кускус

  • 10 709
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 708
Благодаря pina, още снощи обиколих форума и изнамерих рецептата и всичките обяснения на Марси. И точно по тоя повод даже вече измислих с моите налични домакински съдове, как да я направя. Смятам в най-скоро време да се изпробвам и да изненадам домочадието. Още веднъж много ви благодаря. Просто съм се пристрастила вече към бг-мама Hug То не е готварство, то не е седмокласници, то не е за мизерните издръжки за децата. Само дето времето не ми стига много много да изчитам всичко що е написано и което е интересно, но ще понаваксам.

# 31
  • Мнения: 11 747
ок, после да кажеш как е станало и дали си се справила - то е лесно,де!
Аз също нямах кускусиера и си купих един гевгир с формата на тенджера без капак, сложих я отгоре на по-голяма тенджера и захлюпих - стана идеално! Peace
Може би си попаднала и на моите писания и как ми даваха напътствия, полезно ми беше!
Успех! Peace

# 32
  • Мнения: 1 818
Обичам го този "истински" кус-кус!Всички у дома го обичат ...вчера правих пилешки хапки със зелемчуци в соев сос s кус-кус...и понеже съпругът го вари ...сложил целия пакет  Rolling Eyes и днес реших да оползотворя останалия ми/цяла тенджера/...Станаха чудни кюфтенца от него...идеални са за гарнитурка...



# 33
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
габи, кажи как го слепна кускуса, той за нищо  света не иска да се слепне в тунис, дори не се надува много, просто малко поедрява! защо го казвам това, защото има сладък кускус-прибавя се мляко и захар и стафиди или фурми, но пак не стои залепен! като пясък си остава!

# 34
не снаех че може да се запържва  Peace
В Повдив има в "Кауфланд" за "Метро" не съм сигурна

# 35
  • Мнения: 1 818
marsi,сложих за спойка 3 яйца,настъргах и сиренце,кашкавал... и подправки ...После с мокри ръце направих кюфтенцата и оваляни в галета ги изпържих в загрята,но не много силна мазнина...

# 36
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
да кашкавала и и яйцата да са добра база!не знам дали няма да им изглежда като ерес ,ако се пробвам на моите тунизийци! оскверняване на традицията, хахахаха! мерси!

# 37
  • Мнения: 1 818
да кашкавала и и яйцата да са добра база!не знам дали няма да им изглежда като ерес ,ако се пробвам на моите тунизийци! оскверняване на традицията, хахахаха! мерси!

...по-добре недей  Mr. Green

# 38
  • Мнения: 1 117
Значи кус-кусът, който аз ви показах, дето го има в Пикадили, се явява някакъв инстантен вид  newsm78.не му трябват нито уреди на пара, нито други сложнотии.
На опаковката има указания, но като видях какви разлики има между различните езици, и след няколко опита, как го правя аз:
В тефлонов тиган сипвам колкото кус-кус ще се прави, примерно - за мен и щерката ок. 200 - 250мл в мерителната чаша. Сипвам лъжица - две зехтин и с дървена бъркалка хубаво го разбърквам, да се омазни всичкото. В това време котлонът вече е включен, тиганът е върху него. След това наливам ок 200-250-300мл топла вода (малко повече от колич. кускус), разбърквам - разбърквам, то клоква много бързо, изключвам котлона и затварям с капак. След 2-3-5мин отварям, добавям един резен масло и доразбърквам. От там нататък може да се добавят всякакви неща, може и така да се яде Peace ммммм... дояде ми се

# 39
  • Мнения: 11 747
да, и аз видях указанията на гърба - странно ми се стори, предвид напътствията, които ми дадоха marsy, monda, svear! newsm78  Явно и по този начин става, а как ли се получава, дали прилича на това което правя аз или е друго? Thinking Може да опитам някой път!

Моите варианти на кускус ги има в албума ми, в подписа - снимки.

Тези кюфтета са интересни - кускуса сигурно запазва зърнистата си структура и трябва да е много приятно да се похапва + вкус на сирене и кашкавал Crazy

# 40
  • Мнения: 1 818
pina, Hug чудесни снимки и рецепти видяха очите ми!  bouquet

# 41
  • Мнения: 1 117
pina, от твоите снимки се подсетих за още едно вкусно нещо, пак с арабски произход, мисля - ориз с фиде - е, много е вкусно това нещо, който не е пробвал, непременно да опита!
а как приготвяш октоподите? в смисъл вариш ли преди другите обработки, почистване, начукване? newsm78

# 42
  • Мнения: 7 474
Аз го правя с мляко и сирене, щерката така го харесва най-много, в детската кухня го правят так.

# 43
  • Мнения: 1 564
Мойте и двамата обичат кус-кус(макарони-за другия за пръв път чувам Embarassed).Варя го в подсолена вода,след което го отцеждам,слагам малко масло и сиренце и е готов.Със захар или друго не го ядат.

# 44
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 485
Аз го правя с мляко и сирене, щерката така го харесва най-много, в детската кухня го правят так.

И моята така го яде, но аз слагам и захар. Че доизяждам каквото остане  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт