но във оригиналната рецепта на това мляко със ориз я няма.Но е напълно възможно на места да я слагат........с цел подобряване на вкуса. Peace
Пък аз гледам да предложа рецепти със налични тук продукти. Wink Wink

# 49
  • Мнения: 1 065
Да не остана и аз по-надад Winkтоку-що извадих тавата с млякото с ориз от фурната и още топло го опитвам,какво ти опитване,направо си похапвам  GrinningДори и топло е чудесно.
Направих двойна доза ,точно по рецептата ,но и аз сложих целите яйца,без да махам белтъците.
Направих го, както се прави мляко с ориз докато се свари ориза и почти изври млякото и се сгъсти,след това сложих яйцата с нишестето, и го изсипах в тавичка и го запекох във фурната.Много е вкусно,прилича ми на млечна баница или пък като макарони на фурна(нещо като заливката)но по -като крем.
Благодарности за рецептата  bouquet
С тези вкусотии,като че ли трябва да си махна лентичката ,че искам да отслабвам   Naughty,че за толкова време не само ,че не съм отслабнала ,ами дори съм още повече килограми от преди Embarassed
Имам въпрос -до каква гъстота трябва да се пече .Вече е почти студено ,сгъсти се още ,вече не е като крем ,а може да се яде с вилица(но пък ми харесва и както го опитвам през 5 минути, може да не остане до вечерта Laughing)

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 11:37 от djily

# 50
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Днес следобед направих първият си опит и смятам, че е много успешен! Благодаря на berina за чудесната рецепта!!!    bouquet  Спазих продуктите (увеличих само захарта) и технологията на приготвянето, нямах никакви затруднения в печенето - на водна баня, 1ч на 170С, с вентилатор, по средата на фурната!!! Имам само един въпрос вашият десерт отдолу запича ли се, става ли коричка или изглежда като моя, не е суров, но не е и кафяв?!



Харесах си и рецептата за реване, непременно ще я пробвам в скоро време!

# 51
  • Мнения: 6 017
berina Благодаря за страхотната рецепта! Изглежда супер. Още утре ако ми донесат мляко ще го пробвам. Благодаря още веднъж.  bouquet

# 52
  • Мнения: 818
Ето и моят,правих го преди няколко дни,но не ми хареса особенно.

# 53
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Да си кажа и аз - вчера го направих (с леки промени) и стана нещо невероятно! Сложих целите яйца, брашно вместо нишесте, малко повече захар и изсипах сместа в голяма форма (нямам малки). Стегна се много добре, режеше се спокойно, парчетата бяха достатъчно твърди. Със сигурност ще го повторя!

# 54
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Момичета помогнете ми. Взех да правя млякото с ориза, но вече повече от час се пече на 170 градуса и си е рядко. Какво да направя. Увеличих фурната на 200. Дали да не включа и горно печене.

# 55
  • Мнения: 674
И аз ще го пробвам! Peace Мисля, че и на малкото ще се хареса! Grinning

# 56
  • Мнения: 6 017
Днес го направих......но не точно по рецептата. Сложих повече ориз, вода, захар и мляко. Ето какво се получи...

Не придоби коричка като на крем карамела, но и така се яде.... Joy
Мерсиии   bouquet

# 57
  • Мнения: 727
Преди време четох подобна рецепта там проблема с хартисващите белтъци беше решен по следния начин : белтък+захар>разбиват се на крем и много внимателно / за да не спадне / се разстила върху оризовата смес и се пече . В резултат е получава нещо като целувка отгоре

# 58
  • Варна
  • Мнения: 101
Ето го моето мляко с ориз.В йенска тавичка.Нямам си формички.Все още
Не съм го опитала още, но като го направя ще се отчета.Засега благодаря на авторката HugFlutter
http://julll.snimka.bg/cooking/kulinariya.422741

# 59
  • Мнения: 1 425
Изглежда добре Peace......дано и на вкус да се е получило и да ви хареса...... Peace

Общи условия

Активация на акаунт