ТРЮФЕЛИ

  • 23 029
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 988
Трюфели на промоционални цени, а?  Wink

Обожавам трюфели (гъбите). Редовно си купувам кашкавали с бял и черен трюфел (Sottocenere, Pecorino Tartufello и Caciotta al Tartufo са ми любими). Крем от бели и черни трюфели също ми харесва много - идеален е за брушета и други сандвичи, а също и за паста. Зехтинът с бели трюфели има много нежен аромат, с черни не ми харесва чак толкова. Има много ментета на зехтин с трюфели, които изобщо не съдържат трюфели, а са с някакви химични Е-та. Идеален е за омлети и ориз.

Вкусът Lois го е описала доста сполучливо на 2-ра страница от темата.  Peace Да се опише вкуса не е лесно, но тя се е справила според мен.  Hug
Трюфелите или ги обича човек или не ги понася, няма средно положение.

И бонбоните обичам, да си кажа.  Grinning

# 46
  • Мнения: 4
Виждам , че сте абсолютен фен на продуктите от трюфели и за това бих помолила за обмяна на информация къде и накакви цени можем да намерим тези продукти  Thinking

# 47
  • Мнения: 3 988
loladea, купувам ги от магазините, към които съм дала линкове. От единия поръчвам онлайн, а другия посещавам локално - в съседство ми е. Цените са каквито са посочени на сайта. Често има и разни намаления за количество или по други поводи, но отстъпката е един вид символична.
Не знам в България къде могат да се купят, но със сигурност в по-западната част на Европа ги има. Купувала съм подобни.

# 48
  • Мнения: 5 462
Яла съм ризото с трюфели .
Не ми хареса .
Докато ми ги приготвяха се носеше миризма на газ.
Определено това беше единствената храна която опитах в Италия и Не ми хареса.

# 49
  • Мнения: 4
А бихте ли ми изпратили линка на магазина он-лайн.благодаря

# 50
  • Мнения: 3 988
А бихте ли ми изпратили линка на магазина он-лайн.благодаря

loladea, купувам ги от магазините, към които съм дала линкове.

Редовно си купувам кашкавали с бял и черен трюфел (Sottocenere, Pecorino Tartufello и Caciotta al Tartufo са ми любими). Крем от бели и черни трюфели също ми харесва много...

 Wink

# 51
  • София
  • Мнения: 15 486
Скоро даваха по някоя телевизия за един италианец, който живее в България и изнася от тук гъби-трюфели.Казва,че имало много в България, само да знаел къде да ги търси човек.Показа купчини трюфели и как търси с кучетата си.Ама били от по-евтиния вид,

# 52
  • Мнения: 321
колкото и да се мъча не харесвам вкуса и най вече аромата на трюфел-гъбите. в метро има малки бурканчета с концентрат от трюфели, течен и "ароматен" аз имам и зехтин с трюфелов аромат. пробвах да направя паста с тези две неща,подсилих зехтина с въпросната течност/която между другото е на цена 15-18 лв./ но не можах да се възторгна Laughing Втори път опитах в дресинг за зелена салата и идеално описаният по-горе вкус на гнила шума и пръст ме оставиха напълно безразлична към това кулинарно изкушение.А СЕГА ЗА БОНБОНИТЕ ТРЮФЕЛ  . ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ТЪРСЯ РЕЦЕПТА ЗА ТРЮФЕЛ ТОРТА,НО НЕ ТАКАВА КАКВАТО СЕ ПРЕДЛАГА В ПОД ТЕМАТА -ТОРТИ. интересува ме онази трюфел торта,която се предлага ,например в заведението "ъпстерс"в софия,или ще рече торта състояща се от тънко блатче от ронливо тесто и отгоре крем,да го наречем,който си е с вкус,консистенция и вид на трюфел бонбоните.Много калорична ,но великолепна . яла съм я отгоре залята с ганаш или просто поръсена с какао.та ако някой има информация да се обади Joy

# 53
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Ами той трюфела си е ганаш  newsm78 ...
Колкото до истинските трюфели  Mr. Green, на мен ми миришат на мръсни чорапи  hahaha ...

# 54
  • Мнения: 321
не ганаш е само шоколад с малко сметана, трюфела има като компоненти захар ,сметана,. масло и шоколад.това е просто заливка отгоре,която бързо стяга и се слага капчица олио ,за да има гланц

# 55
  • София
  • Мнения: 5 606
на мен лично гъбите трюфели не ми харесват, имат вкус на пръст.

А именно. И на мен не ми харесват, остра и тръпчива миризма, несъчетаеми вкусове за мен - бяха наръсени с каперси. По принцип много харесвам извратени храни, но това...хич.

# 56
  • Мнения: 21
 Това са любимите ми бонбони.  Имам рецептата за шоколадови трюфели. Лично аз не съм ги правила, защото нямам толкова време.

# 57
  • Мнения: 321
аз също имама рецепта. моята е от един френски сайт.  260 гр.течна сметана., 190 гр захар., 40 гр масло., 300 гр черен шоколад., 180 гр. млечен шоколад ., какао за овалване.  захарта се слага в тенджара на огъня  на части ,като се бърка непрекъснато . когато леко поруменее и стане на бучици се добавя маслото -студено и на парченца. бърка се непрекъснато докато стане на карамел. тогава се добавя сметаната. пак се бърка 5-6 мин. и се добавят двата вида шоколад на парченца. стои на огъня докато той се стопи. бърка се. излива се върхя найлоново фолио в тавичка и се оставя в хладилник.  с малка лъж. се гребва от тази смес и се правят топченца,които се овалват в какао или кокосови стърготини. когато  нямаше  трюфил-бонбони по магазините ги правех мн.често .стават фантастични.

# 58
  • София
  • Мнения: 2 658
аз също имама рецепта. моята е от един френски сайт.  260 гр.течна сметана., 190 гр захар., 40 гр масло., 300 гр черен шоколад., 180 гр. млечен шоколад ., какао за овалване.  захарта се слага в тенджара на огъня  на части ,като се бърка непрекъснато . когато леко поруменее и стане на бучици се добавя маслото -студено и на парченца. бърка се непрекъснато докато стане на карамел. тогава се добавя сметаната. пак се бърка 5-6 мин. и се добавят двата вида шоколад на парченца. стои на огъня докато той се стопи. бърка се. излива се върхя найлоново фолио в тавичка и се оставя в хладилник.  с малка лъж. се гребва от тази смес и се правят топченца,които се овалват в какао или кокосови стърготини. когато  нямаше  трюфил-бонбони по магазините ги правех мн.често .стават фантастични.
супер, ще направя вкъщи, ние сме почитатели на шоколада   bouquet

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 13:30 от petia_tag

# 59
  • Мнения: 21
   Ето и моята рецепта за любителите на тези бонбони
Трюфели с шоколадова глазура  (източник: Сладки приказки)

Продукти:
350 гр.прясна сметана
2 с.лъжици кафе еспресо
350 гр.сладко-горчив шоколад
За глазурата:
1 ½ ч.чаша сладко-горчив шоколад
какао

Приготвяне:
Кипваме в тенджерка прясната сметана, смесена с 2 лъжици кафе (или канела).
Натрошаваме 350 гр. сладко-горчив шоколад в отделна купичка и изливаме през цедка горещата сметана, която ще разтопи шоколада.
Разбъркваме до получаване на хомогенна смес и прибираме бъдещите трюфели покрити на хладно (но не в хладилника) за една нощ.
Трюфелите оформяме най-лесно със сладкарска торбичка.
Прибираме готовите сладки в хладилника за половин час.
След това потупваме с ръка връхчетата на сладките, за да им предадем формата на трюфели и връщаме тавичката в хладилника за няколко часа.
Последният щрих е шоколадовата глазура.
Разтопяваме на водна баня чаша и половина сладко-горчив шоколад.
Върху отделна тавичка пресяваме какаото така, че да няма бучки.
Потапяме всеки трюфел в съда с топлия шоколад и после го слагаме върху какаото.
Овалваме трюфелите в какаото и можем да ги поднесем или приготвим за подарък

Общи условия

Активация на акаунт