Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 46 808
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето тортата за годишнината на родителите ми:

Сега съм на вълна за деня на влюбените.

# 226
  • Мнения: 98
Estell,тортичката е много сполучлива,ама този мраморен ефект на покритието как се постига? Rolling Eyes

# 227
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell,тортичката е много сполучлива,ама този мраморен ефект на покритието как се постига? Rolling Eyes

Ами останаха ми няколко цвята от марципан Варна. Малко зелено (но понеже нямаше да ми стигне го смесих и с малко червено, розово и един не определен цвят пак в този нюанс). А исках да го използвам целия и да почна на чисто за др. път, да не се застъпват, стария и новия марципан и ги смесих и се получи това. Не ги размесих добре само ги усуках на няколко пъти за да се получи това.

# 228
  • Мнения: 795
Много ми хареса тортата с розите на Танита! Поздравления!  bouquet

# 229
  • Мнения: 1 440
Момичета, върти ми се една торта тирамису в главата и сега се разрових за рецепта..намерих няколко за самия крем, та мисълта ми е тортата пак с блат от бишкоти ли се прави или с някакъв друг? Искам да спретна нещо такова:

http://images23.snimka.bg/005073880.jpg

# 230
  • Мнения: 98
Оригиналният вариянт на Тирамису е с бишкоти и сирене Маскарпоне.Но както и да го направиш,щом е с любов ще е вкусно! baby_neutral

# 231
  • Мнения: 1 122
Анда, ние с теб май имаме рожден ден на една и съща дата, остава и годината да е същата Simple Smile

Ето и моята торта за празнуването в тесен семеен кръг Simple Smile, за партито в събота ще правя по-голяма, вътре са 4 тънки пандишпана, напоени с какао  и шоколадов мус.

 


Ч.Р.Д. Tannita 
Тортата ти е много хубава.
Анда Ч.Р.Д. и на теб!

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 18:01 от stasi76

# 232
  • Мнения: 2 282
Ето още един доставчик за професионално оборудване, но май е на едро - има обаче страхотни неща: http://www.profys.com/Content.aspx?p=10
ей, голямо Мерси за сайта и адреса! Днеска ги посетих - имат всичко от каталозите в нета. И продават на дребно! Laughing Голяма разсипия ще ми е този магазин... днес си купих силиконова тавичка фи 24 за 22 лева, вече имам планове за другия път  Grinning
Anda, Танита, да сте живи и здрави, и много щастливи!
Танита, много красива торта!  bouquet

# 233
  • Мнения: 1 182
Момичета възхищавам се на тортите които правите с толкова желание и любов!Танита-тортата е невероятна!!!Ето и моята която направих днес:

# 234
  • Мнения: 3 861
Момичета възхищавам се на тортите които правите с толкова желание и любов!Танита-тортата е невероятна!!!Ето и моята която направих днес:



ах, че сладък таралеж...браво!!!

# 235
  • София
  • Мнения: 2 671
 newsm59 на Таннита и Анда!

Таннита, бордът от шоколад ли е или е панделка?

# 236
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Tanita, Анда много много радост ви пожелавам, много здраве и много късмет! Бъдете щастливи и двете и винаги усмихнати. Честит Рожден Ден и на двете ви!

Поздравления за новите сладки изкушения, както винаги перфектни  Hug

# 237
  • Мнения: 153
И тук ще пусна Шоколадовата симфония,защото се оказа много вкусна торта!!!





# 238
  • Мнения: 1 122
Hug  Здравейте...
Може ли да поискам малка помощ от вас?Мъжът ми има скоро рожден ден и искам да му направя торта с банани.Всичките торти който гледах в нета не ми харесаха и затова се обърнах към вас.Но просто не искам крема и глазурата да са от сметана,а да са по интересни и вкусни.Моля кажете някоя по вкусна торта или дайте линк,за да видя.Предварително благодаря...   love001

Здравей!
Щом искаш нещо по-различно от сметана ти препоръчвам Медовик или Рафаело (линковете са в първият пост на тази тема). Peace

Bambinkamalinka чудесна торта за свеки - семпла, но много ефектна! Hug

Момичета къде е М_е_г_и? Отдавна не е писала тук! newsm78 Липсва...

Иначе аз пак правих торта за едно съседче. Пак с динозаври, но малко ми се разпаднаха, защото сложих повечко желатин в тестото. А и да кажа за подобрената Варна. Правих основното тесто по рецептата на Меги 100мл. вода, 50г масло и 100г брашно. Разстила се на плот или нещо студено и се оставя да изстине поне 2-3 часа. След това омесих с около 150г пресята пудра захар и около 100г(може и по-малко) сухо мляко. Оставя се в хладилника да престои няколко часа. Става страхотно хубаво тесто - не много сладко и вкуса му е по-добър от на Варната. Може да сложите и някаква есенция (аз слагам или бадемова или портокалова). За фигурките аз сложих и желатин, но явно съм попрекалила и фигурките се напукаха леко, но пък изсъхнаха за два дни.

А ето тортата:

 



Здравей, Наталина. Имам един въпрос към тебе. Правих марципан Варна по рецептата, описана по-горе, спазих всички пропорций, но продължава да ми лепи.Какво да прибавя още? Ако прибавя пудра захар сигурно пак ще лепи?   newsm78

# 239
  • Мнения: 1 122
Момичета възхищавам се на тортите които правите с толкова желание и любов!Танита-тортата е невероятна!!!Ето и моята която направих днес:




Браво! Много интересна тортичка!

Общи условия

Активация на акаунт