ТРЮФЕЛИ

  • 23 014
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 86
Любимите ми бонбони newsm51благодаря за рецептата newsm10

# 61
Малко информация за българските трюфели.

http://sites.google.com/site/trufflesbg/

# 62
  • Мнения: 1 195
  Ето и моята рецепта за любителите на тези бонбони
Трюфели с шоколадова глазура  (източник: Сладки приказки)

Продукти:
350 гр.прясна сметана
2 с.лъжици кафе еспресо
350 гр.сладко-горчив шоколад
За глазурата:
1 ½ ч.чаша сладко-горчив шоколад
какао

Приготвяне:
Кипваме в тенджерка прясната сметана, смесена с 2 лъжици кафе (или канела).
Натрошаваме 350 гр. сладко-горчив шоколад в отделна купичка и изливаме през цедка горещата сметана, която ще разтопи шоколада.
Разбъркваме до получаване на хомогенна смес и прибираме бъдещите трюфели покрити на хладно (но не в хладилника) за една нощ.
Трюфелите оформяме най-лесно със сладкарска торбичка.
Прибираме готовите сладки в хладилника за половин час.
След това потупваме с ръка връхчетата на сладките, за да им предадем формата на трюфели и връщаме тавичката в хладилника за няколко часа.
Последният щрих е шоколадовата глазура.
Разтопяваме на водна баня чаша и половина сладко-горчив шоколад.
Върху отделна тавичка пресяваме какаото така, че да няма бучки.
Потапяме всеки трюфел в съда с топлия шоколад и после го слагаме върху какаото.
Овалваме трюфелите в какаото и можем да ги поднесем или приготвим за подарък


благодаря за рецептата   bouquet  bouquet
Под прясна сметана течна сладкарска ли имаш в предвид  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт