Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 51 957
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момиче, в бързината съм купила царевично нишесте вместо пшенично, видях го чак като се прибрах от магазина. И сега се чудя какво да го правя (че награбих 3 пакета, без да ги погледна), дали ще стане да го използвам като пшеничното в блат за торта?
Не би трябвало да е проблем, а може и да си го използваш при разточване на захарните покрития. Аз само с такова работя- и хем е гладко- хем не лепне Wink

# 46
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момиче, в бързината съм купила царевично нишесте вместо пшенично, видях го чак като се прибрах от магазина. И сега се чудя какво да го правя (че награбих 3 пакета, без да ги погледна), дали ще стане да го използвам като пшеничното в блат за торта?
Не би трябвало да е проблем, а може и да си го използваш при разточване на захарните покрития. Аз само с такова работя- и хем е гладко- хем не лепне Wink

Благодаря!  Peace

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Този отговор уж го побликувах, ама го няма. А в последните ми публикации го има...Странна работа! newsm12. Копирах го и го пускам пак:

fior, препоръчвам ти тази мастика:

1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар

Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден. Peace

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 15:33 от Gushanka

# 48
  • София
  • Мнения: 1 163
как мислите мога ли да правя трансфер от шоколад не върху джоб, а върху хартия за печене, след това ще се отлепи ли newsm78

Gushanka наисина аз го прочетох поста ти, а сега го няма на предната страница

# 49
  • Мнения: 255
Здравейте   bouquet, страхотни торти както винаги. Можете ли да ми дадете рецептата на торта "Гараш". Благодаря ви предварително   bouquet

# 50
  • Мнения: 1 485
Gushanka,много ти благодаря за отговора!  bouquet
Обаче,докато чаках съвет от някой замесих един марципан Варна-ей така за да се пробвам!Не съм сигурна,че ще се получи,но ще опитам!
Но като цяло мислех с руската мастика,но не намерих кондензирано мляко.
Но тази твоята ще я пробвам със сигурност! Peace

# 51
  • Мнения: 1 122
Този отговор уж го побликувах, ама го няма. А в последните ми публикации го има...Странна работа! newsm12. Копирах го и го пускам пак:

fior, препоръчвам ти тази мастика:

1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар

Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден. Peace

А откъде да намеря глицерин? Предполагам, че този от аптеката не става. newsm78

# 52
  • Мнения: 1 122
Здравейте   bouquet, страхотни торти както винаги. Можете ли да ми дадете рецептата на торта "Гараш". Благодаря ви предварително   bouquet

Тази е по рецепта на майка ми:

Домашна торта "Гараш"


За блата:
7 белтъци
250 гр. п. захар
300 гр. смлени орехи

За крема:
7 жълтъци
4 с. л. какао
3 с. л. захар
1,5 ч. ч. хладко пр. мляко
1 пак. масло
200 гр. п. захар
1 ванилия

Приготвяне на блата:
Изрязват се 5 кръга с формата в която ще се пече.Всеки кръг се маже с твърдо масло.
Белтъците се разбиват с п. захар и орехите.Изсипва се върху кръговете на тънък слой.
Пекат се един по един на ум. фурна 10 мин.

Приготвяне на крема:
Жълтъците се разбиват с дървена лъжица с какаото и захарта.Прибавя се към пр.мляко.
Слага се на огъня и се бърка докато се сгъсти.Изстива.
Маслото с п.захар и ванилията се разбива хубаво с миксер.
Двата крема се съединяват,като се бъркат с дървена лъжица.

Платките се мажат с крема,а най-отгоре се залива с разтопен шоколад и поръсва с кокос.

# 53
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
А откъде да намеря глицерин? Предполагам, че този от аптеката не става. newsm78

Точно такъв се ползва, а глюкозата не става ако е от аптека  Wink

# 54
  • Мнения: 1 122
А откъде да намеря глицерин? Предполагам, че този от аптеката не става. newsm78

Точно такъв се ползва, а глюкозата не става ако е от аптека  Wink

Благодаря ти!

# 55
  • Мнения: 3 861
А откъде да намеря глицерин? Предполагам, че този от аптеката не става. newsm78

Точно такъв се ползва, а глюкозата не става ако е от аптека  Wink

Значи глицеринът от аптеката, а глюкозата откъде???
Купувала съм от магазина глюкоза на прах. Тя не става ли ако се размеси с вода???

Купих си маршмелоуз бонбони. Те само за чаршаф ли се използват или стават и за фигурки. В МВ ли да ги разтопя или в съд на водна баня???
Купих си също бонбони лакта с незнам какъв си вкус. 2 вида са. Твърди като камъче и меки като маршмелоуза. От тях може ли да се получи нещо като тесто за покритие?
Мршмелоуза след това се меси с пудра захар, нали??? Уж съм чела доста из темите за тези бонбони, но понеже за първи път ще боравя с тях и се притеснявам да не объркам нещо, затова ако някой има търпение, моля да ми обясни като на идиот.

Днес ми е ден за екперименти!!!

# 56
  • Мнения: 3 861
прочетох линка за маршмелоуса, който е дала по горе Пепи и нещата ми се поизбистриха малко. Аз такива маршмелоуз с пълнеж, като от картинката на Нели съм виждала и след като става с тях ще си купя и от тях защото са различни цветове, не са само розови...

# 57
  • Мнения: 972
sillsav - на хартия за печене става много добре   Peace Правила съм няколко пъти - отлепва се дори само, щом го извадя от фризера. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=3
Глюкоза се купува от диетичните магазини или диетичните щандове в по-големите магазини. Може да се ползва и мед, въпреки че глюкозата е безцветна и е по-удачна. Цената и е около 2 лв. Тази на прах ще трябва да я вариш за да получиш правилната консистенция.

# 58
  • Мнения: 1 440
Момичета, по повод наближаващия Св.Валентин поствам нещо, което много ми хареса в сайта на Уилтън...стори ми се доста идейно

http://www.wilton.com/images/recipes/truelovetruffles_lg.jpg

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Копривке пускам 2-та линка със снимка на глюкозата и моя опит с маршмелоуз

ГЛЮКОЗАТА

Маршмелоузките

Фигурки също стават, но по-добре да се правят от нещо което съхне по-бързо. И в моя пост има рецепта и Гушанка я даде на предната страница.

Общи условия

Активация на акаунт