Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 46 789
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 282
Наталина, благодаря за полезното инфо! Апропо, опитах да точа през фолио, фолиото се нагъна и гънките се отбелязаха на тестото...

"Лалето с кристално чистата вода" много ме впечатли! Браво! А пък на Синеочка тортата е направо върха! И на Естел кошерчето е много свежо. С какво го покри отгоре?

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 21:30 от Сребърен облак

# 61
  • Мнения: 3 861
Аз продължавам с въпросите...

тъй като "Династията" рязко премина в торта Татяна искам да попитам...

1. Блатовете сиропират ли се???
2. Колко голяма става тортата? Чудя се дали да забъркам доза и половина или 2?
3. Защо се бъркат съставките на ръка, а не с миксер? Не е ли по добе да забъркам поне яйцата с миксер за да стане по-пухкаво тестото?
4. Като я омажа цялата със сметана може ли отгоре да нанеса тънък слой маслен крем, все пак ще слагам чаршаф отгоре...и ако не може, какво да сложа под чаршафа?

# 62
# 63
  • Мнения: 1 485
Красоти!!! Hug  bouquet
Сега да попитам-може ли да направя тирамису във форма за печене на блатове,като наредя отстрани бишкоти и после като я разкопчея дали няма да се разпадне newsm78
А бишкотите да ги отрежа ли за да опрат на равно дъното?
Сори за въпроса,но ще првя такова нещо за пръв път Embarassed

# 64
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
аз  правя точно така.Отрязвам около 1 см.от единия край на бишкотата,но първо правя долния блат от бишкоти,като оставям място и за оградката,като сиропирам долния блат тогава нареждам оградата за да се крепи иначе ако я наредиш първо нея ще изпада.После саливам с крем,после 2 ред,крем,трети ред и пак крем.Точно такава форма е удобна,иначе съм правила и без такава,но на 2 ред вече слагам оградата и веднага завързвам панделката за да я дърйи и е по трудно,а тази като и махнеш ринга си стои,но след като е престояла една нощ де Peace.И аз пак си я връзвам с пандела,за красота Wink

# 65
  • Мнения: 259
Момичета,някаде бях срещала торта-пате,покрита счаршаф,но не мога да я открия.Ще бъдамного благодарна,ако някой ме насочи.

# 66
  • Мнения: 1 485
danidjiмного ти благодаря за бързия отговор  bouquet,дано се справя успешно!

# 67
  • Мнения: 266
доня Коприва,тези двете торти са любими на моето семейство и доста често ги правя-много са вкусни и двете.До сега тортата съм я бъркала на ръка както е по рецепта и винаги се получава. WinkПоследната ,,Татяна,,я правих в двойна доза за повод и стигна за около 20 човека-като рязах средно-големи парчета.
Блатовете на торта ,,Татяна,, не се сиропират,те поемат от сметаната и стават меки и сочни.Аз лично ползвам заквасена сметана и за една торта слагам две кофички по 400 гр. и добавям захар на вкус.По принцип блатовете стават доста сладки и съответно в сметаната слагам малко захар.Най-горния блат го мажа само с маслен крем и покривам тортата с чаршаф от марципан.Най-вкусна тортата става като престои един,два дни преди да се консумира. Grinning Peace

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 09:47 от Бъхи

# 68
  • Мнения: 5 877
А къде има линк за правене на лалета?

# 69
  • София
  • Мнения: 2 113
natalyna, благодаря за отзивите и съветите!
анда, виж моля те, в предната тема, малко преди да свърши, Зори ми беше отговорила за лалетата с линк към сайта на мама от темата, където тя си е запазила като PDF книжката на Wilton, която върви към формичките му. От тази книжка видях как се прави лале, понеже нямам формички, от екрана на PC-то си прикопирах формата и от твърда хартия я изрязох, после си налагах шаблончето на разточеното тесто и с нож и после по описания там начин сглабях...

Ааа, то било по средата на предната тема - ето ти поста, който Зори там ми препрати - от Тането http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180699.msg3773048;topicseen#msg3773048
в него е линкът към лалетата...

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 08:14 от dimitrina73

# 70
  • Мнения: 1 069
Аз продължавам с въпросите...

тъй като "Династията" рязко премина в торта Татяна искам да попитам...

1. Блатовете сиропират ли се???
2. Колко голяма става тортата? Чудя се дали да забъркам доза и половина или 2?
3. Защо се бъркат съставките на ръка, а не с миксер? Не е ли по добе да забъркам поне яйцата с миксер за да стане по-пухкаво тестото?
4. Като я омажа цялата със сметана може ли отгоре да нанеса тънък слой маслен крем, все пак ще слагам чаршаф отгоре...и ако не може, какво да сложа под чаршафа?



Бъхи вече ти е отговорила - и напълно поддържам мнението й. Всичко размесих на ръка както е писано и престоя 7 часа в хладилника. Аз направих една доза като блатовете ги разнасях по-тънки в тавата - те се надуха и станаха нормално дебелички. За крем ползвах на д-р Йоткер пудинг сметана+заквасена сметана и не сложих захар, защото четох че са сладки блатовете. Стана наистина страхотна торта. От тази доза ми излезнаха 3 голями правоъгълни блата и две малки във формата на сърце. Тортата съм я показвала преди.

# 71
# 72
  • Мнения: 5 877
natalyna, благодаря за отзивите и съветите!
анда, виж моля те, в предната тема, малко преди да свърши, Зори ми беше отговорила за лалетата с линк към сайта на мама от темата, където тя си е запазила като PDF книжката на Wilton, която върви към формичките му. От тази книжка видях как се прави лале, понеже нямам формички, от екрана на PC-то си прикопирах формата и от твърда хартия я изрязох, после си налагах шаблончето на разточеното тесто и с нож и после по описания там начин сглабях...

Ааа, то било по средата на предната тема - ето ти поста, който Зори там ми препрати - от Тането http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180699.msg3773048;topicseen#msg3773048
в него е линкът към лалетата...
благодаря! А освен от гъм пейст, от какво друго могат да се направят? Фондана с желатин и нишесте?

# 73
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell, кошера е супер, а за крема Пепи вече ти е казала! Heart Eyes

Абе аз от колко време го търся този маслен крем и толкова пъти я разглеждах първата страница, а все не го виждах, чак сега го забелязах.  doh
А тортата стана супер на вкус. Особено вътре крема.....  Crazy

# 74
  • Мнения: 3 927

благодаря! А освен от гъм пейст, от какво друго могат да се направят? Фондана с желатин и нишесте?

От нещо, което изсъхва сравнително бързо, но не и докато го разточваш на масата  Simple Smile
защото, ако не изсъхва, лалетата ще клюмнат  Simple Smile
моите ги суших няколко дни ей така, бяха от несъхнещата маса обаче  Simple Smile
и се получи после това

Общи условия

Активация на акаунт