Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 51 956
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 2 113
Tandoori, вероятно вече си погледнала, но ето http://www.confetticakes.com/wedding1.html - същият сайт, от който е поръчаната ти торта - тази е черно на бяло и пише че е "...with chocolate piping and appliqued leaves..." не мисля, че от този сайт продават нещо друго освен готови торти и една книга, но ако им се обадиш да питаш дали в книгата или курсовете им се научава тази декорация, може и да изкопчиш нещичко...Wink

# 31
  • Мнения: 1 069
Здравейте момичета, наистина невероятни торти сте направили - пак и отново  Mr. Green

Доня Коприва, ето такива бонбони Маршмелоу намирам аз в Т-Маркет до нас, както и във Фантастико - дано ти помогна

   


# 32
  • Мнения: 7 091
Tandoori, вероятно вече си погледнала, но ето http://www.confetticakes.com/wedding1.html - същият сайт, от който е поръчаната ти торта - тази е черно на бяло и пише че е "...with chocolate piping and appliqued leaves..." не мисля, че от този сайт продават нещо друго освен готови торти и една книга, но ако им се обадиш да питаш дали в книгата или курсовете им се научава тази декорация, може и да изкопчиш нещичко...Wink

NelilyDi, въобще не обърнах внимание на написаното отдолу  на тази тъмната да си призная !!! АМи да, това е направено с шоколад ( съответно бял и кафяв) а не с айсинг! Затова стои така! Благодаря ти! Спести ми много главоболия! Peace  bouquet

# 33
  • Мнения: 1 069
ТандориHug Hug Hug не аз, а Дими73 ти спести главоболията.

# 34
  • Мнения: 7 091
Объркала съм се в бързината, Дими, извинявай  bouquet Heart Eyes

# 35
  • София
  • Мнения: 2 113
Моля, моля:) няма проблем:) Радвам се, че дори това малкото, което съм намерила като инфо се оказа полезно, но то който си е с опит - знае. (теб Tandoori имам предвид) Само чу, че е шоколад и готово...А такава украса върху тортата ли се прави или се "ваят" тези шоколадови шивици на фолио и после, като стегнат се лепят...стана ми любопитно, едва ли някога ще мога на ръка да докарам толкова много еднакви и красиви форми....или те са под фолиото, като при трансферите? Успех ти пожелавам и непременно да покажеш резултата.  Laughing

# 36
desynt, това като информация ти е предоставено на първа страница с многото линкове подбрани благодарение на natalina  и още много други мами (няма да изброявам, защото със сигурност ще пропусна някоя)   bouquet за което им благодаря!
Ето и два от тях мисля , че ще са полезни:
http://www.atecousa.net/learn/satin_ice_1.shtm видео за покриване на торти (En)
http://www.cakecentral.com/article47-How-to-Make-and%20Decorate- … -fondant-MMF.html - стъпка по стъпка правене и покриване с чаршаф от marshmallows  (En)
Успех!

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
NellyDi, тези маршмелоус които си показала са с фруктов пълнеж и няма да станат за чаршаф (поне аз така мисля)

Tandoori, радвам се че се разясни как стават нещата- сега ще чакаме торта Simple Smile

# 38
  • Мнения: 729
С прекрасни торти започваме новата тема, невероятно са изпипани!

# 39
  • Мнения: 1 485
Привет и от мен в новата тема!
Да се похваля,че вчера се сдобих с комплекта на Уилтон за цветя и днес съм решила до го изпробвам.Но се чудя с кое тесто да ги правя-решила съм с марципан Варна-дали ще се получи,т.к ми се виждат доста финни-подходящо ли е за цветя? newsm78

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 846
fior, препоръчвам ти тази мастика:

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар

Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден. Peace

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 15:34 от Gushanka

# 41
  • Мнения: 1 069
NellyDi, тези маршмелоус които си показала са с фруктов пълнеж и няма да станат за чаршаф (поне аз така мисля)

Вчера изядох един и чак тогава видях че има нещо  Embarassed Embarassed Embarassed - ама да си призная станаха на тесто без проблем (стана гладко и хубаво - щях и тортата да покрия, ама се отказах). Направих само обувчици от тях. Голяма съм шматка

# 42
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Здравейте момичета, наистина невероятни торти сте направили - пак и отново  Mr. Green
Доня Коприва, ето такива бонбони Маршмелоу намирам аз в Т-Маркет до нас, както и във Фантастико - дано ти помогна
   

NellyDi, тези маршмелоус които си показала са с фруктов пълнеж и няма да станат за чаршаф (поне аз така мисля)

може пък и да стане, вижте какво открих - как да се направи захарна мастика от маршмелоус , приличат ми точно на този вид маршмелоус, който е показала NellyDi  Thinking

пп
NellyDi e писала преди мен  Mr. Green

# 43
  • Мнения: 4 358

Тортата, която съм пуснала по-горе е много лека на вкус и за правене, ако те интересува, ще напиша рецептата. В моята има 250 г. натурален шоколадов кувертюр, но би могла да сложиш бял шоколад вместо това.

Моля те за рецепта.Може и на лични.Мерси  bouquet

# 44
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момиче, в бързината съм купила царевично нишесте вместо пшенично, видях го чак като се прибрах от магазина. И сега се чудя какво да го правя (че награбих 3 пакета, без да ги погледна), дали ще стане да го използвам като пшеничното в блат за торта?

Общи условия

Активация на акаунт