Великденска изложба

  • 6 508
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 371
Ето ме и мен след кратко отсъствие.
Тази година много мързеливо го раздавах-козунак от машината за хляб, яйцата се боядисваха по време на варенето, но нямаше оплквания от родата. Даже напротив-козунака много се хареса-и на вид, и на вкус Wink  
Снимки

# 16
  • Мнения: 1 116
Яйцата ми не са за хвалене, щото вече бях много уморена и гледах набързо да ги боядисам, но пък козунаците ми станаха разкошни. След три неуспешни поредни опита да направя козунаци по-миналата седмица, реших повече да не опитвам, в събота правя и или ще ядем или няма да ядем козунаци на Великден. Е те пък взеха че станаха супер, най-успешните ми до сега. Ето ги козунаците , а тук и конците  Simple Smile Трите козунака са замесени само с 500г брашно, увеличиха обема си около 4-5 пъти.

# 17
Di5,
козунаците ти са страхотни. Би ли споделила рецептата?

# 18
Аз съм друг гост.
Ди5, прекрасни са ти козунаците! Правих и аз по твоята рецепта в машината за хляб и тестото ми втаса страхотно (залепи се за капака). Дотук добре. Обаче, след това реших (от много четене), че трябва да ударя стотина пъти тестото в масата, да втаса пак, после да оплета козунаците и пак да втасат (трябвало три пъти да втасват). В крайна сметка не се получи пухкав козунак с конци, а някаква сбита тестена маса. Само на вкус го докарах и много ме беше яд!
Всъщност молбата ми е да споделиш как процедираш след като втаса тестото в машината. Защото мисля да изкарам един поправителен, макар и след Великден.
Поздрави!

# 19
  • Мнения: 3 091
Момичета - ужас! не можах да се включа със снимки - изядоха всичко моите разбойници!!! Козунаците ми станаха супер, ама...
Следващия път ще се подготвя предварително!!

# 20
  • Мнения: 5 877
Ето моите от тази година. Само кухи са, защото на самия Великден не би беше до яйца и ги прави свекърва ми, но тези са от по-рано. Зайката е от кесии за франзели, изсъхнали мокри кърпички и роклята на една кукла на Ането.
http://community.webshots.com/photo/338216253/338216634oyDbPM

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 21 639
Цитат на: Di5
Ето ги козунаците , а тук и конците  Simple Smile ....


Еееее... НЕ  #Shocked  #Shocked   върха....,  жестоко... тюх свършиха ми определенията  ooooh! ! Искам и аааааззззззззззз такива конциииииии ! Моля те Ди , кажи как ?!!  Praynig  
И колко пъти и време ти втасваха ?

А и още нещо да питам как ги изваждате от съда , в който сте пекли , на мен ми беше голяма мъка  Sad ?!

# 22
# 23
  • Мнения: 6 472
Ето ги и моите творения:) Козунака стана на конци, но тях нямаше как да снимам, защото се изяде за отрицателно време Mr. Green

# 24
# 25
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Спаске...искам догодина да дойдеш у нас  и да ми направиш такава аранжировка
страхотна си . БРАВО

# 26
  • Varna
  • Мнения: 321
newsm81   Аууу- изплакнах си очите.Нагледах се на страхотни неща- браво момичета smile3501  
 У нас тази година празниците минаха под мотото- "Няма време" и едвам успях набързо да направя яйцата, а козунак..... е догодина smile3503
Поне малката ги оцени: снимка  smile3521

# 27
  • САЩ
  • Мнения: 323
Цитат на: sladka hapka
мерси, мерси
листенцата ги правих сама. Ако имаше откъде да ги купя, щях да ги купя Crazy


А ще може ли да споделиш как се правят?

# 28
  • Мнения: 6 243
Цитат на: summer
Цитат на: sladka hapka
листенцата ги правих сама.

А ще може ли да споделиш как се правят?

Правенето е с натурален шоколад - аз използвах Своге. За това количество ми беше необходим 1/2 от шоколада, дори остана материал като за още две листенца. Шоколадът се нарязва или начупва на много малки парченца и се разтапя на водна баня с малка колкото грахче бучка масло (за блясък), като се разбърква. В момента, в който се разтопи, се отнема от огъня (заедно със съда с водата). Внимавайте да не прегори шоколадът. После ви трябват различни листа - аз използвах роза по няколко причини - декоративната, защото със сигурност знам, че листата не са отровни и защото са твърди и нямат власинки като индришето например. Изобщо розата май е най-прачтичния вариант (освен фикуса Grinning ).

С помощта на малка лъжичка (използвах старите лъжички за кахе с надписа "Велико Търново" на дръжката - тя е правоъгълна и идеално става за шпатулка) се нанася малко от разтопения шоколад от долната страна на листото. Внимава се шоколада да не протече и от другата страна, защото после трудно се отлепя. Намазаните листенца сложих във фризера за около половин час (те стягат бързо).

Отлепянето е най-рисковата част. Опасностите са да не се разтопи шоколада от телесната температура на ръцете и да не се счупи листото. Първото го реших, като вадих листата едно по едно, а до себе си имах и купичка с лед, в която да си потапям пръстите преди да почна отлепянето. Свалянето на листото се пави внимателно и бавно - понякога се къса, но с помощта на малко ножче лесно се надига. Внимавайте дане докосвате горната част на шоколадовата отливка, защото дактилоскопните отпечатъци се появават за секунди Grinning Като за първи път успях да счупа само едно листо, и то докато ги арнжирах на тортата, но с един шоколадов бонбон маскирах криво - ляво положението.

Общо взето е това. Звучи по-трудно, отколкото е,всъщност става доста лесно, но трябва да се работи бързо и на студено. Mr. Green

# 29
  • Мнения: 264
ето и моите  яйчени творения .   Laughing  изпробвах новата технология с ориз, за която писах и определено съм доволна ;о) а козунаците си ги консумирах на готово  Wink

Общи условия

Активация на акаунт